مسئولان وزارت بهداشت، هلال احمر و اورژانس کشور درخصوص خدمات‌دهی در عید ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس گزارش دادند.

مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۲۶ فروردین) بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاه‌های مسئول در شبکه حمل‌ونقل کشور در ایام نوروز را دردستورکار داشتند که معاون وزارت بهداشت، رئیس هلال احمر و رئیس اورژانس کشور به بیان اقداماتشان پرداختند. 

سید سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاه‌های مسئول در شبکه حمل‌ونقل کشور به مسافران نوروزی، گزارشی از عملکرد حوزه درمان در ایام تعطیلات نوروز ارائه داد.

رضوی با اشاره به آمادگی بیش از ۱۷۰ بیمارستان در کشور برای ارائه خدمات به بیماران اورژانسی ناشی از تصادفات نوروزی، گفت: همانند سال‌های گذشته، از اوایل اسفند‌ماه، بیمارستان‌های کشور از طریق اطلاعیه‌هایی در وضعیت آماده‌باش قرار گرفتند. در این راستا، تدارک دارو، تجهیزات، آموزش نیرو‌های انسانی و سایر آمادگی‌های لازم برای تعطیلات نوروزی انجام شد.

وی تأکید کرد: بخشی از خدمات درمانی به هیچ وجه نباید متوقف شود. برای مثال، ۶۷۰ مرکز دیالیز کشور در ایام نوروز به‌طور مستمر فعالیت کردند. همچنین، خدمات بخش‌هایی مانند پیوند اعضا، تالاسمی، هموفیلی و شیمی‌درمانی نیز ادامه یافت، چرا که بیماران این حوزه‌ها نیاز به خدمات پیوسته دارند و حتی وقفه‌ای کوتاه در ارائه این خدمات قابل قبول نیست.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در ایام تعطیلات نوروز، بیش از ۲۲ هزار تخت ICU و CCU کشور به‌صورت شبانه‌روزی فعال بودند و بالغ بر ۵ هزار پزشک فوق‌تخصص، ۲۴ هزار پزشک متخصص و ۶ هزار پزشک عمومی در سراسر کشور خدمات درمانی را به‌صورت مستمر ارائه دادند.

رضوی با اشاره به همکاری مناسب سازمان نظام پزشکی، گفت: درخواست ما این بود که مرخصی پزشکان و تعطیلی مراکز درمانی خصوصی محدود شود و این موضوع با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی به خوبی مدیریت شد. چراکه در صورت نبود هماهنگی میان بخش‌های دولتی، خصوصی و نیرو‌های مسلح، احتمال بروز بحران در ارائه خدمات درمانی در برخی مناطق وجود داشت.

وی همچنین از آمادگی کامل مراکز درمانی برای شب چهارشنبه‌سوری خبر داد و افزود: با همکاری اورژانس کشور، مراکزی که معمولاً در ایام چهارشنبه‌سوری پذیرای مجروحین هستند، از لحاظ تجهیزات، دارو و نیروی انسانی تقویت شدند.

رضوی با اشاره به نارضایتی‌های گذشته از تعطیلی آزمایشگاه‌ها، اظهار داشت: از قبل سال درخواست کردیم آزمایشگاه‌های مشخصی به ارائه خدمات ادامه دهند تا رضایتمندی مردم افزایش یابد.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: چک‌لیست‌های مشخصی تهیه شد تا بازرس‌ها و ناظرین طبق الگوی خاصی از مراکز درمانی بازدید کنند و آمار و اطلاعات مربوط به خدمات را ثبت کنند. این داده‌ها در تحلیل و برنامه‌ریزی‌های آینده بسیار مؤثر خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش عامل انسانی در تصادفات جاده‌ای تأکید کرد و گفت: علت بسیاری از تصادفات، نه فقط جاده و خودرو، بلکه نیروی انسانی و رفتار رانندگان است. ما هر سال در نوروز تعداد کشته‌ها و مجروحینی داریم که کمتر از دوران جنگ تحمیلی نیست. من این تشبیه را به کار می‌برم تا مجلس اهمیت موضوع را درک کند. دیگر وقت آن رسیده که از همین حالا برای نوروز سال آینده برنامه‌ریزی کنیم.

رضوی با ارائه آماری از مراجعات اورژانسی گفت: بیش از ۵ میلیون مراجعه به اورژانس‌ها ثبت شد که حدود یک میلیون نفر از این افراد بستری شدند. ۱۵۰۰ نفر دچار ایست قلبی یا تنفسی شدند که با تلاش تیم‌های احیا به زندگی بازگشتند. این عدد بسیار قابل توجه است. همچنین، بیش از ۵۴ هزار عمل جراحی اورژانسی و ۸۲ هزار خدمت الکتیو توسط کادر درمان انجام شد. حتی خدمات غیرضروری نیز در ایام نوروز متوقف نشد.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به موفقیت چشمگیر در حوزه پیوند اعضا گفت: در تعطیلات نوروز، ۱۱۵ مورد پیوند اعضا از جمله کلیه و کبد انجام شد که برای حوزه سلامت کشور افتخاری بزرگ است.

وی از تلاش‌های شبانه‌روزی کادر درمان در ایام نوروز صمیمانه تشکر کرد و گفت: قدردان زحمات پزشکان، پرستاران و تمامی نیرو‌های حوزه درمان هستم که در ایام تعطیلات با تمام توان در خدمت بیماران بودند. همچنین از مجلس شورای اسلامی بابت حمایت‌ها و تصویب پرداخت تعرفه‌های درمانی در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۳ که موجب دلگرمی جامعه پزشکی شد، سپاسگزارم.

خدمات داوطلبانه هلال‌احمر در نوروز ۱۴۰۴، ۱۲۷ درصد رشد یافت

پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاه‌های مسئول در شبکه حمل و نقل کشور به مسافران در ایام نوروز، گفت: عملیات نوروزی سال ۱۴۰۴ همراه با ویژگی‌های خاصی مانند مصادف شدن با لیالی قدر و ماه مبارک رمضان، چهارشنبه آخر سال، عید فطر و دیگر مناسبت‌ها بود لذا اهمیت این عملیات افزایش یافت.

رئیس جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: بر این اساس کمک به ارتقای سطح ایمنی و کاهش آسیب‌های ناشی از تصادفات، ترویج و توسعه فرهنگ دینی، مشارکت داوطلبان و نهادینه‌سازی روحیه خدمت در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گرفت.

وی ضمن قدردانی از مجلس شورای اسلامی به منظور افزایش اعتبارات و بودجه این نهاد، افزود: خوشبختانه با توجه به ارتقاء اعتبارات پیش بینی شده در راستای اهداف برنامه هفتم توسعه توسط نمایندگان قوه مقننه، توانستیم نیروی انسانی این جمعیت را ساماندهی و انبار‌ها و ایستگاه‌ها را تجهیز کنیم.

کولیوند با اشاره به اینکه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار داوطلب آماده خدمت به هموطنان هستند، ادامه داد: بر این اساس توانستیم در ایام نوروز بیش از ۲۲ میلیون خدمت به هموطنان ارائه کنیم که بیانگر رشد ۱۲۷ درصدی نسبت به سال گذشته در این عرصه است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر تصریح کرد: همچنین داروخانه‌های هلال احمر در ایام نوروز به صورت شبانه روزی فعالیت کردند و مراکز توانبخشی نیز ارائه خدمت خود را به طور مستمر انجام دادند.

وی بیان کرد:مطابق برنامه‌ریزی‌ها واکسیناسیون حجاج انجام شد و توانستیم بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار خدمات داوطلبانه در ایام نوروز به ایرانیان ارائه دهیم.

کولیوند گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها ۸۵۰۰ ایستگاه، پایگاه و شعبه در مناطق مختلف کشور خصوصاً مناطق حادثه خیز ایجاد شد؛ همچنین پایگاه‌های دوستدار کودک در جاده‌ها راه‌اندازی شد تا بتوانیم در زمینه کاهش تصادفات نقش ایفا کنیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: در ایام نوروز سال جاری بیش از ۷ هزار و ۳۳۳ خدمت امدادی از سوی داوطلبان هلال احمر ارائه شد و همچنین باید یادآور شد بیش از ۳ میلیون نفر از هموطنانمان در پویش بهبود رفتار رانندگی این جمعیت شرکت کردند که امری قابل تحمل محسوب می‌شود.

تعداد پایگاه‌های اورژانس کشور در مبادی ورودی شهر‌ها و جاده‌ها در جریان نوروز افزایش یافت

جواد میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه پویش «نه به تصادف» را به عنوان راهبردی در مسیر کار خود قرار دادیم که باعث شد از حجم تصادفات کم شود، گفت: اقدامات اورژانس شامل هماهنگی، نظارت بر ارائه خدمات در حوزه‌های حیاتی اورژانس، بهداشت، درمان، غذا و دارو و انتقال خون بود.

رئیس سازمان اورژانس کشور در ادامه با بیان اینکه متناسب با وظایف این سازمان از تمام امکانات و تجهیزات موجود استفاده کردیم و تعداد زیادی را نیز به بهره برداری رساندیم، عنوان کرد: تعداد پایگاه‌های اورژانس کشور در مبادی ورودی شهر‌ها و جاده‌ها نیز در جریان نوروز سال جاری افزایش یافت.

وی در ادامه به ارائه آماری از تصادفات و روند درمان مصدومان از سوی سازمان اورژانس پرداخت و گفت: ما توانستیم تعداد زیادی از بیماران را احیا کنیم و تعداد زیادی را نیز از طریق هلی کوپتر به مراکز درمانی برسانیم. همچنین در جریان تعطیلات نوروز بازدید نظارتی از مراکز درمانی مختلف کشور داشتیم.

میعادفر همچنین با اشاره به نظارت صورت گرفته از رستوران‌های بین راهی، اظهار داشت: در حوزه انتقال خون نیز توانستیم به درستی و با سرعت، عمل کنیم که جا دارد از سازمان انتقال خون و همکاری دستگاه‌های مربوطه تشکر کنم. ما تلاش کردیم با بسیج تمام امکانات لجستیکی و نیروی انسانی خود در کاهش آلام مردمی که از حادثه‌های نوروزی رنج می‌بردند، تأثیرگذار باشیم.

رئیس سازمان اورژانس کشور در پایان با بیان اینکه تمامی این اقدامات در حالی صورت گرفت که با کمبود ناوگان آمبولانس و کادر درمانی مواجه هستیم، بیان کرد: جا دارد از تمام همکارانمان که در جریان عید نوروز با چشم پوشی از حق قانونی مرخصی خود در کنار مردم ماندند و از خانواده‌های آنها که با صبوری ما را در این امر ملی همراهی کردند تشکر کنم. امیدواریم فرهنگ سلامت محور در کشور افزایش یابد و شاهد کاهش حوادث نوروزی در سال‌های آتی باشیم که در نهایت نیازمند حمایت نهاد قانونگذاری کشور است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار