مهره چینی ایران، نمایش قدرتی در جهان بود و این پیام را مخابره کرد که ایران نه تنها گزینه‌های ایالات متحده را انتخاب نکرد، حتی او را برای مذاکره مستقیم هم شایسته برنمی‌شمارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد جواد حبیبی بابادی* - به گفته آقای جان ایکنبری (دانشمند سیاسی و استاد دانشگاه شیکاگو)، آمریکا هم از درون و هم از بیرون در حال سقوط است.

 اینطور به نظر می‌رسد خود دولت آمریکا نیز به این موضوع پی برده و به زعم خود، درحال بازتولید هژمونی خویش است و در روند بازتولید، برای هرکشور تصمیماتی اتخاذ کرده است و طبق برنامه عمل می‌کند.

 آقای ایکنبری اضافه می‌کند، ایالات متحده آمریکا، چین را رقیب اقتصادی و روسیه را رقیب نظامی و تسلیحاتی خویش می‌داند. وی همچنین در این بین، از ایران هم اسم می‌برد و از آن، باعنوان رقیب ایدئولوژی آمریکا یاد می‌کند.

برنامه ایالات متحده در خصوص چین، اعمال تعرفه و در خصوص ایران، برنامه‌ی در منگنه قرار دادن نظام، بین دو گزینه مذاکره یا جنگ را در دستور کار قرار داده‌است و بسیار تأکید دارد که اگر مذاکره نشود، راهی جز گزینه نظامی نخواهد داشت. محل مذاکره را هم کشور امارات درنظر می‌گیرد تا به جهان بگوید "ایران، گزینه‌ای را انتخاب خواهد کرد و در زمینی بازی می‌کند که من تعیین می‌کنم". جمهوری اسلامی، اما ورق را برگرداند؛ گزینه‌ای را انتخاب کرد و کشوری را محل مناظرات مدنظر قرارداد که هیچکدام، آنی نبود که آمریکا می‌گوید.

 مذاکرات غیرمستقیم، در کشور عمان و موضوع بحث، تنها مسئله هسته‌ای خواهد بود. موضوعی که دو طرف مذاکره کننده، درخصوص آن نظر مشترک دارند. جمهوری اسلامی مخالف تولید سلاح هسته‌ای است و ایالات متحده آمریکا هم تأکید دارد که نخواهم گذاشت ایران به این سلاح دست‌یابد. مهره چینی ایران، نمایش قدرتی در جهان بود و این پیام را مخابره کرد که جمهوری اسلامی، نه تنها گزینه‌های ایالات متحده را انتخاب نکرد، حتی او را برای مذاکره مستقیم هم شایسته برنمی‌شمارد.

 همچنین ضربه‌ای بر پیکره ایران هراسی وارد آورد و حسن نیت جمهوری اسلامی را بر همگان آشکار ساخت و عملا، آمریکا را مستأصل و نیازمند مذاکره با ایران نشان داد. پیام دیگری که حرکت دیپلماتیک ایران برای جهان داشت و اشاره به آن خالی از لطف نیست، این است که مذاکره از نظر ایران، نه امر مطلق است و نه حرام مطلق. راهبرد خود را پیش می‌برد، اما در‌های گفت‌و‌گو هم باز است. پس از اتخاذ این راهبرد دیپلماتیک توسط جمهوری اسلامی، به‌هم ریختگی در داخل ایالات متحده و میان هم‌پیمانانش به وضوح قابل مشاهده است.

برخی، دولت را از مذاکره با ایران نهی می‌کنند و آن را بی‌فایده می‌دانند؛ برخی خواهان ادامه مذاکرات هستند و برخی مانند نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به دنبال فشار بر دولت آمریکا، جهت گسترش موضوع مذاکرات از هسته‌ای، به خلع سلاح ایران می‌باشند. در اینجا، ایالات متحده، با سردرگمی، پیوسته در تلاش است تا اولا، اتحاد داخلی را حفظ کند و درثانی، برداشت‌هایی که به سبب مخابره شدن پیام ایران در ذهن‌ها نقش بسته است را به نفع خود تغییر دهد و با اصحاب رسانه‌ای خویش، به دنبال القای قدرت خود، در افکار عمومی می‌گردد تا دست برتر را از ایران، حداقل در امر رسانه بگیرد.

 لذا، مقامات این دولت، خصوصا شخص رئیس جمهور، در تلاش هستند تا مذاکرات مستقیم را بر ایران تحمیل کنند و به‌طور مرتب در رسانه ها، اشاره به مستقیم بودن مذاکرات دارند و نه غیرمستقیم بودن آن.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۴
چی میشه مذاکرات مستقیم باشه ما تو بچه گی این طور مذاکره می کردیم یه بچه دیگه واسطه چی بود الان کلا خاطرات کودکیم به یادم می یاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۶ فروردين ۱۴۰۴
از همین مستقیم و غیر مستقیمشون معلومه که چه آشی برا ایران پختن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
تو رو خدا دست بر دارید از این مسخره بازیاتون
دنیا کجاست و چکار میکنه
شما کجایید و به چی فکر میکنید و چکار میکنید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
زیاد نباید به مستقیم و غیر مستقیم توجه کرد باید به محتوای مذاکره توجه کرد مثل برجام سرمان کلاه نرود چیزهای بی ارزش بدهند درمقابل ماشه بگزینند تازه اون ناچیزرا هم داده بودند جوهر امضا خشک نشده لغو بکنند مسعولان مذاکره کننده درذهن داشته باشند بادشمن همیشگی مذاکره میکنند که مجبور شده سرمیز مذاکره بنشیند
والی موجودیت ایران را نمی خواهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
فقط بازی با کلمات انجام میشود و در آخر لوخواهند رفت که چه باجها که داده شده وما چقدر عقب افتاده ایم. از جیب مردم وکسی تا هم اکنون جواب گوی ضرر مردم ایران نشده. فقط باید تابع رهبر عزیزمان بود ولایتی باشیم پیروزیم وگرنه تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
حالا چرا گیر کردن روی مستقیم و غیر مستقیم ؟!!! چه فرقی میکنه عین بچه ها ی کودکستانی ...
مهم نتیجه مذاکره اس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
دور اول که گفتگو بود مذاکرات از شبه شروع میشه
مکان هم امریکا انتخاب کرده که ایتالیا هست
مذاکره هم مستقیم هست
ایرانی که میگفت مذاکره شرافتمندانه نیست هم مجبور شد بره بشینه سر میز
Netherlands (Kingdom of the)
Bm, سلام
۱۷:۰۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
غیر مستقیم یعنی اینکه ایران پیشنهاد بده به عمان که برساند به آمریکا. نه اینکه برن داخل یک ساختمان بعد بگن وزیر عمان چهار بار رفت و آمد.
از این دولت بی سواد تر خود همین دولت تشریفات دارن.
شدیم مضحکه خاص و عام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
ما معمولا از مذاکرات با غرب وحشی سود نبرده ایم
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۱۶:۳۰ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
مذاکره مذاکره است چه مستقیم چه غیر مستقیم ای کاش مذاکره کننده های ما زیاد ذوق زده نشوند عقب نشینی و فرار از مقابل ترامپ موجب جری تر شدن این سگ می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
ترامپ راباید بحساب نیاوری چون ترامپ ازظایع کردن دیگران احساس قدرت میکند برابر ترامپ باید ایستاد ترامپ هرگز نمی تواند به ایران حمله بکند چون از عاقبت جنگ مطمعن نیست چه اتفاقی می افتد بهترین کار پزشکیان میکند تابحال درمورد مذاکرات حرف نزده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
بیخیال بابا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
توی دهات ما به این میگن مستقیم. یه اتاق فاصله که غیرمستقیم نمیشه
آخرین اخبار