معاون وزیر راه وشهرسازی از عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به ویژه وام‌های نوسازی خبر داد گفت: متاسفانه در سال گذشته تنها بانک‌ها ۴ هزار فقره تسهیلات پرداخت کرده‌اند که این میزان آمار در اجرای نوسازی بسیار ناامید کننده بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ محبوبه کباری  - عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه آمار‌ها حاکی از آن است که واحد‌های مسکونی که باید به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات متصل شوند بسیار پایین بوده و امیدواریم بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ به وظیفه قانونی خود در این راستا عمل کنندگفت: این در حالیست که مطابق قانون بانک‌ها وظیفه دارند ۲۵ درصد از تسهیلات بخش مسکن را به بافت‌های فرسوده تخصیص دهند.

وی گفت: در گذشته یک جریان نوسازی به خودی خود در بافت‌های فرسوده را شاهد بودیم به طوری که بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار واحد مسکونی توسط خود مردم نوسازی شد و ما باید همین جریان را تقویت کنیم.

گلپایگانی با بیان اینکه دولت با بخش خصوصی و مردم در این زمینه رقابت کند شرایط را برای مردمی که اهل کار‌های توسعه‌ای هستند مساعد نمی‌کند، بلکه موانعی برای مشارکت مردم ایجاد می‌شود گفت: معتقدم موضوع تسهیلات بانکی بسیار مهم است چرا که آمار ناامید کننده‌ای در حدود چهار هزار فقره تسهیلات را در سال ۱۴۰۳ ثبت کردیم که عمده آن هم از محل تسهیلات تبصره ۱۸ تولید بود و ربطی به ساخت مسکن ندارد.

معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه جریان نوسازی خود به خود در کشور وجود دارد، اما ما باید  آن را تقویت کنیم  گفت: دولت نباید با بخش خصوصی و مردم رقابت داشته باشد و ما نباید برای مشارکت مردم  در نوسازی بافت‌های فرسوده مانع  ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: آمار نوسازی بافت‌های فرسوده ارقام بسیار نا امید کننده است  افزود: در سال گذشته ۴ هزار فقره وام با نرخ سود ۱۸ درصد و در قالب تبصره ۱۸ پرداخت  شد. معتقدم موضوع تسهیلات بانکی بسیار مهم است و ربطی به ساخت مسکن ندارد.

گلپایگانی با بیان اینکه پیگیری‌های بیشتری در ستاد ملی باز آفرینی انجام می‌شود و یکی از موضوعات جدی همین صدور وام برای سازنده و خریدار است  افزود: طبق آخرین آمار‌های اعلام شده حدوده ۵۰ هزار واحد در سال گذشته صدور پروانه داشتند که البته  این آمار مربوط به  واحد‌های است که پروانه ساخت دریافت کرده‌اند  و ممکن است آمار ساخت بیشتر باشد چراکه در سال‌های گذشته پروانه دریافت کرده بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۶ فروردين ۱۴۰۴
از خبرنگاران جوان خواهش می‌کنم صدای ما رو به گوش مسئولان برسونید که شرایط دریافت وام ساخت مسکن را آسان کنید من خودم به شخصه رفتم وام بگیرم ۳ تا ضامن میخواد خود اینکه تو این دوره زمونه کسی نمیاد ضامن بشه به کنار شرایطی که اون ضامن ها باید داشته باشند خودش یه مسئله دیگه است!!اگه میشه بانک ها همون سند زمین را بعنوان ضمانت قبول کنند و وام مسکن را بدهند.باتشکر
آخرین اخبار