بنابر گفته مسئولان، از نظر میزان مشارکت سهامداران در مجامع شرکت‌های بازار سرمایه به شکل الکترونیکی در سال ۱۴۰۳ یک رشد ۲ برابری ثبت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - برگزاری مجامع به شکل الکترونیکی که دوم اردیبهشت سال ۹۹ سازمان بورس از تصویب و موافقت با آن خبر داد و در متن ابلاغیه آن آمده بود: به پیوست دستورالعمل (نحوه حضور و اعمال حق رای به صورت الکترونیکی در مجامع عمومی شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان) که در اجرای جزء «۴» بند «چ» ماده ۶۸ قانون برنامه پنج ساله ششم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تدوین و به تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده است، تقدیم و ابلاغ می‌شود.

 مجامع شرکت‌های بازار سرمایه به شکل الکترونیکی که پوریا خاوری، مسئول برگزاری مجامع الکترونیک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۴۱ مجمع به شکل الکترونیکی برگزار شد، اما در مدت مشابه سال گذشته ۳۲۹ مجمع به شکل الکترونیک برگزار کردیم که شاهد یک رشد حدود ۳۰ درصدی بودیم.

رشد ۲ برابری مشارکت سهامداران در مجامع الکترونیکی طی سال ۱۴۰۳

در ادامه این مقام مسئول می‌گوید: از نظر میزان مشارکت هم در سال ۱۴۰۳ شاهد یک رشد ۲ برابری بودیم که ترویج برگزاری مجامع به شکل الکترونیکی در بازار سرمایه یکی از علت‌های این افزایش مشارکت سهامداران است.

افزایش صرفه‌جویی در هزینه‌ها با برگزاری الکترونیکی مجامع شرکت‌های بورسی

اما برگزاری مجامع شرکت‌های بازار سرمایه به شکل الکترونیکی و توسعه آن چه اهمیتی دارد؟ در همین زمینه پیش از این عرفان هودی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: برگزاری مجامع به صورت الکترونیک برای شرکت‌ها به شدت سبب صرفه‌جویی می‌شود این صرفه‌جویی ابعاد مختلفی دارد و از نظر زمانی برای شرکت‌ها بسیار مهم است زمانی که مجامع به حدنصاب نرسید بر اساس قانون شرکت‌ها ملزم هستند به برگزاری مجدد هستند که این برگزاری دوباره هم برای شرکت‌ها هزینه‌آور است.

در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در برگزاری مجامع به شکل برخط به سبب افزایش انگیزه جهت مشارکت سهامداران این مهم که مجامع به حد نصاب برسد و در دور اول برگزاری شود قابل دسترسی است و سهامداران هم می‌توانند بدون محدودیت‌ها در در مجامع مشارکت و در تصمیم‌گیری‌ها نقش آفرینی داشته باشند.

او همچنین اظهار کرد: از سوی دیگر برگزاری مجامع به شکل برخط برای سهامداران هم مزیت‌های گوناگونی دارد و سهامداران می‌توانند بدون محدودیت جغرافیایی و با صرفه‌جویی در زمان و بدون مشکلاتی از جمله ترافیک در مجامع شرکت‌ها مشارکت داشته باشند. یکی از اصول مهم سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه بحث مشارکت حداکثری سهامداران در تصمیم‌گیری‌ها است که برگزاری مجامع به شکل برخط این مهم یعنی توسعه مشارکت‌ها را را به دنبال دارد.

هودی گفت: افزایش مشارکت سهامداران در مجامع می‌تواند کمک کننده به شرکت‌ها محسوب می‌شود و سهامداران می‌توانند با ارائه راه حل‌هایی در این مسیر نقش آفرینی کنند و از سویی سهامداران با پرسیدن سوالات ابهامات خود را می‌توانند برطرف کنند.

افزایش امکانات سامانه دیما 

البته که برگزاری مجامع شرکت‌های بازار سرمایه به شکل الکترونیکی در بستر دیما شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بدون نقص نبوده و برخی از سهامداران در این زمینه گلایه‌های در طول سال گذشته داشتند.

در ادامه هم پوریا خاوری، مسئول برگزاری مجامع الکترونیک شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به برنامه‌های امسال این شرکت گفت: در بستر دیما سال به سال شاهد تغییر و افزایش امکانات هستیم و باتوجه به نیاز سنجی‌های که صورت می‌گیرد سامانه خود را بروز می‌کند همین برنامه را برای امسال هم داریم.

در نهایت گفتنی است، سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آنها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار