
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - حجتالسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم عبادت روی ما تاثیر داشته؟ گفت: اگر کسی خواست بفهمد که نماز و عبادتش موثر بوده یا نه، ببیند آیا بعد از نماز از نظر روحی قویتر میشود یا نه؟ ترسش از غیر خدا میریزد یا نه؟ نگرانیها و استرسهایش از بین میرود یا نه؟ آدم نباید منفعل، مرعوب و ضعیف باشد.
حجتالسلام پناهیان ادامه داد: ایمان یعنی امنیت پیدا کردن. ایمان یعنی تو از غیر خدا در امنیت هستی؛ پس احساس ضعف نکن، احساس قدرت بکن؛ چون خدا به تو امنیت میدهد. با وجود خدا حق نداری از دیگری بترسی، حق نداری نگران آیندهات باشی، نباید درس خواندن از ترس فقر و بدبختی و... باشد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه خیانت است اگر بگوییم خدا میخواهد تو آدم خوبی بشوی، اما نگوییم شاخص خوب بودن قدرتمندی روحی است، افزود: چون مردم از خوب بودن برداشت خوبی پیدا نمیکنند. بنابراین، به خوب بودن علاقه نشان نمیدهند و اصلاً از خوب بودن بدشان میآید. حدود چهل آیه قرآن داریم، که خدا به تعابیر مختلف میفرماید از کسی غیر از من نترس. از من بترس، چرا از دیگران میترسی؟ چرا از فقر میترسی؟ چرا از دشمنانت میترسی؟ همه اینها دعوت به ایمان و قوت روحی است.
به گفته وی، شاخصِ اندازهگیری معنویت یک انسان یا سلامت روح انسان، قدرتمندی است. اسلام میخواهد ما را به قدرت روحی، فکری، عقلانی و عاطفی برساند.