
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - در جلسه شورای ترافیک استان فارس که امروز دهم فروردین در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، حسینعلی امیری، استاندار فارس، ضمن اشاره به اثربخشی پویش «نه به تصادف» در کاهش ۴۱ درصدی تلفات جادهای شمال استان در نوروز ۱۴۰۴، نسبت به افزایش احتمالی تصادفات در موج دوم سفرهای نوروزی (از ۱۱ فروردین) هشدار داد.
او با تاکید بر ضرورت برنامهریزی و نظارت دقیقتر برای کنترل تصادفات، به تمرکز ۶۰ درصدی تصادفات در محدوده ۳۰ کیلومتری شهرها و هزینههای سنگین مالی، روانی و اجتماعی ناشی از آنها اشاره کرد.
امیری با اشاره به کاهش ۴۱ درصدی فوتیها، ۲۷ درصدی مجروحان و ۱۶ درصدی خسارات در ۱۳ روز گذشته، بر لزوم تداوم پویش «نه به تصادف» و برگزاری منظم جلسات شورای ترافیک شهرستانها تاکید کرد.
استاندار فارس همچنین از استقبال گسترده از اماکن تاریخی و مذهبی استان در ایام نوروز خبر داد و از حضور بیش از ۴۰ هزار نفر در حرم شاهچراغ (ع)، ۳۵ هزار نفر در حافظیه و تخت جمشید، ۲۵ هزار نفر در پاسارگاد و ۱۱۰ هزار نفر در بقاع متبرکه در لحظه تحویل سال نو یاد کرد.
او از مردم به دلیل رعایت شئونات اسلامی و احترام به حرمت امیرالمومنین (ع) تقدیر کرد.
محمود رضایی کوچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، رابطه مستقیم بین عملکرد مدیریتی و کاهش تصادفات را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به هدف کاهش ۱۰ درصدی تصادفات در برنامه هفتم توسعه (رسیدن به ۱۰ هزار مورد تلفات تا پایان برنامه) و ضرورت تدوین سند کاهش تصادفات، بر لزوم برنامهریزی قویتر و افزایش همکاریهای بین بخشی در این حوزه تاکید کرد.
او با اشاره به تلفات بالای تصادفات در ۲۰ سال گذشته (حدود نیم میلیون نفر، عمدتاً جوانان) و پدیده جوانمرگی ناشی از آن، بر نقش مدیریت مؤثر در کاهش تلفات جادهای تاکید کرد.
رضایی با اشاره به کاهش ۴۱ درصدی تصادفات در شمال استان و عملکرد مشابه سال گذشته در جنوب، بر ضرورت تلاش همه دستگاهها (فرمانداریها، هلال احمر، راهداری، شهرداریها) برای کاهش تصادفات و لحاظ کردن ایمنی و ترافیک در ارزیابی عملکرد مدیران تاکید کرد.
او همچنین بر ضرورت تصویب سند کاهش تصادفات در شورای ترافیک استان و توجه به زیرساختها، دوربینها، تقویت نیروی پلیس و راهداری در این سند تاکید کرد.
آرش اسدپور، دبیر شورای ترافیک استان فارس، نیز با اشاره به تمرکز ۸۲ درصد تلفات تصادفات در داخل استان و پیشبینی افزایش تصادفات در روزهای پایانی تعطیلات، بر نظارت، پایش و اهمیت پویش «نه به تصادف» تاکید کرد.
او با اشاره به آمار بالای تلفات در میان جوانان ۱۹ تا ۳۵ ساله، به معلولیت، مشکلات اجتماعی و هزینههای اقتصادی بالای تصادفات (۷ درصد تولید ناخالص ملی) اشاره کرد و بر ضرورت فرهنگسازی رانندگی ایمن به عنوان راهکار اصلی کاهش تصادفات (عامل انسانی ۷۰ درصد) تاکید کرد.