به گفته یک استاد دانشگاه، یکی از بهترین راه‌های سرور آدمی قرائت قرآن است؛ به شرطی که ما فاصله زبانی بین خودمان و قرآن را برداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در برنامه «تکیه» شبکه افق درباره نحوه لذت بردن از قرآن کریم، گفت: ما در ماه مبارک رمضان به دنبال مانوس شدن با آیات قرآن و برقراری ارتباط عمیق هستیم، تا همان موقع از قرائت قرآن لذت ببریم و به امید پاداش، انس با قرآن را به تاخیر نیندازیم. ما باید در این دنیا از یک پدیده‌ای لذت ببریم و دین انسان را بی‌هیجان نمی‌کند، بلکه دین انسان را سرشار از لذت می‌کند. دین مایه سرور آدمی است و یکی از بهترین راه‌های سرور آدمی قرائت قرآن است؛ به شرطی که ما فاصله زبانی بین خودمان و قرآن را برداریم.

حجت‌الاسلام پناهیان با بیان اینکه یکی از موانع لذت بردن از قرآن این است که زیاد فکر نمی‌کنیم، افزود: خداوند متعال بیش از ۱۰ بار در قرآن از صاحب خرد بودن و ده‌ها بار از عقل صحبت می‌کند. امروز خردورزی را به چندگونه ترجمه می‌کنند. یکی خردورزی فیلسوفانه و دیگری خردورزی تجربی است. اتفاقاً خردورزانی که اهل عقل تجربی هستند، مقابل دین موضع می‌گیرند که ما فقط می‌خواهیم به عقل تجربی نگاه کنیم. خیلی از متدینین هم فکر نمی‌کنند که اسلام و دین با تجربه ارتباط داشته باشد. می‌گویند منبع معرفت در دین وحی است، پس ما به تجربه چه‌کار داریم؟ این در حالی است که در قرآن کریم ده‌ها مرتبه به تجربه توصیه شده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: خدا تجربه دیگران را به انسان یادآوری می‌کند. چرا انسان باید صبر کند تا به یکسری از تجربه‌ها برسد؟ عمر انسان بابت این موضوع از دست می‌رود! قرآن می‌گوید به تجربه دیگران و اقوام نگاه کن! به تجربه‌ای که در انسان‌های خوب یا بد هست، نگاه کن.

وی با بیان اینکه ما باید کاری کنیم که مردم از خدا تعجب کنند و بگویند خدایا! آن کار‌هایی که به ما دستور می‌دهی، به نفع ما است، پس چرا می‌خواهی به ما پاداش بدهی؟ گفت: پس ما توسط قرآن به تجربه دعوت شدیم. ممکن است حتی نتوانیم خدا را تجربه کنیم، ولی حال خوب معنوی را می‌توانیم تجربه کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.