مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: با توجه به وجود خطر تب مالت ( بروسلوز) بیماری مشترک بین انسان و دام و ضرورت رعایت نکات بهداشتی، شهروندان از مصرف فرآورده‌های لبنی غیربهداشتی خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر مهدی تنگستانی روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت عید نوروز و در راستای تشدید نظارت‌های بهداشتی افزود: با توجه به اهمیت سلامت فرآورده‌های لبنی و خطر بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، بویژه بروسلوز (تب مالت)، شهروندان از مصرف شیر خام، آغوز، سرشیر، خامه و بستنی‌های تهیه‌شده از شیر نجوشیده و غیر بهداشتی بپرهیزند.

وی اضافه کرد: بروسلوز یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیر قابل‌انتقال از دام به انسان است و در همین راستا، برنامه‌های سالانه‌ای از جمله واکسیناسیون دام‌های واجد شرایط، اجرای طرح تست و کشتار در گاوداری‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی برای دامداران و بهره‌برداران در دستور کار قرار دارد.

تنگستانی با اشاره به راه‌های انتقال بیماری بروسلوز، افزود: تماس مستقیم با ترشحات رحمی دام در زمان زایمان یا سقط و مصرف فرآورده‌های خام دامی از دام آلوده و لبنیات سنتی، از مهم‌ترین راه‌های انتقال این بیماری به انسان است؛ ازاین‌رو شهروندان باید از مصرف شیر خام و سایر فرآورده‌هایی که فرآیند حرارتی مناسب را طی نکرده‌اند، خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر درباره اقدامات پیشگیرانه انجام‌شده در سال جاری بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون، واکسیناسیون ۱۳۳ هزار و ۹۰۵ رأس بره و بزغاله سه تا هشت‌ماهه و ۹ هزار و ۸۴۱ رأس گاو و گوساله ماده واجد شرایط در گاوداری‌های روستایی، عشایری و صنعتی به‌صورت رایگان انجام شده است.

تنگستانی بر اهمیت رعایت استانداردهای واکسیناسیون تأکید کرد و گفت: اکیپ‌های عملیاتی باید به نکات کلیدی از جمله حفظ زنجیره سرد واکسن، تکان دادن مداوم شیشه‌های واکسن و اطمینان از تزریق دقیق دوز موردنظر به دام توجه ویژه‌ای داشته باشند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.