
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فریناز حسین جانی ـ صادق حسین زاده گفت: عملیات گرده افشانی به صورت سنتی به وسیله پروند و کارگر ماهر یا به صورت نیمه مکانیزه با ماشینهای بالابر اسپات انجام می شود و گل نر از درخت نخل نر جدا و در گل آذین گل ماده قرار داده و بسته میشود.
وی افزود: عملیات گردافشانی از اسفند ماه آغاز و تا اواخر فروردین هر سال ادامه دارد.
مدیر امور باغبانی جنوب کرمان بیان کرد: بهترین زمان گرده افشانی یک تا ۴ روز از باز شدن گل ماده و از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۱۵ (۳) بعداز ظهر است.
وی بیان کرد: عملیات گرده افشانی، مهمترین و حساس ترین مرحله تولید خرما است و در صورت نبود تلقیح مناسب در سال، خسارت ۱۰ تا ۹۰ درصدی به تولید محصول خرما وارد میکند.
حسین زاده تصریح کرد: درخت خرما، گیاهی ۲ پایه است که گلهای نر و ماده آن به صورت جداگانه روی درخت نخل متفاوت تولید می شود.
وی افزود: توصیه می شود از گرده افشانی مکانیزه و صنعتی که راندمان بیشتر و هزینه کمتر و از همه مهم تر خطرات احتمالی را برای فرد گرده افشان که سقوط از درخت نخل است، نداریم، استفاده شود.
مدیر امور باغبانی جنوب کرمان گفت: چنانچه ۶ ساعت بعد از عملیات گرده افشانی، بارندگی اتفاق افتاد، باید عملیات گرده افشانی تکرار شود.
وی افزود: در صورت انجام عملیات گرده افشانی مناسب پیش بینی می شود ۲۵۰ هزار تن انواع خرمای تجاری مضافتی، کلوته، مرداسنگ و سایر تولید و به بازارهای داخل و خارج از کشور به فروش برسد.
حسین زاده بیان داشت: منطقه جنوب کرمان، شامل ۸ شهرستان جیرفت، عنبر آباد، کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعه گنج، فاریاب و جازموریان است و بیشترین سطح زیر کشت خرما متعلق به ۲ شهرستان جیرفت و عنبرآباد میباشد و بیشترین رقم خرما هم مضافتی است.