مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: روند افزایشی چاقی در استان زنگ خطری برای شیوع بیماری‌های غیرواگیر در کردستان محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانیشیرین هدایت کردستانی اظهار کرد: چاقی یک بحران بهداشتی جهانی است که شیوع آن در بسیاری از کشورها به سرعت رو به افزایش است.

 

وی افزود: در کشور ما نیز اضافه وزن و چاقی در افراد بزرگسال بالای ۱۸ سال در سال ۱۴۰۲، ۵۲ درصد بوده که این شاخص در استان کردستان ۵۹.۵ درصد است.

 

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن، افزود: بی‌تحرکی در کنار تغییر الگوی غذایی مانند مصرف بیش از حد غذاهای آماده، پرچرب، شیرینی، تنقلات و نوشابه، و همچنین استرس‌های محیط زندگی، از عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن در انسان امروزی هستند.

 

شیرین هدایت کردستانی با بیان اینکه دیگر علل چاقی می‌تواند ژنتیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیطی باشد گفت: چاقی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد و می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، چربی خون، بیماری‌های قلبی، التهاب مفاصل، بیماری‌های تنفسی و ریوی، نازایی، بیماری‌های کبدی و گوارشی و برخی سرطان‌ها شود.

 

وی به عادت دادن کودکان به مصرف سبزیجات و میوه‌ها اشاره کرد و گفت: اجتناب از خرید و مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب، جایگزینی آب یا دوغ کم‌نمک به جای نوشابه‌های شیرین و گازدار، فعالیت بدنی منظم و جایگزینی آن با ریزه‌خواری، کاهش مصرف روغن و پخت غذاها با روغن کم، استفاده از لبنیات کم‌چرب و سالاد در وعده‌های غذایی و حفظ عادت مصرف سبزی خوردن در وعده‌های غذایی باید مورد توجه قرارگیرد.

 

 مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، توصیه کرد: از غذاهای کم کالری و مغذی مانند گوشت‌های بدون چربی، حبوبات پخته شده، غذاهای آب‌پز یا بخارپز استفاده شود. همچنین مصرف غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده مانند سوسیس، کالباس، نوشابه، چیپس و آبمیوه‌های صنعتی کاهش یابد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.