
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - حجت الاسلام شهریاری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: برنامههای مربوط به حفظ جایگاه و حرمت ماه مبارک رمضان تبیین شده و ضوابط مربوطه به صنوف نیز اعلام شده است؛ کارگروهی متشکل از دادستان، مسئول اتاق اصناف، میراث فرهنگی، فراجا و ستاد امر به معروف و نهی از منکر برگزار شده و از هر گروه برای بازرسی تیمهایی در سطح شهر حاضر میشوند تا در صورت نیاز نیاز به واحدهای متخلف تذکر داده شده و برخورد شود.
او افزود: با توجه به گزارشاتی که پارسال از سمت مردم داشتیم جاهایی که احتمال حرمت شکنی ماه رمضان است شامل اماکن گردشگری و تفرجگاهها، اصناف، پیاده راهها، پارکها، تبلیغ حرمت شکنی در فضای مجازی، نمایشگاهها، مدارس، دانشگاهها و در سطح شهر است که مردم میتوانند در اولین وهله تکلیف تذکر و مطالبه رفع موضوع را داشته باشند؛ در صورتی که حرمت شکنی ادامه پیدا کرد میتوانند موارد را از طریق ۱۱۰ اعلام کرده و در مرحله بعدی این موضوع به ستاد ما ارجاع میشود.
حجت الاسلام شهریاری بیان کرد: همچنین هم استانیها میتوانند موارد حرمت شکنی ماه مبارک رمضان را در بستر ایتا به آیدی setadkhj@ اعلام کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی ادامه داد: بنا بر فرمایش رهبر در نظام اسلامی کسی وادار به عبادت و بندگی نیست، اما نکتهای که مهم است این است که در جامعه اسلامی نباید کوتاهی از سمت مردم و مسئولین صورت بگیرد، امید داریم که سرمایه عظیم دین و معنویت برای همیشه در مملکت حفظ شود.
او عنوان کرد: یک سری از شئونات در ماه رمضان تکلیف ما است که به طور مثال فرد بیمار یا مسافر تکلیف روزه گرفتن ندارد، اما حفظ حرمت ماه رمضان برایش واجب است؛ در این ماه از اسراف کردن باید پرهیز شود، همدردی و همدلی با کسی که در ردیف پایینتر است جزو تکالیف ماست، افطاری دادن نیز تکلیف شایستهای است که میبایست به آن عمل کنیم و مهمترین مورد حفظ حرمت این ماه است یعنی خودم روزهدار بوده و نسبت به این موضوع و تکلیف نیز حساس باشم.
حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: در مورد قوانین نیز هر فردی در ملأ عام تظاهر به عمل حرام مثل روزه خواری داشته باشد به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه و ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین اتاق اصناف ایران ابلاغیهای به صنوف و اماکن عمومی داده که در آن آنها را موظف به حفظ حرمت ماه مبارک رمضان کرده و تمام مراکز پذیرایی و پزنده از اذان صبح تا اذان مغرب مجاز به فعالیت نیستند مگر نانواییها و مراکزی که دارای مجوز هستند البته مراکزی که مجوز دارند نیز میبایست با پوشش مناسب فضا را از دید عامه مردم دور داشته باشند.
سرهنگ بشارتی نیا رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی استان در ارتباط تلفنی با برنامه پرسمان گفت: نظارتهای مربوط به ماه مبارک رمضان در پلیس اماکن آغاز شده و طرحهای این ماه به کلیه صنوف ابلاغ و جلسات مربوطه برگزار شده است.
او افزود: صنوف میبایست از طریق سیستم پلیس من ثبت نام کرده و به صورت شیفتبندی فعالیت در داخل به صورت بیرون بر داشته باشند و یا در شب از اذان مغرب تا اذان صبح فعالیت کنند.
سرهنگ بشارتینیا بیان کرد: نظارت بر فعالیت صنوف با همکاری اتاق اصناف و تیمهای بازرسی صورت میگیرد، رعایت حرمت ماه رمضان برای مسافرین نیز مطرح است و به طور کل در برابر روزهخواری و عدم رعایت ضوابط برخورد قانونی صورت میگیرد البته که این موارد در استان ما کمتر پیش آمده و مردم دیندار و مومن بوده و یا رعایت سایر روزه داران را میکند.