
باشگاه خبرنگاران جوان: سنا فقیه سلیمانی_ کامران زیباکردار افزود: با توجه به افزایش عرضه و مصرف فراوردههای خام دامی در ایام پایانی سال و نیز ماه مبارک رمضان، ادارهکل دامپزشکی استان کردستان اقدام به اجرای طرح تشدید نظارت بر مراکز تولید، نگهداری، عرضه و توضیع فرآوردههای خام دامی کرده است.
وی ادامه داد: این طرح با مشارکت ۲۵ اکیپ دامپزشکی متشکل از ۹۵ نیروی نظارتی و ۱۶نیروی نظارت شرعی در سطح کل استان از ۱۱ اسفند به منظور ارتقا سطح سلامت مصرف کنندگان و ارتقا سطح بهداشت فرآوردههای خام دامی اجرا میشود.
مدیرکل دامپرشکی کردستان افزود: در زمان اجرای این طرح کارشناسان نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح استان در قالب اکیپهای ویژه نظارت بهداشتی و شرعی، کار نظارت بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی، سردخانه ها، کشتارگاههای دام و طیور، مراکز عرضه، رستورانها را بر عهده دارند.
زیباکردار تاکید کرد: در این طرح تمامی فرآورده های دامی اعم از گوشت قرمز،گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ و دیگر اقلام خام دامی مورد نظارت قرار میگیرد.
وی از شهروندان خواست سایر فرآوردههای دامی مورد نیاز خودرا در مراکز و فروشگاههای معتبر خریداری کنند و از خرید این اقلام از افراد دورهگرد و سیار خودداری کنند.
مدیرکل دامپرشکی کردستان با تاکید براینکه گوشت قرمز باید از کشتارگاه استحصال شده باشد گفت: با توجه به بیماریهای زِئونوز و مسمومیتهای غذایی احتمال ابتلا به آنفولانزا درصورت مصرف فرآوردههای خام دامی از مراکز غیرمعتبر وجود دارد.
زیباکردار در خصوص مخاطرات بهداشتی مصرف فرآوردههای ناسالم و فاسد دامی اظهار کرد: باتوجه به اینکه بسیاری از مسمومیتهای غذایی و بیماریهای زئونوز در اثر مصرف امکان انتقال بالایی به انسان دارد، مصرفکنندگان باید هنگام خرید توجه لازم به شرایط بهداشتی، نگهداری و سلامت فرآورده مورد مصرف را داشته باشند.
مدیر کل دامپزشکی استان تاکید کرد: بهترین بازرس خود مردم هستند که میتوانند از حق خود برای دستیابی به مواد غذایی سالم و بهداشتی با کیفیت استفاده کنند.
زیباکردار در پایان با اعلام اینکه هرگونه تهدید علیه بهداشت عمومی تخلف محسوب میشود از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه عرضه فرآوردههای خام دامی را به سامانه ۱۵۱۲ اطلاع دهند.