
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژگان شکری ـ سردار قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه روند وقوع سرقت از سال ۱۴۰۱ کنترل شده است گفت: وقوع سرقت در مجموع نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد کاهش داشته است. ۷۰ درصد جرائم خشن در کشور قاپ زنی و موبایل قاپی است.
او ادامه داد: آمارهای ما سامانهای است و دخالت در آن وجود ندارد. کیف قاپی را جزء جرائم خشن آوردهایم. تا سال گذشته ۱۱۸ هزار جرائم خشن داشتهایم این عدد امسال به ۸۶ هزار رسیده است.
وی با بیان اینکه اکثر مرتکبین جرائم خشن سابقهدارها هستند افزود: موبایل قاپها معمولا افراد غیرسابقهدار هستند. بیشتر مرتکبان جرائم خشن در کشور افراد با سابقه کیفری هستند. اخیراً حدود ۱۰ درصد از این مرتکبان افراد زیر ۱۸ سال بودهاند.
رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به اینکه قانون باید اجازه ورود به گردش مالی مالخران را بدهد تا متوجه شویم سارقی که درآمدی ندارد این اموال را از کجا آورده است اظهار کرد: امسال مجموعا ۲۰۰ سرقت خودرو داشتهایم که بعضی از آن هم به دلیل اهمال صاحبان خودرو بوده است!
سرگزی، رئیس کمیسیون قضائی و حقوق مجلس در ادامه برنامه گفت: مجازاتهای موجود در حوزه سارقین بازدارندگی کافی را دارد، اما خلاءهایی نیز وجود دارد.تشدید برخی مجازاتها باعث شده است تا میزان ارتکاب جرم به تکرار کاهش یابد. در ۲۰ سال گذشته ۱۴۹ هزار سارق بیش از ۱۰ بار سرقت داشتهاند.
از وزیر کشور وریاست محترم قوه قضایی می خواهم که در هرمنطقه سرقت شد کلانتری ونیروهای آن را مجبور به پرداخت خسارت کنند دیگر هیچ سرقتی نخواهد شد.
این کار در زمانهای قبل بود وجوابگو بوده اگر این طور شور نیروهای امنیتی بیشتر حواسشان جمع می شود چون خودشان جریمه می شوند.