مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس گفت: در حال حاضر، ۴۰۰۰ واحد در مرحله ساخت قرار دارند که ۶۶۱ واحد در مرحله اسکلت، ۶۷۱ واحد با اسکلت تکمیل‌شده، ۷۷۵ واحد در مرحله تکمیل سالن تولید و ۴۳۵ واحد در مرحله نصب ماشین‌آلات قرار دارند.

همایش مهندسی کلید توسعه پایدار در دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز شیراز برگزار شد. در این که این رویداد با حضور جمعی از متخصصان، دانشجویان و فعالان صنعت برگزار شد چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی مهندسان در حوزه‌های مختلف صنعتی، شهری و کارآفرینی بررسی شد.

در این همایش، موضوعاتی، چون چالش‌ها و فرصت‌های کارآفرینی در مهندسی، همکاری‌های میان دانشگاه و صنعت، بهینه‌سازی مصرف انرژی و استفاده از فناوری‌های نوین در زمینه‌های مهندسی و توسعه پایدار به بحث گذاشته شد.

همچنین، مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تولید، راه‌سازی و خدمات مهندسی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور نیز در سخنرانی‌ها و پانل‌های تخصصی مطرح شد.

سید مسعود عظیمی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در سخنانی، بر نقش مهم و اثربخش مهندسان در نظارت بر طرح‌های زیرساختی شهرک‌های صنعتی و ساخت‌وساز واحد‌های تولیدی و صنعتی تأکید کرد.

او با اشاره به همکاری مستمر این شرکت با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس، نظارت مهندسان عضو این سازمان بر پروژه‌های صنعتی در حال ساخت‌وساز را ضروری دانست.

عظیمی با بیان اینکه نظارت دقیق و منطبق بر استاندارد‌ها و ایمنی در ساخت‌وساز‌های صنعتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار داشت: دولت سرمایه‌گذاری گسترده‌ای برای ایجاد زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی انجام داده است. تمرکز واحد‌های صنعتی در این شهرک‌ها، علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید، موجب بهره‌وری بهینه از امکانات موجود خواهد شد.

او افزود: استقرار واحد‌های صنعتی خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی، افزون بر تحمیل هزینه‌های اضافی برای ایجاد زیرساخت‌های جدید، منجر به پراکندگی، کاهش بهره‌وری و هدررفت منابع می‌شود. این پراکندگی، مدیریت واحد‌های تولیدی را دشوار کرده و مشکلاتی مانند تخریب محیط زیست و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل را به دنبال دارد.

عظیمی با اشاره به آمار‌های موجود، تصریح کرد: استان فارس دارای ۷۲ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب و ۶۴ شهرک وناحیه صنعتی درمرحله واگذاری با مساحت کل ۷۲۴۰ هکتار است. تاکنون ۷۶۷۰ قرارداد واگذاری به مساحت ۲۱۸۴ هکتار منعقد شده و ۳۱۷۰ واحد بهره‌بردار فعال در این شهرک‌ها مشغول به کار هستند که برای ۴۶۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی کرده‌اند.

وی در ادامه به پروژه‌های در حال ساخت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ۴۰۰۰ واحد در مرحله ساخت قرار دارند که ۶۶۱ واحد در مرحله اسکلت، ۶۷۱ واحد با اسکلت تکمیل‌شده، ۷۷۵ واحد در مرحله تکمیل سالن تولید و ۴۳۵ واحد در مرحله نصب ماشین‌آلات قرار دارند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس با تأکید بر اهمیت همکاری با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، خاطرنشان کرد: نظارت مهندسان عضو این سازمان بر پروژه‌های صنعتی در حال ساخت‌وساز، تضمین‌کننده کیفیت و ایمنی ساخت‌وساز‌ها است. این همکاری‌ها به بهبود فرآیند‌های ساخت، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های ناشی از نواقص ساخت کمک شایانی می‌کند.

عظیمی در پایان با اشاره به برنامه‌های آتی شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، اظهار داشت: در نظر داریم با توسعه زیرساخت‌های موجود و بهره‌گیری از توان مهندسان متخصص، زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاران و توسعه واحد‌های صنعتی فراهم کنیم. این امر نه‌تنها به رشد اقتصادی استان کمک می‌کند، بلکه فرصت‌های شغلی بیشتری را برای جوانان مهیا خواهد کرد.

در این همایش، از پنج مهندس برتر شرکت شهرک‌های صنعتی فارس تجلیل شد. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.