رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان گفت: جشنواره نشاط (یک روز بازی در کنار خانواده) درقالب برنامه ورزشی خانواده محور در مدارس استثنایی استان اجرا می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی -  طالب محمدی با بیان اینکه ورزش علاوه بر ایجاد تأثیرات مثبت جسمی و روانی بر افراد، موجب تحکیم روابط خانواده از طریق حس مشارکت و ایجاد فضای درک متقابل می‌شود، اظهار کرد: به منظور توسعه فعالیت‌های جسمانی و ورزش همگانی، ارتقای جایگاه ونقش تربیتی خانواده، ایجاد انگیزه وحفظ نشاط دانش آموزان، این جشنواره درمدارس استثنایی استان اجرا می‌شود.

ویگفت: این فعالیت شامل اجرای یک جشنواره یک روزه در سطح مدرسه (با حضور دانش آموزان یک مدرسه)، سطح منطقه (با حضور دانش آموزان چند مدرسه همجوار) یا سطح استان (با حضور دانش آموزان از چند منطقه همجوار) می‌باشد که طی آن دانش آموزان با نیاز‌های ویژه (با اولویت دوره اول و دوم ابتدایی) به همراه خانواده‌های خود (پدر و مادر، سرپرست)، در فضایی شاد و مفرّح، در هفت مسابقه/ بازی که در قالب هفت ایستگاه تعریف می‌شوند، شرکت نموده و پس از اتمام بازی‌ها و جمع بندی امتیازات، به خانواده‌های حائز رتبه‌های برتر جایزه و گواهینامه اهداء خواهد شد.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان با اشاره به ضرورت توجه به فعالیت بدنی و اجرای برنامه‌های پیشگیری از کم‌تحرکی دانش‌آموزان با نیاز ویژه افزود: فعالیت‌های ورزشی باید متناسب با سن و جنسیت دانش‌آموز باشد و سیستم ایمنی بدن دانش‌آموزان را تقویت کند.

محمدی با بیان اینکه در هدف‌های کلان سند تحول بنیادین آموزش وپرورش افزایش مشارکت واثربخشی همگانی به ویژه خانواده در تعالی نظام تعلیم وتربیت رسمی و عمومی مورد توجه جدی است، گفت: تربیت بدنی در تمام دوره‌های تحصیلی دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه با فراهم آوردن زمینه سلامت دانش آموزان مورد توجه است.

وی آشنایی اولیای دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه با اهداف تربیت بدنی آموزش و پرورش استثنایی، کاهش آسیب‌های ناشی از گسست نسلی در خانواده ها، همسویی اولیاء دانش‌آموزان با مدرسه در آموزش درس تربیت بدنی، مشارکت اولیای دانش آموزان در مجموعه فعالیت‌های تربیت بدنی دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه وارتقای کیفیت زندگی اجتماعی از طریق توسعه روابط خانوادگی را از اهداف کیفی برگزاری این جشنواره برشمرد.

محمدی با تاکید بر تأثیر ورزش بر روحیه و یادگیری دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه افزود: ورزش علاوه بر ایجاد شور و نشاط، کاهش آثار سوء جسمانی و روانی ناشی از معلولیت به آنها کمک می‌کند که مهارت‌های زندگی را یاد گرفته به سطح جامعه بیایند و توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارند.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان افزود: از طریق تربیت‌بدنی دانش‌آموز دارای نیاز ویژه یاد می‌گیرد با افرادی که با او در ارتباط هستند روابط بهینه و مؤثری داشته باشد وبه سازگاری بهتر و خودکفایی در روابط اجتماعی دست یابد.

وی با بیان اینکه گستره ورزش تنها محدود به سلامت و شادابی جسم نیست، یادآور شد: انجام فعالیت‌های منظم و مستمر ورزشی باعث کسب اعتماد به نفس، کاهش فشار‌های روانی، افزایش احساس سودمندی، تقویت دقت و تمرکز دانش آموزان با نیاز‌های ویژه می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.