![ترامپ: معامله با ایران و چین ممکن است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339192_610.jpg)
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - محمد فرخ زاده در نمایشگاه بین المللی فرش دستباف در شیراز گفت: توسعه صنعت فرش دستباف و دست بافتههای داری نیازمند همدلی و وفاق بخش خصوصی و دولتی است؛ بهتر است گله گذاریها را در این باره تمام کنیم و از هویت ارزشمند کشورمان حمایت کنیم.
او با اظهار نگرانی از اینکه در دو دهه اخیر شرایط ناامیدکنندهای در تعامل میان بخش دولتی و خصوصی ایجاد شده و این رویکرد در برخی موارد به تقابل مبدل شده افزود: صحبتهای ناامید کننده و گله گذاریها باید به فضای گفتوگو و تعامل تبدیل شود تا مشکلات را مرتفع شود.
معاون استاندار فارس، افزود: مصوبه مجلس با ابلاغ رهبر معظم انقلاب در قالب اصل ۴۴ قانون اساسی بسیاری از اختیارات دولت را به بخش خصوصی واگذار کرده و از جمله آن وظیفه توسعه صادرات و راهکاریابی آوردنِ درآمدها به کشور در شرایط تحریم است و دولت اکنون گلهمند است که چرا با آزادی عمل داده شده و قوانین و آیین نامههای حمایتی تلاشی در این زمینه انجام نمیشود و البته بخش غیر دولتی هم موانعی دارد که واقعاً بایستی حل شود و از آن جمله رفع تعهد ارزی در کالاهای لوکس و دیر فروش مانند فرش در بازارهای جهانی و یا حمایت حضور در نمایشگاههای بین المللی است.
فرخ زاده با بیان اینکه طبق بررسی حقوقی انجام گرفته علی رغم اخبار ناامید کننده در خصوص تحریم فرش فقط یک کشور جهان و آنهم آمریکا فرش ایران را تحریم کرده و تجارت فرش با تمام کشورها آزاد است، افزود: لازم است که بخش خصوصی با ریل گذاری و حمایت دولت و بازنگری در قوانین حمایتی توسط مجلس شورای اسلامی تلاش مضاعفی را برای حضور پررنگ در نمایشگاهها و بازارهای بین المللی انجام دهند.
معاون استاندار فارس با اظهار تأسف از اینکه حوزه آموزش و تبلیغات در این حوزه مغفول مانده بیان داشت: آموزش و پرورش و رسانهها نقش کلیدی برای ترویج و آموزش دارند و لازم است در کنار تبلیغات گسترده برای فرش ماشینی به همان میزان و بیشتر برای رونق بازار فرش دستباف نیز تلاش شود.
او افزود: با توجه به اینکه سن بافندهها افزایش پیدا کرده قوانین حمایتی آنطور که باید حامی آنها نیست و سالهاست بیمه بافندگان لاینحل باقی مانده است، باید با حمایت و آموزش این دانش به نسل بعد انگیزه لازم در تولید کنندگان ایجاد شود.
او تاکید کرد: فناوریهای نوین در فروش و بازاریابی و مباحث مالی نقش بسزایی را در فروش و انگیزه بخشی به تولیدکنندگان ایفا میکند که در این صنعت همچنان مغفول مانده است.
معاون استاندار فارس گفت: این خوب است که در موضوعات مختلف هنرستان ایجاد شده است، اما در موضوعی که هنر و اصالت را به ریشه تمدن و فرهنگ و تاریخ ارزشمند این مرز و بوم گره میزند، نیاز است تلاش بیشتری از سوی سیستم آموزشی کشور و آموزش و پرورش استان فارس انجام شود و هنرستانهای تخصصی با موضوع فرش و دست بافتههای داری و صنایع وابسته همانند رنگرزی، دار سازی، تولید نخ و... ایجاد شود.
فرخ زاده با بیان اینکه تبلیغات زیاد و گسترده فرش ماشینی، فرش دستباف را به حاشیه برده افزود نیاز است بانکها حمایت خود را از این محصول ارزشمند ملی برای قرار گرفتن در سبد خانوار انجام دهند تا این کالا به زندگی مردم راه پیدا کند.
او تاکید کرد: حمایت سیستم بانکی از اقشار با درآمد متوسط و کم و ارائه وامها در نمایشگاه میتوانست به افزایش خرید مردم کمک کند.
معاون استاندار با استراتژیک خواندن این کالای ارزشمند بیان داشت: چرا در کشور ما علی رغم اینکه فرش یک کالای مهم و ارزشمند است مردم برای حفظ سرمایه خود به خرید دلار و طلا رو میآورند و سرمایههای خود را در این بخش رشد نمیدهند؟!
توجه به پتانسیل فوق العاده جامعه روستایی و عشایری موضوع دیگری بود که معاون گردشگری استاندار فارس در این مراسم به آن پرداخت و بیان داشت: سال ۱۳۸۲ که در کشور سند بیست ساله نوشته میشد کشوری مانند هند برنامههای خود را بر روی توسعه روستایی متمرکز نمود و امروز بازار فرش ایران توسط کشورهایی هند، چین، افغانستان و... مورد تهدید جدی است.
او در پایان اظهار داشت: ۱۲ درصد جمعیت استان فارس را عشایر غیور و ارزشمند تشکیل میدهند و این در حالیست که در مورد نقشهای کم نظیر و چرخه آماده سازی تولید فرش با زیست بوم تیرههای گسترده عشایری در نمایشگاه خبری نبود.
معاون استاندار فارس افزود: شرکت نمایشگاهها بجای نمایشگاههای متعدد و بعضاً همزمان با نمایشگاههای مشابه در همین زمان در سطح کشور جا داشت این نمایشگاه را با نگاه حمایتی و با حضور بافندگان، رنگ رزان، ریسندگان، بانکها و حضور قوی بخش آموزش و ترویج و با دعوت از میهمانان ملی و بینالمللی خصوصاً کشورهای حاشیه خلیج و دریای عمان و آسیای میانه برگزار میکرد و تعاملات خود را با اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف توسعه بیشتری میداد، اگرچه این صحبتها در جلسات سال گذشته نیز مطرح شده بود.
بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی فرش دستبافت و دست بافتههای داری و غیر داری با حضور هنرمندان ۱۲ استان از ۲۳ الی ۲۸ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شیراز آماده میزبانی از مردم و گردشگران است.