معاون شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به اهمیت توسعه دیجیتال و هوش مصنوعی در صنایع کوچک و متوسط کشور، گفت: در زمینه دانش فنی و تولید محتوا در حوزه هوشمندسازی و تحول دیجیتال، کمبودی نداریم، اما در اجرای عملی این مباحث با کندی مواجه هستیم و تحول مورد انتظار هنوز رخ نداده است.

طهمورث لاهوتی در سخنانی در چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی تجارت الکترونیک با رویکرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و متاورس در شیراز با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی در مسیر توسعه دیجیتال، نبود سیاست‌گذاری صحیح است گفت: در شرایطی که رویکرد تأمین مالی همچنان بعنوان اولویت اصلی بر بنگاه‌های سنتی متمرکز است و حرکت به سمت توسعه دیجیتال در اولویت قرار ندارد، نباید انتظار تحولی بنیادین در این بخش داشته باشیم.

او افزود: برای تحقق تحول دیجیتال در صنعت، نیازمند سازوکار‌های حمایتی عملیاتی هستیم که بتوانیم ظرفیت‌های موجود را در بنگاه‌های کوچک و متوسط پیاده‌سازی کنیم. 

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک وشهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه برای تحقق این امر لازم است زیرساخت‌های کشور نیز توسعه یابد گفت:بر اساس برنامه هفتم توسعه، مسئولیت توسعه این زیرساخت‌ها به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات واگذار شده که منابع مالی موردنیاز نیز باید تأمین شود. "

او به اهمیت تدوین راهبرد‌های پیشرفت صنعتی اشاره کرد و گفت: "طبق برنامه هفتم توسعه، تدوین استراتژی‌های توسعه زنجیره ارزش بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و در این فرآیند از ظرفیت‌های صاحب‌نظران و متخصصان در حوزه هوش مصنوعی و تحول دیجیتال استفاده خواهد شد. "

ضرورت حمایت مالی از بنگاه‌های کوچک و متوسط

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به چالش‌های پیش روی بنگاه‌های کوچک و متوسط، تصریح کرد: این بنگاه‌ها برای اجرای برنامه‌های دیجیتالی‌سازی نیازمند سرمایه‌گذاری هستند. اما در حال حاضر، بیشتر منابع مالی آنها صرف هزینه‌های جاری و حفظ بقا می‌شود و متقاعد کردن آنها برای سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین دشوار است لذا لازم است حمایت‌های دولتی و سازوکار‌های عملیاتی مناسبی برای این امر در نظر گرفته شود.

لزوم ایجاد وحدت رویه در سیاست‌گذاری صنایع کوچک و متوسط

لاهوتی یکی از چالش‌های اساسی در سیاست‌گذاری واحد‌های صنعتی کوچک و متوسط را نبود وحدت رویه بین نهاد‌های مختلف دانست و گفت: سیاست‌گذاری در این حوزه‌ها میان وزارت صمت، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت جهاد کشاورزی و سایر بخش‌ها به‌صورت پراکنده انجام می‌شود که در همین راستا، بر اساس پیگیری‌های معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و جلسه و مذاکرات ایشان با دکتر عارف، پیشنهاد تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور و دبیری این سازمان مورد موافقت آقای دکتر عارف قرار گرفته است که این شورا می‌تواند با ایجاد هماهنگی بین نهاد‌های مختلف، سیاست‌گذاری توسعه فناوری را در واحد‌های صنعتی کوچک و متوسط عملیاتی کند. 

برنامه‌ریزی برای اجرای پایلوت نسل چهارم صنعت در شهرک‌های صنعتی

لاهوتی از برنامه‌های آتی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در راستای تحول دیجیتال خبر داد و گفت: در سال آینده، تصمیم داریم در هر استان یک شهرک صنعتی را به‌صورت پایلوت برای اجرای صنعت نسل چهارم انتخاب کنیم که در این شهرک‌ها، با حمایت‌های مالی و معنوی، برنامه‌های دیجیتالی‌سازی را در واحد‌های صنعتی پیاده‌سازی خواهیم کرد. 

لاهوتی افزود: این پروژه به‌عنوان یک الگوی موفق در سطح استان مطرح خواهد شد تا سایر واحد‌های صنعتی نیز بتوانند از آن الگو بگیرند ودر این مسیر، نیازمند همکاری متخصصان و صاحب‌نظران حوزه هوش مصنوعی و تحول دیجیتال هستیم. 

تحول دیجیتال، ضرورتی برای رقابت در بازار‌های بین‌المللی

او تأکید کرد: اگر می‌خواهیم به انقلاب صنعتی چهارم دست یابیم و واحد‌های صنعتی کشور در بازار‌های بین‌المللی حضوری مؤثر داشته باشند، باید سازوکار‌های تحول دیجیتال را فراهم کنیم وسازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با استفاده از ظرفیت شرکت‌های استانی در سراسر کشور، بستر‌های لازم برای این امر را ایجاد کرده است و آمادگی دارد از ظرفیت‌های متخصصان برای تحقق این هدف استفاده کند. 

جمع‌آوری و پردازش داده‌ها، پیش‌نیاز سیاست‌گذاری صحیح

لاهوتی با اشاره به اهمیت داده‌ها در تصمیم‌گیری‌های صنعتی، افزود: "یکی از مأموریت‌های اصلی سازمان، عارضه‌یابی و اجرای برنامه‌های بهبود در واحد‌های صنعتی کوچک و متوسط است، اما در حال حاضر، داده‌های جامع و کاملی در حوزه‌های مختلف صنعتی نداریم. علت اصلی این موضوع، نبود زیرساخت مناسب برای جمع‌آوری و پردازش داده‌هاست که برای حل این مشکل، باید در مسیر توسعه دیجیتال حرکت کنیم و از ظرفیت‌های فناوری برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق‌تر بهره ببریم. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار