بازرس کل قضایی استان بر لزوم اجرای کامل و دقیق قانون معادن تأکید کرد و گفت: براساس قانون، ۱۵ درصد عوارض معادن باید به استان بازگردد که این امر باید از سوی مجمع نمایندگان استان کرمان پیگیری و از سوی دولت به عنوان یک تکلیف قانونی، محقق شود.
دادخدا سالاری در جلسه با مسئولین شهرستان زرند، خطاب به دکتر همتی، نماینده زرند و سایر نمایندگان افزود: مقنن در نگاه کارشناسی به این موضوع که فعالیت معادن در هر استان از یک سو باعث کاهش منابع و پشتوانههای استان شده و از سوی دیگر بر زیر ساختها و محیط زیست استان اثر تخریبی دارد، به همین جهت در ماده ۱۴ قانون معادن، دولت را ملزم و مکلف نموده تا ۱۵ درصد از درامدهای معدنی را به عنوان جبران خسارت به استان برگرداند و این وظیفه قانونی دولت است و اگر به این وظیفه اش عمل ننموده، نمایندگان مردم در مجلس از جهت نماینده و زبان مردم استان بودن از یک سو و از جهت وظیفه نظارتی مجلس از سوی دیگر، باید مدافع مردم استان باشند.
وی با بیان اینکه این سهم استان کرمان از عوارض معدنی متعلق به مردم استان است و باید در جهت توسعه و آبادانی منطقه هزینه شود، گفت: متأسفانه در سالهای گذشته شاهد عدم اجرای صحیح بندهای ۵ و ۶ ماده ۱۴ قانون معادن بودهایم که این امر موجب تضییع حقوق مردم و کندی روند توسعه استان شده است و سازمان بازرسی به عنوان ناظر قانونی، این موضوع را با جدیت پیگیری خواهد کرد.
بازرس کل قضایی استان کرمان با اشاره به نقش مهم صنایع معدنی در اقتصاد استان، افزود: صنایع معدنی باید در کنار فعالیتهای اقتصادی و کسب سود، به مسئولیتهای اجتماعی خود نیز توجه ویژهای داشته باشند.
سالاری ادامه داد: مشارکت در پروژههای زیربنایی، بهداشتی، آموزشی، فرهنگی و ورزشی، وظیفه قانونی و اخلاقی این صنایع است و نباید از آن به عنوان یک اقدام داوطلبانه یا صدقه یاد شود.
وی تاکید کرد: این وظیفه قانونی و در راستای جبران خسارات و اثرات منفی فعالیتهای معدنی بر محیط زیست و جوامع محلی است.
وی ادامه داد: سازمان بازرسی استان، با همکاری سایر دستگاههای نظارتی، عملکرد صنایع معدنی در زمینه اجرای قانون معادن و انجام مسئولیتهای اجتماعی را به طور دقیق رصد میکند و با هرگونه تخلف، کمکاری و عدم شفافیت برخورد قاطع خواهد کرد. ما به دنبال این هستیم که سهم مردم از معادن به طور کامل و عادلانه به آنها بازگردانده شود و صنایع نیز به تعهدات قانونی خود عمل کنند.
دادخدا سالاری تأکید کرد: توسعه پایدار استان، نیازمند همکاری و همدلی همه ذینفعان است و صنایع معدنی باید به عنوان بخشی از این جامعه، در راستای منافع مردم و توسعه استان گام بردارند.
ایشان در پایان عنوان کرد: سوال جدی مردم این است با توجه به اینکه بودجه سال کشور در مجلس تصویب میشود، چرا نمایندگان استان به این تکلیف دولت در برگشت ۱۵ درصد توجه نمیکنند و در جهت استیفای حقوق مردم تلاش جدی ننمودهاند؟