به گفته رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان، شهروندان لازم است ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فریناز حسین جانی _  محمود زین الدینی گفت: با فرا رسیدن ایام عید نوروز و عرضه ماهی قرمز در بازار هر ساله هزاران قطعه از این ماهی زینتی از سوی شهروندان خریداری و برای سفره‌های هفت سین استفاده می‌شود.

وی افزود: ضرورت دارد در خرید و نگهداری ماهی توصیه بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.

زین الدینی افزود: شهروندان از خرید ماهیان مریض و بی حال که دچار لکه‌های سفید و پنبه‌ای و یا قرمز و سیاه در روی پوست بدن هستند، خودداری کنید.

وی با بیان اینکه فلس‌ها و پوست بدن ماهی باید سالم باشد و دچار زخم و یا باله‌ها دچار خوردگی یا چروکیدگی و پرخونی نباشند، بیان کرد: همچنین چشم‌ها در حالت طبیعی قرار داشته باشند و دچار بیرون زدگی یا فرو رفتگی نباشند.

زین الدینی بیان کرد: از دست زدن و بازی کردن کودکان با ماهی جلوگیری شود، زیرا ممکن است عوامل بیماری زای احتمالی از این طریق به چشم و دهان کودکان منتقل شود.

وی گفت: شهروندانی که سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای تعویض آب ماهی و شستشوی ظروف نگهداری آن از دستکش استفاده کنند.

زین الدینی افزود: برای ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی می‌توان از نمک طعام ۳ درصد، پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین یا بتادین استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه غذای ماهی را از فروشگاه‌های ماهیان زینتی تهیه و غذا دهی دوبار در روز و در حدی باشد که حداکثر ۲ دقیقه به وسیله ماهی مصرف شود، بیان کرد: افزایش غذادهی سبب مسمومیت ماهی می‌شود.

زین الدینی به یکی از نکات مهم اشاره کرد و گفت: در روز طبیعت ماهی قرمز نباید در آب‌های آزاد مثل رودخانه‌ها، تالاب‌ها و منابع آب‌های زیرزمینی رهاسازی شود؛ بلکه بهترین مکان برای آزادسازی این ماهیان محل‌هایی است که  از سوی شهرداری تعیین شده است و اغلب حوضچه‌های پارک‌ها یا منازل و آب‌های بسته بهترین مکان برای رهاسازی ماهی هستند.

برچسب ها: ماهی قرمز ، عید نوروز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار