باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور - گزارشی که میخوانید روایت یکی از طولانیترین و پرحاشیهترین مجامع کشور است؛ مجمع شرکت ایران خودرو که سرانجام روز گذشته چهارشنبه ۱۷ بهمنماه به ایستگاه پایانی خود رسید.
مجمعی که از هفتههای قبل در خصوص آن اظهارات مختلفی مطرح میشود تا این که شب قبل از برگزاری مجمع یعنی ۱۶ بهمنماه نامهای با امضای فرشاد مقیمی رئیس ایدرو و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به سهامداران حقوقی ایران خودرو شامل صندوق بازنشستگی کشوری و مدیران عامل بانکهای تجارت، ملی و ملت و نیز مدیرعامل و رئیس هیات مدیره ایران خودرو منتشر شد که آنان را به رعایت نکات مورد نظر دادستانی کشور مبنی بر توقف برگزاری مجمع شرکت ایرانخودرو فرا خوانده بود.
نامهای که پس از آن اظهارات مختلفی در خصوص عدم برگزاری مجامع در کانالها و رسانههای مختلف منتشر شد در این میان هم از مجمع خبرهای مختلفی مانند قطعی سیستمها و میکروفنها به گوش میرسید تا این که در کدال اطلاعیه در خصوص عدم برگزاری مجمع به شکل دست نویس منتشر شد!
در ادامه هم مدیر ولیالله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در مصاحبهای گفت: نماینده سازمان بورس از ساعت ۷ صبح در محل برگزاری مجمع حضور پیدا کرده و تمام تلاش خود را برای برگزاری مجمع به کار میگیرد، اما برخی اختلافات در شرکت وجود دارد.
پس از آن هم نماینده صندوق بازنشستگی اعلام کرد: با توجه به دستور قضایی مانعی برای حضور در مجمع نداشتیم و حاضر شدیم تا از حق سهامداران دفاع کنیم.
البته در جریان برگزاری مجمع اعتراضات مختلفی از سوی سهامداران حقیقی و بخش خصوصی مطرح شد.
در نهایت هم پس از حاشیههای بسیار زیاد و نامه نگاریهای متعدد سرانجام ۱۷ بهمن ماه با گذشت یک مجمع حدود ۹ ساعته سهامداران صاحب رای در مجمع عمومی شرکت ایران خودرو، با عضویت شرکتهای خدمات گستر صبا انرژی، سرمایه گنجینه ایرانیان، بهینه سازان بهمن؛ اعتبار آفرین، مدیریت سرمایه گذاری ملی ایران در هیات مدیره ایران خودرو موافقت کردند و به ترتیب مدیریت این خودروساز پس از کش و قوسهای به بخش خصوصی رسید باید به این نکته هم اشاره کرد هنگام رای گیری در مجمع ایرانخودرو ۵۱.۷۹ درصد سهامداران در مجمع حضور داشتند.
در پایان مجمع ایرانخودرو ۳ کرسی هیئت مدیره به کروز و یک کرسی به صندوق بازنشستگی رسید و سیت پنجم هیئت مدیره را نیز بانک تجارت تصاحب کرد.
برگزاری مجامع شرکت ایرانخودرو که صیدی رئیس سازمان بورس هم در خصوص آن اظهار کرد: نماینده سازمان بورس در پیش مجمع و مجمع ایرانخودرو حضور داشت و نظارت بر صحت برگزاری مجامع کردند، اما احراز این که چه کسی حق رأی دارد و چه کسی در مجمع حاضر باشد با هیات مدیره ایرانخودرو و بعد هم با هیات رئیسهای است که مجمع را تشکیل میدهد.
این مقام مسئول بیان کرد: جمع بندی که شد اگر ما نقطه نظر خاصی از نظر رعایت مقررات و رعایت قوانین داشته باشیم حتما واکنش مناسب خود را نشان میدهیم ولی تا این لحظه چیزی به ما گزارش داده نشده است.
در نهایت هم صورت جلسه انتخاب اعضای جدید هیئت مدیره ایران خودرو در فضای مجازی منتشر شد.
اما حوالی ساعت ۲۲:۴۴ چهارشنبه ۱۷ بهمنماه بود که علیمردان عظیمی نامهای به رئیس سازمان بورس در خصوص تخلفات صورت گرفته در مجمع عادی فوقالعاده شرکت ایران خودرو روانه کدال کرد که در بخشی از این نامه آمده است شورای رقابت با اکثریت آراء تملک سهام شرکت ایران خودرو توسط کلیه شرکتهای وابسته به مالکین شرکت کروز به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم که منجر به داشتن عضو در هیأت مدیره این شرکت شده است را مصداق رویه ضد رقابت موضوع ماده ۴۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تشخیص داده و به استناد بند ۶ ماده ۶۱ قانون مذکور دستور به واگذاری سهام شرکت ایران خودرو توسط سهامداران مزبور تا حدی که دیگر عضو هیأت مدیره نداشته باشند را صادر و اعلام مینماید.