این روزها تبلیغات جعلی پرداخت تسهیلات بانکی در فضای مجازی یک چالش جدی برای مشتریان و بانکها به شمار میآید؛ سوءاستفاده از نام و نشان بانکها و موسسات اعتباری در تبلیغات اعطای وام، روشی برای به تله انداختن متقاضیان دریافت تسهیلات است.
تبلیغات جعلی که معمولاً با وعدههای غیرواقعی نظیر تسهیلات با نرخ بهره بسیار پایین، شرایط آسان و حتی اعطای وامهای بدون ضامن به مشتریان به چشم میخورند و به سرعت متاسفانه میتوانند توجه کاربران را به خود جلب کنند.
اگر چند سرچ ساده در فضای مجازی و سکوی تلگرام بزنید بدون شک با چندین کانال از این جنس مواجه خواهید شد کانالهایی که اغلب شرایط مشابه دارند به طور مثال یکی از شرایط مشابه در این کانالها برای واریز تسهیلات، پرداخت مبلغی بهصورت پیشپرداخت است. کانالهایی که مدیران آنها هم اغلب ادعای مورد تایید بودن خود از سوی پلیس فتا را هم یدک میکشند! حتی برخی از این کانالها برای جلب اعتماد بارها عکس فیشهای واریزی و پیامهای رضایت مشتری را منتشر میکنند تا حسابی اعتماد متقاضیان جلب شود.
تبلیغات و کانالهای متعدد در فضای مجازی برای پرداخت تسهیلات کار را به جایی رساند که بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام کند: کانالهای جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم، به نام بانک مرکزی و سایر بانکهای کشور در بستر سکوی تلگرام فعالیت میکنند. این کانالها با نمایش کارت ملی واقعی افراد و نمایش ساختگی مبلغ واریز به حساب ایشان، اقدام به تبلیغ و عضوگیری در کانال مربوطه میکنند. هموطنان عزیز توجه داشته باشند تمامی این تبلیغات، تلهای برای مشتریان بانکی با هدف کلاهبرداری و پولشویی است و هرگونه نقل و انتقال به حساب این افراد برای دریافت وام منجر به مالباختگی میشود؛ مشتریان بانکی باید درخصوص تبلیغات اعطای وام در شبکههای اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی هوشیار باشند.
تبلیغات اعطای وام در فضای مجازی با اهداف کلاهبرداری و پولشویی
در ادامه هم جمشیدی دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به سوء استفاده برخی در فضای مجازی برای پرداخت تسهیلات بیان کرد: متاسفانه شاهد تبلیغات متعدد کانالهای مختلف در فضای مجازی در زمینه پرداخت تسهیلات بدون ضامن هستیم باید اشاره کرد که اغلب این مسیرها یا کلاهبرداری بوده یا دامی برای متقاضیان دریافت تسهیلات جهت اهداف پولشویی است بر این اساس باید متقاضیان هوشیاری کافی داشته باشند تا گرفتار تور این سودجویان نشوند.
در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: اغلب طرحهای پرداخت تسهیلات بانکی از سوی بانکها اطلاع رسانی میشود بر همین اساس متقاضیان برای دریافت اطلاعات در زمینه هرگونه تسهیلات، ضروری است به مجاری رسمی همچون وبسایت بانکها و موسسات اعتباری مراجعه کنند و در نهایت باید تاکید کرد هرگونه عملیات بانکی باید با مجوز بانک مرکزی صورت گیرد و هرآنچه خارج از این مسیر رخ میدهد میتواند برای متقاضیان چالش ایجاد کند.
گفتنی است، شبکه بانکی کشور در ۱۰ ماهه امسال مبلغ ۵ هزار و ۶۳۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت کرده است که هزار و ۳۳۸ همت از این تسهیلات به همراه بخشی از تسهیلات در قالب کارتهای اعتباری معادل ۲۴.۸ درصد به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
همچنين از کل تسهیلات پرداختی در دوره یاد شده مبلغ هزار و ۳۶۴ هزار میلیارد تومان معادل ۲۴.۲ درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده است؛ سهم مصرفکنندگان نهایی و تسهیلات خرد از سبد پرداخت تسهیلات شبکه بانکی که شاید اگر بیشتر شود در کاهش مراجعه متقاضیان به مسیرهای غیر مطمئن دریافت تسهیلات موثر باشد.
در نهایت، با توجه به افزایش تبلیغات جعلی و سوءاستفادههای مالی در فضای مجازی، ضروری است که مشتریان بانکی هوشیاری لازم را داشته باشند و از هرگونه فعالیت مشکوک پرهیز کنند تا گرفتار کلاهبرداری و تله پولشویی نشود.