محققان دانشگاه تربیت مدرس، موفق به طراحی نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی به منظور تشخیص سریع بیماری پارکینسون شدند.

 مریم نیکخواه مجری  طرح نانوزیست حسگر رنگ سنجی اظهار داشت: بیماری پارکینسون شایع‌ترین اختلال حرکتی عصبی بوده و هیچ درمان موثری برای کند کردن یا توقف پیشرفت بیماری وجود ندارد و درمان بر مدیریت علائم متمرکز است. توسعه سیستم‌هایی که بتواند بیومارکر‌های پارکینسون را با دقت و صحت در مایعات بدن بسنجد، می‌تواند به پزشک در تشخیص صحیح بیماری و مدیریت آن کمک شایانی کند.

وی افزود: این محصول شامل ویالی حاوی نانوذرات قرمز رنگ طلا متصل به مولکول‌های شناساگر اختصاصی است که در حضور غلظت‌های مختلف نشانگر زیستی بیماری پارکینسون اگریگه شده و تغییر رنگ می‌دهد. در این روش نانوذرات طلا در صورت وجود نشانه‌های بیماری پارکینسون در بزاق بیمار تغییر رنگ می‌دهد و به رنگ بنفش تبدیل می‌شود. اگر فرد سالم باشد رنگ محلول تغییر نمی‌کند و قرمز باقی می‌ماند.

این پژوهشگر خاطرنشان ساخت: زیست حسگر حاضر، با بهره گیری از فناوری نانو می‌تواند بیومارکر اختصاصی بیماری پارکینسون را با دقت و اختصاصیت بازشناسایی کند، در این زیرساخت نتایج با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.

این پژوهش به همت مریم نیکخواه، مرضیه موسی‌زاده، عطیه جهانگیری‌منش و سیده فاطمه زهرا سیدی در گروه نانوبیوتکنولوژی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس به انجام رسیده است.

منبع: دانشگاه تربیت مدرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار