تشکیلات خودگردان فلسطین امروز سهشنبه تصمیمی مبنی بر تشکیل کمیته کاری برای مدیریت اداره امور نوار غزه اتخاذ کرد .
محمد مصطفی، از اعضای تشکیلات خود گردان توضیح داد که این تشکیلات با هماهنگی مصر و طرف های ذیربط، در تلاش برای تسریع در ارسال کمکهای بشردوستانه، باز کردن جاده ها، آواربرداری و ایجاد تجمعات مناسب برای پناه دادن به کسانی است که خانه هایشان ویران شده و احتیاج به بازسازی دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد که برای ارائه هر چه بیشتر خدمات اساسی از جمله آب، برق، بهداشت و آموزش در حال رایزنی با کشورهای منطقه هستند.
منذر الهایک، سخنگوی جنبش فتح، امروز اعلام کرد که حماس باید از قدرت در غزه دست بکشد و مدیریت را به تشکیلات خودگردان فلسطینی واگذار تا بازسازی نوار را آغاز کند.
الهایک در بیانیههای رادیویی بر ضرورت خروج جنبشهای فتح و حماس از صحنه حکومت و حمایت از دولت فلسطین برای بازسازی غزه تاکید و بر ضرورت حضور تشکیلات خودگردان فلسطین در نوار به منظور وحدت جغرافیا و مدیریت تاکید کرد.
طاهر النونو، رهبر حماس، جمعه گذشته گفت که این جنبش تا زمانی که جایگزین فلسطینی پیدا نشود، بر نوار غزه حکومت خواهد کرد.
النونو در اظهاراتی به آسوشیتدپرس، جنبش فتح را متهم کرد که دو گزینه ارائه شده توسط مصر در پیشنهاد خود به دو طرف برای مدیریت نوار غزه پس از جنگ را رد کرده است.
وی خاطرنشان کرد که این دو پیشنهاد یا واگذاری اداره غزه به «کمیته حمایت از جامعه» متشکل از تکنوکراتهای مستقل فلسطینی یا پذیرش تشکیل یک دولت اجماع ملی است که کرانه باختری و نوار غزه را با هم اداره کند.
وی گفت که جامعه جهانی همکاری با حماس برای بازسازی نوار را نمی پذیرد.
در ماههای گذشته، قاهره شاهد جلسات متعددی برای تشکیل کمیتهای برای مدیریت امور این بخش پس از پایان جنگ بوده است، زیرا این کمیته مسئولیت مدیریت غزه را زیر نظر تشکیلات خود گردان در رامالله خواهد داشت.
شایان ذکر است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، پیش از این مدیریت غزه توسط تشکیلات خودگردان فلسطین پس از پایان جنگ را رد کرده بود، زیرا به گفته وی با اشاره به حماس، آن را «حمایت از تروریست ها» می دانست.
وی همچنین هرگونه حضور جنبش در بخش مدیریتی یا هر نقشی در مدیریت آن را مطلقاً رد کرد.