باشگاه خبرنگاران جوان؛ لیموشیرین و لیموترش از جمله انواع مرکباتی است که در استان فارس تولید و صادر میشود. این استان در سطح زیرکشت و تولید این محصول در کشور حائز رتبه برتر است. شهرستانهای جهرم، قیروکارزین و داراب بیشترین سطح زیرکشت و تولید لیموترش و لیموشیرین را دارند.
مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به تولید نزدیک به ۴۴۳ هزار تن لیمو شیرین در این استان، اظهار کرد: فارس سهم ۸۶ درصدی تولید این میوه در کشور را دارد.
او با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت و تولید لیمو شیرین کشور در استان فارس قرار دارد، تصریح کرد: شهرستانهای جهرم و قیروکارزین حائز رتبه برتر در سطح زیرکشت و تولید این محصول هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: برداشت لیمو شیرین در استان فارس از سطحی بالغ بر ۱۱ هزار هکتار از نیمه مهر ماه آغاز شد و تا بهمن ماه ادامه دارد.
این مقام مسئول اضافه کرد: لیموشیرین علاوه بر مصرف داخلی به استانهای دیگر و کشورهای همسایه ایران نیز صادر میشود.
دهقان پور، به اهداف و برنامههای این سازمان در جهت تداوم تولید لیمو شیرین نیز اشاره کرد و افزود: تولید در محیط سایبان، بازسازی و نوسازی باغها، تولید نهال سالم، نظارت فنی تولید و برداشت، اصلاح تراکم کاشت و عملیات اصلاحی باغها از جمله برنامههای در حال اجراست.
تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن لیموترش در فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: این استان با تولیدی نزدیک به ۴۱۱ هزار تن لیموترش، رتبه نخست کشور را دارد.
دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین گفت: این استان با سطح زیرکشت بالغ بر ۱۷ هزار هکتار و تولیدی نزدیک به ۴۱۱ هزار تن لیموترش، رتبه نخست کشور را دارد.
او اضافه کرد: شهرستانهای جهرم، قیروکارزین و داراب بیشترین سطح زیرکشت و تولید لیموترش را دارند.
دهقان پور بیان کرد: بیشترین سطح زیرکشت این محصول در استان فارس به ارقام لیموی آب، مکزیکین لایم، لیسبون، پرشین لایم و لیموی چهارفصل اختصاص دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه ایجاد مراکز صنایع تبدیلی و تکمیلی گامی در جهت سودآوری بیشتر به کشاورزان است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۷ درجه بندی و بسته بندی، فرآوری و سردخانه بالای صفر مرکبات با ظرفیت ۴۹۱ هزار تن و جذب ماده خام ۵۲۴ هزارتن در استان فارس در حال فعالیت هستند.