به گفته رئیس سازمان نظام پزشکی کشور، بی توجهی به عدم استقبال از رشته بیهوشی می‌تواند عواقبی را در حوزه پزشکی به همراه داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور درباره استقبال کم از رشته بیهوشی که در سال‌‎های اخیر شاهد آن هستیم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: «رشته بیهوشی یک رشته بسیار مهم است. اگر در خیلی از درمان‌ها مثل جراحی، اندوسکوپی، کار‌های مداخله‌ای و خیلی از کار‌هایی که نیاز به بیهوشی است، موفقیت داریم و به مردم خدمات خوب ارائه می‌دهیم، به دلیل وجود جامعه بیهوشی توانمند در کشور است. اگر بیهوشی نباشد عمل جراحی هم وجود نخواهد داشت.»

محمد رئیس زاده گفت: «با توجه به این‌که این رشته یک رشته پراسترس است و مسئولیت جان یک بیمار در دوران قبل, حین و بعد از بیهوش شدن به عهده متخصص بیهوشی و مسئولیت بسیار بزرگی است و استرس زیادی دارد؛ متناسب با این شرایط تعرفه و دریافتی‌های این رشته اصلاح نشد. پزشک عمومی که می‌خواهد تخصص انتخاب کند وقتی می‌بیند، رشته بی هوشی رشته‌ای با این استرس و مسئولیت سنگین و پرداختی‌های ناچیز و دوران رزیدنتی دشوار است، خب این رشته را انتخاب نمی‌کند. به همین خاطر در ۴ سال گذشته از ۳۸۵ ظرفیت سالانه پذیرش بیهوشی در کشور زیر ۱۰۰ نفر پر شد. ما باید در طول ۴ سال بیش از ۱۴۰۰ نفر رزیدنت در حال تحصیل در رشته بیهوشی داشته باشیم؛ در حالی که فکر نمی‌کنم این تعداد بیش از ۴۰۰ نفر باشد.»

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور اضافه کرد: « ما در همین ۴ سال گذشته بالای ۱۰۰۰ نفر کمبود داشتیم. این کمبود در چند سال آینده کشور را دچار بحران خواهد کرد. بنابراین از الان باید در این زمینه فکری کرد.»

محمد رئیس زاده اشاره کرد: «بالغ بر ۳۰ هزار پزشک عمومی داریم که کار طبابت نمی‌کنند. بالای ۵۵ هزار پزشک کار طبابت می‌کنند. یعنی ما حدود ۸۸ هزار پزشک عمومی داریم که حاضر نیستند رشته‌های اطفال، بیهوشی و طب اورژانس را پر کنند. اگر اقداماتی انجام شود تا پزشکان عمومی به سمت تخصص بیهوشی بروند این مشکل زودتر حل می‌شود.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.