جرایم سایبری از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی با افزایش ۱۹ درصدی و مبلغ جرایم مالی با افزایش ۲۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال رو‌به‌رو بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - سرهنگ الوانی رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: از ابتدای سال تاکنون با افزایش ۱۹ درصدی جرایم سایبری در استان نسبت به مدت مشابه پارسال رو‌به‌رو بوده‌ایم که ۹۲ درصد از جرایم فضای مجازی نیز کشف و تا حدودی احقاق حق شد. 

او افزود: از ابتدای سال تاکنون ۲۳ میلیارد تومان کلاهبرداری مالی یا برداشت از حساب هم استانی‌ها صورت گرفته است که با مراجعه به هنگام مردم و پیگیری‌ها ۱۳ میلیارد تومان از این مبلغ برگشت داده شد.

سرهنگ الوانی بیان کرد: میزان مبلغ جرایم مالی نسبت به مدت مشابه پارسال که ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده، افزایش ۲۱۵ درصدی داشته است.

رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی ادامه داد: کلاهبرداری مالی با ۴۶ درصد در راس آمار جرایم سایبری امسال بوده است؛ بدین ترتیب که فرد کلاهبردار در سایت‌های آگهی محور یا فروشگاه‌های مجازی در فضای مجازی اقدام به فروش کالا، خودرو و یا هر وسیله‌ای با قیمتی پایین‌تر از حد معمول کرده و از فرد تقاضای پرداخت بیعانه می‌کند، اما آن کالا یا وسیله وجود خارجی ندارد. 


بیشتر بخوانید


او عنوان کرد: میزان برداشت اینترنتی از حساب‌های بانکی ۳۲ درصد از جرایم سایبری را شامل می شود که این موضوع از کلاهبرداری‌های مالی برایمان اهمیت بیشتری دارد، زیرا در این روش کلاهبردار می‌تواند تمام موجودی حساب فرد را خالی کند؛ کلاهبردار از ترفند‌هایی مانند ارسال پیامک شکایت، جامانده سهام عدالت، برقراری قطع یارانه، مشاهده ابلاغیه دادگستری، مامور پست و یا غیره استفاده می‌کند و در این پیام لینکی برای فرد ارسال می‌کند؛ به محض اینکه افراد روی این لینک بزنند یک نرم‌افزار جعلی در گوشی فرد نصب می‌شود که به تمام پیامک‌ها و مخاطبین دسترسی دارد و از این طریق کلاهبردار اقدام به خالی کردن حساب‌های بانکی فرد می‌کند.

سرهنگ الوانی تصریح کرد: گاهاً همین پیامک توسط کلاهبردار برای مخاطبین آن فرد ارسال می‌شود و یا اینکه پیامکی تحت عنوان درخواست قرض داده می‌شود؛ بنابراین از مردم می‌خواهیم که در چنین مواردی هوشیار باشند؛ در صورتی که روی لینک ضربه زدند در اولین اقدام گوشی خود را روی حالت پرواز یا همان هواپیما قرار دهند تا دسترسی کلاهبردار به پیامک‌های ورودی قطع شود و سپس از طریق تنظیمات گوشی و گزینه نصب برنامه اقدام به حذفِ نصب برنامه‌ اضافه که عموماً با اسم‌های عدالت همراه، یارانه معیشتی و یا معیشت نصب شده است کنند.

رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی اظهار کرد: عدم آشنایی و سواد رسانه‌ای، طمع انسان و زودباوری باعث افزایش جرایم مالی می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جمیل
۱۶:۲۵ ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
۹۵٪ از کلاهبرداریها از طریق دیوار خراب شده انجام میشه و پلیس فتا اصلا به دیوار ورود نمیکنه تا جلوشو بگیره مثلا با یه متن کلاهبردار بارها اگهی ثبت میکنه و تایید میشه یعنی دیوار تو کلاهبرداری دست داره