علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی قزوین با بیان اینکه امسال ۹ هزار و ۳۰۰ نوزاد قزوین مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند، گفت: نوزادان دارای اختلال برای اقدامات تشخیصی و درمانی به مراکز مربوطه و به مرحله مداخله و درمان ارجاع داده شدهاند.
وی ادامه داد: دفتر پیشگیری از معلولیتها با اجرای برنامهها و طرحهای پیشگیرانه در جهت کاهش بروز برخی از انواع معلولیتها فعالیت میکند که یکی از این اقدامات به پیشگیری از اختلالات شنوایی مربوط میشود.
دهباشی پور اضافه کرد: برنامه غربالگری شنوایی به منظور شناسایی و پیشگیری نوزادان و شیرخواران دارای اختلالات شنوایی از سال ۸۶ در قزوین آغاز شده و هم اکنون در سطح بیمارستانهایی که تولد نوزاد در آن اتفاق میافتد، انجام میشود.
به گفته این مسئول، طی این برنامه نوزادان پس از تولد و قبل از ترخیص، توسط سنجش گران تحت نظارت بهزیستی مستقر در بیمارستانها و بخش نوزادان سنجش میشوند و در صورت مشکوک شناخته شدن به مراکز تخصصی شنوایی سنجی ارجاع شده و در آنجا پس از انجام آزمایشات تشخیصی تحت درمان قرار گرفته و در صورت نیاز نیز به پزشکان متخصص ارجاع داده میشوند.
وی افزود: علاوه بر نوزادان، کودکان سه تا پنج ساله نیز مورد غربالگری شنوایی قرار میگیرند که در همین مدت ۱۷ هزار کودک سه تا پنج سال مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد ۲۰ کودک به مرحله مداخله و درمان ارجاع داده شدند.
دهباشی پور با اشاره به اینکه این طرح نیز با غربال شنوایی کودکان سه تا پنج ساله از سال ۹۴ به طور آزمایشی آغاز شد، تاکید کرد: این طرح نیز با هدف پیشگیری از اختلالات شنوایی و شناسایی به موقع مشکلات غربال میگردند.
مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: تمامی کودکانی که به مرحله مداخله و درمان ارجاع داده میشوند برای اطمینان از سلامت و یا مراجعه به متخصص مورد پیگیری و آگاه سازی قرار میگیرند.
منبع: ایرنا