دکتر محمدرضا هنرو با اشاره به آغاز پویش ملی مبارزه با سرطان در سال ۱۴۰۳ گفت: بیماریهای غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر در جهان و کشور هستند .
او ادامه داد: چهار بیماری عمده غیرواگیر قلبی عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی بیشترین عامل مرگ و میر در استان هستند.
وی افزود: بیماریهای غیرواگیر شایع ریشه در سبک زندگی و رفتارهای افراد از جمله رژیم غذایی ناسالم، نداشتن فعالیت بدنی، مصرف دخانیات و الکل دارد و در حال حاضر با افزایشامید به زندگی و بالا رفتن طول عمر افراد، بیماریهای غیرواگیر از جمله سرطانها در حال افزایش است که میتوان با رعایت خودمراقبتی آنها را مدیریت کرد و با تشخیص زودهنگام و به موقع به درمان این بیماریها امیدوار بود.
رییس مرکز بهداشت گلستان با اشاره به اینکه سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیونها مورد در جهان رخ میدهد، تصریح کرد: در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام تومور در مراحل اولیه، درمان آن آسانتر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است.
هنرور خاطرنشان کرد: نگرانی که سرطان را به عنوان یک معضل بهداشتی در سطح جهان معرفی میکند و مبارزه با آن را جزو اولویتهای بهداشتی درمانی قرار میدهند، رشد رو به افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری در سطح جهان و به ویژه در ایران است.
وی با اشاره به اینکه در تمام نظامهای بهداشتی دنیا، برآورد هزینه اثربخشی پیشگیری و تشخیص زودهنگام در اولویت است، یادآور شد: در همین راستا، تدوین برنامههای ملی پیشگیری و کنترل سرطانها از ضرورتهای بهداشتی هر جامعهای محسوب میشود چراکه پیشگیری از بروز سرطانها با کنترل عوامل خطر مقدور، و تشخیص زودهنگام با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطانها امکانپذیر است.
رییس مرکز بهداشت گلستان با تاکید بر اینکه یک سوم تمام موارد سرطانها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر به شرط تشخیص زودهنگام، بالقوه درمانپذیر است، گفت: با توجه به افرایش سن و عوامل خطر ابتلا، سرطان در حال افزایش بوده، بنابراین باید راههای پیشگیری آموزش داده شود و در زمینه پیشگیری و غربالگری زودرس نیز اقدام میکنیم.
هنرور سرطان را یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران دانست و خاطرنشان کرد: مبارزه با این بیماری، نیازمند برنامهریزی مسئولان و جلب مشارکت مردم است که به دلیل اهمیت این موضوع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یکم تا هفتم بهمن ماه را به عنوان هفته پویش ملی مبارزه با سرطان نامگذاری کرده است.
وی هفته پویش ملی مبارزه با سرطان (اول تا هفتم بهمن) را فرصتی برای تقویت آگاهیرسانی درباره سرطان، عوامل خطر، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایت از بیماران مبتلا دانست و تاکید کرد: آگاهی مردم بههمراه اجرای برنامههای غربالگری و تشخیص زودهنگام میتواند به کاهش ابتلا و افزایش تأثیرات درمانی کمک کند.
منبع: ایرنا