استان قزوین به عنوان قطب تولید شیرینی سنتی در کشور امروز با مشکل تامین مواد اولیه به ویژه روغن روبرو بوده و تولیدکنندگان را با موانع متعددی مواجه ساخته است.

قزوین یکی از قدیمی‌ترین و بااصالت‌ترین شهرهای کشورمان بوده و دوره‌ای نیز پایتخت ایران زمین به شمار می رفته است، تا جایی که این شهر زیبا در مرکز ایران در عین حال قطب شیرینی‌پزی کشور نیز محسوب می‌شود. شیرینی‌ های سنتی قزوین پرتعداد بوده و یکی از یکی‌ دیگر خوشمزه‌تر هستند.

شیرینی‌های معروف قزوین تنوع زیادی دارند و اگر گشتی در میان قنادی‌های این شهر بزنید، حتما گزینه‌های زیادی توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، اگرچه پخت برخی از این شیرینی‌ها در منزل نیز جذابیت های خاص خود را داشته، به ویژه آنکه خانواده‌های قزوینی از قدیم علاقه زیادی به پختن شیرینی های سنتی و خانگی داشته اند.

باقلوای پرچمی، پا درازی، نان نخودی، نان برنجی، نان بادامی، نان قندی، نان نازک (نان پسته‌ای)، کیک شربتی، نان چایی، شیرینی اتابکی (شیرینی ولیعهدی) و نان آگردک از مهمترین شیرینی‌های سنتی شهر قزوین به شمار می‌رود.

با وجود تولیدات بسیار شیرینی سنتی و صادارت این محصول به خارج از کشور، چندی پیش از سوی یکی از فعالان صنعتی شیرینی سنتی قزوین اعلام شده که برخی از تولیدکنندگان با مشکل تامین مواد اولیه، به ویژه روغن روبرو هستند.

زهرا چگینی، دبیر انجمن تولیدکنندگان شیرینی سنتی قزوین چندی پیش از مشکل تامین برخی مواد اولیه شیرینی مثل روغن خبر داد و اظهار کرد: تامین روغن خوراکی برای صنعت شیرینی پزی یکی از مهمترین مطالبات فعالان این صنف به شمار می‌رود که با توجه به وارداتی بودن آن باید اقدامات کلانی در سطح کشور صورت پذیرد.

وی اضافه کرد: روغن قنادی متفاوت از سایر روغن‌ها بوده و تامین آن باید با قیمت مناسب و دسترسی سریع در اختیار تولیدکنندگان صنفی و خانگی قرار گیرد.

کمیاب شدن روغن ۱۷ کیلویی جامد

خدیجه غفاری، تولید کننده شیرینی سنتی در شهر اقبالیه  گفت: متاسفانه مواد اولیه برای تهیه شیرینی سنتی هم خیلی گران شده و هم بسیار نایاب، این موضوع در نهایت امروز به کاهش تولید و بازار فروش این محصول منجر شده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته قیمت ۱۷ کیلوگرم روغن کمتر از ۹ میلیون ریال بود که می‌شد بین ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم شیرینی سنتی پخت کرد، اما اکنون با توجه به افزایش قیمت روغن و نایاب شدن این محصول، اکنون همین روغن را بایستی بیش از ۱۳ میلیون ریال خریداری کرد.

روغن را باید آزاد و با قیمت بالاتر تهیه کنیم/قیمت شیرینی هم افزایش خواهد یافت

بتول گلتراش، بانوی پیشکسوت در عرصه تولید شیرینی سنتی قزوین نیز   اظهار کرد: پیش از این مرکز پخش روغن با بنده تماس می گرفتند و روغن ۱۶ کیلوگرمی را به قیمت هفت میلیون و ۸۰۰ تا هشت میلیون ریال ارائه می کردند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه طی هفته های گذشته هیچ تماسی برای عرضه روغن با بنده صورت نمی گرفت به ناچار برای تامین آن به خواروبارفروشی ها مراجعه مراجعه می کنم با ذکر این مساله که دیگر ظرفیت روغن ها به پنج کیلوگرم رسیده و قیمت آن نیز افزایش یافته و صرفه اقتصادی برای ما ندارد.

گلتراش با بیان اینکه قیمت هر روغن پنج کیلوگرمی حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار ریال است، ادامه داد: روغن قنادی پیش از این در بازار به وفور یافت می‌شد، اما اکنون به دلایل نامعلومی این محصول بسیار نایاب شده و اصلا روغن ۱۶ کیلوگرمی جامد یافت نمی‌شود.

این تولید کننده شیرینی سنتی در قزوین بیان کرد: ۲۰ سال است که در این حرفه مشغول به فعالیت هستم و با دریافت جواز مشاغل خانگی در حال حاضر انواع شیرینی سنتی خشک و باقلوا تولید می‌کنم، اگر وضعیت به همین رویه ادامه پیدا کند، به طور قطع قیمت شیرینی سنتی نیز افزایش خواهد یافت.

گلتراش خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت شیرینی سنتی در قزوین برای هر کیلوگرم بین ۲ میلیون و ۵۰۰ تا هشت میلیون ریال و قیمت هر کیلوگرم باقوا نیز بیش از ۱۲ میلیون ریال است که احتمال افزایش قیمت آن با توجه به نزدیک شدن عید نوروز نیز متصور است.

۸۰ درصد کالاهای شیرینی پزی به دلار وابسته است

سید حسام الدین کرمانی، رییس اتحادیه قنادان استان قزوین   تصریح کرد: هم اکنون با گرانی ۲۰ درصدی روغن در بازار روبرو هستیم و بیشتر کالاهای ما به دلیل افزایش قیمت دلار روند رو به رشدی را تجربه کرده است.

وی اضافه کرد: روغن تولید شیرینی از نمادهای معروف آفتاب، لادن و مهگل تهیه می‌شود که هم اکنون تامین آن با دشواری صورت می گیرد، البته قیمت‌ها نیز با روند افزایشی همراه است.

کرمانی تصریح کرد: هم اکنون قیمت شیرینی تر در استان قزوین برای هر کیلوگرم بین یک میلیون و ۹۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار ریال است، قیمت شیرینی تر مخلوط ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار ریال، کیک تولید بدون جعبه به ازای هر کیلوگرم ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و شیرینی خشک نیز بین یک میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است.

رییس اتحادیه قنادان استان قزوین بیان کرد: تنها خواسته ما از مسئولان این است که تهیه و تامین مواد اولیه برای پخت شیرینی را تسهیل کنند، چون در حاضر قیمت روغن تعاونی به ازای هر کیلوگرم ۶۵۰ هزار ریال و در بازار آزاد ۸۰۰ هزار ریال است که برخی موارد همین روغن در بازار آزاد نیز یافت نمی‌شود.

کرمانی یادآور شد: یکی از مهمترین موضوعاتی که می تواند در آینده صنعت شیرینی و قنادی را تحت تاثیر خود قرار دهد، افزایش قیمت مواد اولیه با توجه به روزهای پایانی سال و تهیه شیرینی نوروز است، به هرحال افزایش قیمت روغن به عنوان یکی از کالاهای اساسی می‌تواند برروی قیمت تمام شده این محصول تاثیر بگذارد که در این زمینه نیازمند مدیریت و نظارت دقیق مسوولان بر این موارد هستیم.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.