به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان، نرخ تورم ماهانه استان در آذر نسبت به آبان روند کاهشی داشته و نزولی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه پهلوان -  ارسلان ازهاری در دوازدهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار کردستان اظهار کرد: بنا بر گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، نرخ تورم ماهانه استان در آبان ۴.۳ درصد بوده که این میزان در آذر  به ۱.۷ درصد کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه کردستان در نرخ تورم ماهانه آبان ماه رتبه دوم و در آذر ماه رتبه ۲۶ کشوری را داشت، افزود: علاوه بر ارائه جدول‌های  وضعیت تورم نقطه به نقطه، ماهانه و سالانه در استان، ضروری است گزارش تحلیلی  با همکاری سایر دستگاه‌ها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ارائه و  بر روی نقاط قوت منجر به کاهش تورم  تمرکز شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان از نحوه برگزاری نمایشگاه‌ها در  استان نقد داشت و  افزود: متولی برپایی هر نمایشگاهی باید مشخص باشد علاوه بر این کالا‌های با کیفیت و قیمت مناسب هم در آن عرضه شود و از طرفی  عرضه فله‌ای مواد خوراکی در نمایشگاه‌ها قابل پذیرش نیست و باید بر این مهم به طور ویژه نظارت شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه براساس چارچوب مشخص نمونه گیری به طور تصادفی در سطح استان انجام می‌شود، گفت: ۱۰۰ قلم کالای مشخص شده در گروه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مسعود سالمی بوکانی افزود: درصد تغییرات تورم ماهانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در آبان امسال در استان ۶.۲ درصد بوده که به ۱.۲ درصد در آذرماه و اینگونه رتبه استان در کشور از ۲ به ۲۸ رسیده است.

وی با اشاره به اینکه تورم ماهانه در کشور و استان در آذرماه نسبت به آبان کاهشی بوده است، گفت: میانگین کشوری نرخ تورم در آبان ۲.۸ درصد بوده که به ۲ درصد در آذرماه رسیده و این میزان در کردستان در آبان ۴.۳ درصد بوده و رتبه دوم کشوری را داشته است و در آذرماه به ۱.۷ درصد و جایگاه ۲۶ رسید.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان افزود: تورم نقطه به نقطه در کردستان در آبان ۳۳.۳ درصد بوده که از این لحاظ استان رتبه نهم کشور را داشت و در آذر این میزان به ۳۱.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

سالمی بوکانی اضافه کرد: تورم ۱۲ ماهه در استان از ۳۴.۶ درصد در آبان به ۳۳.۵ درصد در آذرماه رسید و از این نظر رتبه دهم کشور را داشتیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان هم اظهار کرد: سال گذشته نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در هشت شهرستان با ۶۰۰ غرفه برپا شد.

بختیار خلیقی بیان کرد: سال گذشته برای فروش فوق العاده مواد غذایی و پروتئینی لوازم خانگی و پوشاک و منسوجات، آجیل و خشکبار در استان ۱۹۰ مورد مجوز صادر شد.

وی یادآور شد: امسال هم تاکنون در هفت شهرستان برای برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا ویژه ایام پایان سال و ماه مبارک رمضان اعلام آمادگی شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: ۲۰۰ واحد صنفی هم در سطح شهرستان های استان درخواست مجوز برای اجرای طرح فروش فوق العاده را کرده اند.

خلیقی بیان کرد: واحدهای تولیدی مرتبط با ایام های مختلف هم چون بازگشایی مدارس و پایان سال در استان نداریم لذا در نمایشگاه عرضه مستقیم کالا از واحدهای توزیعی و صنفی دعوت به حضور می شود.

رئیس اتاق اصناف سنندج هم با بیان اینکه این اتاق همواره یکی از مخالفان برپایی نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در مرکز استان است، گفت: دلیل مخالفت ما این است که به این نتیجه رسیده ایم چنین نمایشگاه هایی منفعتی برای مردم به همراه ندارند.

شهاب ناصری ادامه داد: اگرچه برپایی نمایشگاه یکی از منابع درآمدی برای اتاق به شمار می رود ولی ما از کسب این درآمد چشم پوشی می کنیم چراکه معتقدیم برپایی آن فایده ای برای مردم ندارد.

وی یادآور شد: در همین جلسه اعلام می کنم اگر مسئولیت برپایی این نمایشگاه با ماست آن را نمی پذیریم چون کالاها و اجناسی که در نمایشگاه ها عرضه می شود در شان شهروندان نیست.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه همه با فلسفه برپایی نمایشگاه ها آشنا هستند، اظهار کرد: انتظار می رود در نمایشگاه ها واحدهای تولیدی محصولات خود را عرضه کنند نه مغازه های سطح شهر کالاها و اجناس خود را در این محل به فروش برسانند.

حسین رحیمیان افزود: اگر قرار است نمایشگاه عرضه مستقیم کالا امسال هم مانند سال های گذشته برپا شود من هم مخالف برگزاری آن هستم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
احتمالا فقط برای مسوولین کاهش داشته، کردستان گرانترین استان ایرانه
آخرین اخبار