باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- غلامرضا گل محمدی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سی و هشتمین آئین معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی گفت: تردیدی نیست که تولید حدود ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی بر پایه دانش بومی کشاورزان با تجربه و خبره کشور، ترویج آخرین یافته های پژوهشگران و کارشناسان سازمان تحقیقات، حمایت های همه جانبه مدیران و نقش انکار ناپذیر بخش خصوصی استوار است.
به گفته او، تولید ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی در گسترده ای به وسعت ایران زمین از اعماق دریاها تا پهنه وسیع دشت ها، مزارع، باغات، جنگل ها و مراتع اتفاق افتاده است.
گل محمدی با بیان اینکه برگزاری این مراسم از سال ۱۳۶۴ در کشور آغاز شده است، افزود: همه ساله از نفرات برتر تقدیر میشود و امسال از بین ۶۴ هزار داوطلب، ۱۴۶ نفر در ۱۲ حوزه فعالیت مختلف در ۳۷ رشته منتخب شدند.
معاون وزیر جهاد با تاکید بر اینکه چرخه دانش بنیانها تنها راه پایداری در بخش کشاورزی است، بیان کرد: انتخاب برترینها در واقع معرفی الگوهایی برای افزایش محصولات و ارتقا تولید است.
گل محمدی ادامه داد: برنامه انتخاب و معرفی نمونه های بخش کشاورزی، همه ساله با هدف تجلیل و قدردانی از کشاورزان بهره ور، ایجاد انگیزه در آنان و توسعه و ترویج کشاورزی دانش بنیان در راستای امنیت غذایی کشور برگزار می شود، بهره وری عوامل تولید، خلاقیت و نوآوری، استفاده از آخرین یافته های تحقیقاتی پژوهشگران، رعایت مسایل زیست محیطی و استفاده بهینه از منابع پایه از مهم ترین معیارهای گزینش این کشاورزان است.
معاون وزیر جهاد افزود: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان بزرگترین و مهمترین نهاد پژوهش های کاربردی در بخش کشاورزی با ۳۴۰ موسسه، مرکز ایستگاه تحقیقاتی با گستره وسیعی تا محرومترین نقاط کشور با ارزش افزوده حدود ۲ میلیارد دلاری ، اثرگذاری آن بر زندگی مردم از بدو تولد با استفاده از واکسن های تولیدی موسسه سرم سازی رازی تا تامین مایحتاج آنان از غلات، حبوبات و گیاهان دارویی گرفته تا پوشاک و محصولات لبنی و پروتئینی ملموس است.
او با بیان اینکه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در دولت وفاق ملی مصمم بر ساختار شکنی و تثبیت نظام آوری در بخش کشاورزی است، گفت: امسال از حدود ۶۴ هزارداوطلب از سراسر کشور، پس از بررسی های اولیه در استان ها ۱۸۰۲ به دبیرخانه ستاد معرفی شدند، در مرحله نهایی با بهره گیری از کارشناسان خبره، بررسی مستندات و ارزیابی های میدانی تعداد ۱۴۶ نفر در قالب ۱۲ حوزه و ۱۳۷ رشته برگزیده شدند.
گل محمدی استفاده از ظرفیت برگزیدگان برتر بخش کشاورزی به عنوان الگوهای مناسب برای انتقال تجربیات و دانش فنی به دیگر کشاورزان در راستای افزایش تولید محصولات کشاورزی را از اهداف برگزاری این مراسم دانست و گفت: کشاورزان نمونه در کشور با وجود محدودیت های فراوانی مانند تنش های شدید خشکی، تغییرات شدید اقلیمی همچنان به عنوان ستون اصلی تامین امنیت غذایی کشور ایفای نقش کرده اند،این حجم از تولید با انتقال و بکارگیری یافته های علمی محققان، استفاده از دانش بومی کشاورزان پیشرو، همکاران مروجین و مراکز خدمات سازمان های جهاد کشاورزی در سراسر کشور محقق شده است.
پایداری تولید مواد غذایی راه حلی برای قدرت گرفتن امنیت ملی
حجت الاسلام سید حسن ربانی نماینده ولایت فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در آیین سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از ۱۴۶ برگزیده تولید ملی بخش کشاورزی گفت: امنیت غذایی محور و شالوده امنیت ملی است که در اسلام به بحث امنیت غذایی تاکید شده و شاید همین دو اشاره کافی باشد که در آیات قرآن خداوند خویش را به عنوان خالق عالم و زارع معرفی میکند که میفرماید (نحن الزارعون) و این برای جامعه کشاورزی یک افتخار است یا اینکه در بخشی از قرآن گفته شده که کشاورزان گنجهای خداوند بر روی زمین هستند.
به گفته او، از بخش کشاورزی باید حمایت ویژه شود زیرا اگر کشاورز فصلی را از دست بدهد نمیتواند در فصل دیگر کشت داشته باشد، در این راستا امیدواریم سیاستهای رهبر معظم انقلاب در این حوزه به خوبی به مرحله عمل در آید.
ربانی ادامه داد: امنیت ملی در گرو امنیت غذایی است و اگر امنیت ملی بخواهد در برابر رقیبان بایستد، لازم است که امنیت غذایی تقویت شود. براین اساس انتظار میرود که سرمایهگذاری، توجه و حمایت از کشاورزی بیش از گذشته ادامه داشته باشد.
نماینده ولی فقیه وزارت جهاد گفت: انتخاب رشته کشاورزی در کنکور جزء اولویتهای آخر است، در حالیکه عرصه کشاورزی نقش حیاتی در هر کشور دارد.