وزیر جهاد کشاورزی گفت: براساس برنامه هفتم بخش کشاورزی و منابع طبیعی مکلف شده به طور متوسط سالانه ۵.۵ درصد رشد ارزش افزوده داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در سی و هشتمین آئین معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی گفت: براساس برنامه هفتم بخش کشاورزی و منابع طبیعی مکلف شده به طور متوسط سالانه ۵.۵ درصد رشد در ارزش افزوده داشته باشد که این رشد باید از طریق بهره‌وری انجام شود، از این رو نیاز است تا تلاش‌های جدید به منظور ارتقای بهره‌وری در دستور کار قرار گیرد.

به گفته او،  با کاهش منابع آبی در دسترس و افزایش تبخیر تعرق در شوری خاک نیاز است تا نگاه به کشاورزی سنتی و غیر تجاری به کشاورزی بازارگرا، بهره ور و دانش پایه با محوریت برخورداری از حضور و ارتقای دانش غنی بومی و به کارگیری دانش نوین تغییر یابد.

نوری ادامه داد: وزارت جهاد آمادگی دارد با تسهیل فرآیندهای صدور مجوز کسب و کارهای کشاورزی و شفاف کردن فرایندها زمینه لازم برای حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در فعالیت‌های مرتبط با زنجیره غذا و کشاورزی را فراهم کند.

به گفته نوری قزلجه، اهمیت امنیت بخش کشاورزی بر همگان روشن است و همواره تأکیدات رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر مسئولیت همه را سنگین می‌کند.

او ضمن قدردانی از بهره برداران به عنوان مردمی‌ترین بخش اقتصاد، افزود: تلاش کشاورزان امنیت غذایی را تضمین می‌کند و پایداری در عملکرد کشاورزی را متجلی است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: درجریان انتخابات کشاورزان علاقه خاصی به آقای پزشکیان داشتند چرا که آشنا به این بخش هستند و در زندگی شخصی خود به کار شریف کشاورزی اشتغال داشتند؛ به همین دلیل مسائل ما را بهتر می‌شناسند.

نوری قزلجه با اشاره به چالش‌های بخش کشاورزی و منابع طبیعی، افزود: در حال حاضر با چالش‌های بسیاری همچون فرسایش خاک، کمبود آب، جابه‌جایی جمعیت مواجه هستیم که برای غلبه بر این پیامدها و تأمین غذای کافی به آب و خاک نیاز داریم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز در جمع برگزیدگان بخش کشاورزی از دام و طیور تا صنایع غذایی هستیم که دستاوردهای کمی و کیفی را ضمن پایداری تولید رقم زده‌اند.

او با بیان اینکه وجه مشترک همه کشاورزان برگزیده به‌کارگیری دانش در کنار خلاقیت در عرصه عمل است، افزود: ۴.۲ میلیون بهره بردار کشور با کاهش منابع آب باید از نگاه سنتی و غیرتجاری بخش کشاورزی به سوی کشاورزی تجاری و دانش بنیان حرکت کنند، براین اساس شرکت‌های دانش‌بنیان دستاوردهای متنوع در حوزه کشاورزی و دانش نوین از آبیاری تا ادوات و ماشین‌آلات دارند که شناخت و توسعه آنها می‌تواند کلید دستیابی به منابع طبیعی و کشاورزی پایدار باشد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: وجود خلاعملکرد محصولات زراعی و باغی، فاصله بین عملکرد بالفعل و عملکرد بالقوه و ضعف در ایجاد و ارتقا ارزش افزوده تولیدات غذایی و کشاورزی از جمله چالش هایی است که نشان دهنده عدم نفود کافی دانش و علم و فناوری به عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی است.

نوری قزلجه گفت:امروز حق با کشاورز و تولیدکننده است و ما متعهد می‌شویم با اتکا به توانمندی کشاورزان امنیت غذایی کشور را تأمین و تداوم بخشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار