عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: علی رغم آنکه خسارت متعددی از حیث قطعی برق به کشاورزان و صنایع وارد شده، اما تاکنون خسارتی به کشاورزان از این حیث پرداخت نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- محمد بازرگان عضو اتاق اصناف کشاورزی گفت: در ابتدا دولت و وزارت نیرو در خصوص خاموشی چاه‌های کشاورزی اعلام کرد که با همراهی کشاورزان و عدم استفاده ۵ ساعته برق در ساعات پیک، مابقی مصرف برقشان مجانی خواهد بود، درحالیکه این موضوع شعاری بیش نبود.

به گفته وی، مسئولان وزارت نیرو تنها بدنبال آن بودند که با قطع برق چاه‌های کشاورزی به رقمی برسند و رصد کنند و ببینند که آیا امکان خاموشی در ساعات پیک وجود دارد یا خیر؟ براین اساس بدون اطلاع به کشاورزان اقدام به قطع برق چاه‌ها کردند، درحالیکه کشاورزی که ۱۰ هکتار زمین  را آبیاری می‌کند، با قطع برق در صورت آبیاری ۵ هکتار زمین مجدد آبیاری از ابتدا آغاز می‌شود که براین اساس خسارت و برداشت ۲ برابر می‌شود.

بازرگان ادامه داد: قطع برق چاه‌های کشاورزی همانند برق منازل نیست چراکه با قطع برق چاه‌های کشاورزی، آبیاری از ابتدا آغاز می‌شود به طوریکه آب از ابتدا وارد شبکه آبیاری می‌شود که این امر بیانگر برداشت بیشتر، افزایش هزینه‌ها و خسارت است. به عنوان مثال اگر یک زمین ۱۰ هکتاری تا ۹ هکتار آبیاری شده باشد، با قطع برق حتی برای یک هکتار پایانی، آب از ابتدا وارد شبکه آبیاری زمین می‌شود.

عضو اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه قطع برق چاه‌های کشاورزی به تولید آسیب  وارد می‌کنند، افزود: قطع برق مجتمع کشت و صنعت، صنایع تبدیلی و واحد‌های دامداری به همین ترتیب است که براساس ماده ۲۵ قانون حمایت از محیط کسب و کار، چنانچه خسارتی از این محل به بخش وارد شد، دولت مکلف به جبران آن است. درحالیکه وزارت نیرو حتی یک خسارت هم پرداخت نکرده است.

به گفته وی، در برنامه هفتم در ۹ بندی که برای بخش کشاورزی آمده است، به صراحت اعلام شده که اگر براساس قانون برنامه هفتم در صورت خسارت به بخش تولید ناشی از قطع برق، آب یا گاز وارد شود، دستگاه مربوطه مکلف به پرداخت خسارت است. این درحالی است که به رغم خسارت‌های متعدد در طول سال‌های گذشته، خسارتی وارد نشده یا حتی دستگاه را به خاطر تخلف محکوم نشده است.

این مقام مسئول با اشاره به اثر قطعی برق چاه‌های کشاورزی بر تولید محصولات اساسی و استراتژیک کشور تصریح کرد: قطع برق چاه‌های کشاورزی حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد بر تولید اثر گذار است، چه بسا در برخی نقاط تولید به طور کلی نابود می‌شود که براین اساس این امر در تولید گیاه ۳۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دارد و در حوزه تولید صنایع تصور کنید کارخانه‌ای ۱۰ روز برق در طول ماه قطع می‌شود، هزینه‌های تولید، کارگری و عدم اجرای تعهدات چه کسی باید پرداخت کند؛ بنابراین در سیستم انرژی کشور نیاز به اصلاح داریم که متاسفانه فکر اساسی برای آن صورت نگرفته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار