باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه پهلوان - سید مادح حسامی اظهار کرد: پیش بینی میشود که میزان جوجهریزی استان تا پایان سال به ۵۰ میلیون قطعه برسد.
وی با بیان اینکه در بخش طیور تلاش کردهایم تا شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم محقق شود، ادامه داد: در زمینه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ که از بهترین منابع پروتئین حیوانی است، تلاش شده تا با آسانترین شیوه و با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.
به گفته مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان، از ۷۵۴ واحد پرورش مرغ گوشتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان ۶۹۶ واحد فعال است و تعداد واحدهای غیر فعال به ۶۰ واحد رسیده که کمتر از ۸ درصد کل واحدهای مرغداری استان است.
حسامی افزایش تعداد واحدهای مرغداری فعال در استان را نشان دهنده توجیه اقتصادی بالای فعالیت در زمینه پرورش مرغ گوشتی دانست و افزود: میزان تولید گوشت مرغ در استان تا پایان سال ۱۰۰ هزار تن خواهد بود که ۷۰ درصد از این تولیدات نیاز استان به مصرف گوشت مرغ را تامین میکند و ۳۰ درصد مازاد تولید به دیگر استانهای کشور صادر میشود.
وی ادامه داد: بیش از ۱۳ استان کشور مصرف کننده مرغ تولیدی کردستان هستند.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: یکی از چالشهای موجود در حوزه پرورش مرغ و طیور پرداخت تسهیلات بانکی است که اگر تسهیلات بانکی به موقع و بر اساس نیاز استانها توزیع شود بسیاری از مشکلات حال حاضر استان، در این حوزه مرتفع میشود.
حسامی افزود: اولویت اصلی استان حمایت از واحدهای پرورش مرغ تخمگذار و اولویت دوم پرورش مرغ مادر گوشتی و اولویت سوم راه اندازی واحدهای بزرگ مرغداری است که در صورت تخصیص به موقع و کافیهتسهیلات بانکی ، کردستان این امکان را دارد که از استانهای برتر در زمینه صنعت دام و طیور کشور باشد.