علی عبدالعلیزاده روز دوشنبه در همایش توسعه دریامحور در بوشهر با اشاره به اینکه برای جلوگیری از تخریب محیط زیست دریایی و آسیب به گونههای زیستی، باید اقدامات جدی انجام شود گفت: تعامل سازنده با جهان یعنی اینکه به همه جهان سلام دهید همانطور که اسلام دین سلامتی است و اینکه سلام دادن نیز یعنی اینکه من سلامتی شما را می خواهم و با صلح در جهان زندگی کنیم.
وی با اشاره به اینکه اخلاق خوش پیامبر (ص) تبلغ اسلام بود و مسلمان جمع می کرد نه شمشیر آن حضرت گفت: این اخلاق حضرت امیر المومنین (ع) است که در تاریخ تحسین مسلمان و غیر مسلمان را بر می انگیزد نه عصبانیت و خشم آن حضرت .
عبدالعلی زاده اضافه کرد: ما دین صلح و سلامتی هستیم و می گویم نه ما به اعتقاد شما توهین می کنیم نه شما به خدای ما بی احترامی کنید چرا که خداوند به صراحت اعلام می کند کاری به پرستش و اعتقادات دیگران نداشته باشید تا آنها نیز به دین شما توهین نکنند.
وی گفت: اگر دریامحور شویم برای نمونه ماهیگیران بوشهری می توانند در اقیانوس های هند، اطلس و آرام به صید و صیادی بپردازند.
نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای توسعه دریامحور گفت: تعامل سازنده بدین معنی است که صیادان بتوانند در کل آب های زمین، تجارت و ماهیگیری کنند و شرط آن این است که باید با دنیا رابطه سازنده برقرار کرد و همه دست به دست هم داده از دریا و اقیانوس بهره بردای کرده و تعادل دریا نیز بهم نخورد.
وی گفت: راهاندازی سیاستهای توسعه دریامحور باید به گونهای انجام باشد که این رویکرد به محور اصلی فعالیت دولت و ملت ایران در سالهای آینده تبدیل شود.
عبدالعلی زاده شیوه های مخرب صید را یادآورشد و افزود: هم اینک صید بوسیله کشتی هایی که می تواند در عمق ۲۰۰ متر گونه فانوس دریایی برای تبدیل پودر و غذای طیور صید کند با همان ابزار در موقعیت آبهای با عمق ۳۰ متر با کف روبی ذخایر آبزیان را نابود می کند.
وی ادامه داد: دریا به قدری ظرفیت دارد که در صورت استفاده صحیح می تواند غذای بیش از ۹ میلیارد انسان را تامین کند .
نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای توسعه دریامحور یادآور شد: بجای استفاده از صید مخرب باید با شیوه های نوین از جمله پرورش ماهی در قفس در این بخش فعالیت کرد.
وی گفت: دریا و زمین بخشنده و هدیه الهی هستند اما این انسان است که با شیوه های غلط فعالیت آنها را از نفس می اندازند و محیط زیست را تخریب می کنند.
عبدالعلی زاده تصریح کرد: واژه توسعه پایدار که از سال ۱۹۸۳ میلادی در سازمان ملل تصویب شد یعنی اینکه شیوه های قبلی غلط بوده و ما توسعه ای را می خواهیم که به محیط زیست آسیبی وارد نشود.
وی گفت: هم اینک تکنولوژی پرورش ماهی از قفس نیز عبور کرده و در یک پلتفروم محدود صیادی امکان تولید چندین هزار تن ماهی وجود دارد.
نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرای سیاستهای توسعه دریامحور افزود: وقتی دانش و فناوری می تواند برای ما راه استفاده درست از دریا را باز کند چه نیازی به تخریب دریا وجود دارد؟.
عبدالعلی زاده ادامه داد: یک اصل مهم در توسعه دریا محور این است که مراقب محیط زیست دریا باشیم و نقش نیروهای دریایی در دنیا از جنگ به حفظ محیط زیست برگشته است .
وی گفت : امروز شاهد این هستیم که یکی از عوامل مخرب دریا لوله های انتفال نفت از دریا به خشکی است که بدلیل فرسودگی محیط زیست دریا را تخریب می کند و رسالت نیروهای دریایی کشورها هشدار و ارسال گزارش به سازمان های حفاظت محیط زیست دریا است تا از این تخلفات پیشگیری شود.
این مقام مسوول یادآور شد: نمونه این تهدیدها، شرایط بحرانی ماهیان خاویاری در دریای خزر است که طمع بهرهبرداری از خاویار گرانقیمت زندگی این گونه ارزشمند را به شدت تهدید کرده است.
وی بیان کرد: در این راستا، ایران در بین پنج کشور همسابه دریای خزر سالانه چند میلیون بچهماهی خاویاری را پرورش داده و در دریا رهاسازی میکند و مابقی کشورهای همسایه فقط به صید گونه های این دریاچه مشغول هستند.
عبدالعلیزاده ادامه داد: در یکی از شهرهای خارجی همسایه خزر یک کارخانه راهاندازی شده است که به اندازه تمام ماهیهای خزر ظرفیت شکار دارد و اگر در هر کدام از کشورهای همسایه خزر چنین اتفاقی رخ دهد محیط زیست دریا نابود میشود.و
عبدالعلی زاده ادامه داد: در تقسیم بندی کشورها هر دولتی روی کار بیاید نخستین وظیفه اش حفظ منافع ملی است و هر دولتی خلاف منافع کشور رفتار کند شایسته حکمرانی در آن کشور نیست.
وی گفت: تعامل سازنده با جهان در دروازه حضور در سه چهارم دنیا و آبهای آزاد را فراهم می کند که باید در این راستا محیط زیست دریا پاس داشته و به دریا سلام و رابطه مسالمت آمیز و سازنده و دنیا را به بهشت تبدیل کنیم.
وی افزود: جرقه جهنم کردن دنیا از سال ۱۷۵۰ تا ۱۸۰۰ با تولید ماشین بخار زده شد و بعد تخریب دنیا شتاب بیشتری به خود گرفت و جهنمی که به دست خود درست کردیم باعث شده تا هم اینک دنیا در حال سوختن باشد که باید برای پیشگیری از آن و محیط زیست دنیا و آنچه که خدا افریده احترام گذاشت.
منبع: ایرنا