فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه در برنامه صف اول از تست سامانه دفاع ضدبالستیک ایران در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

سردار داود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: رزمایش‌ها برنامه‌های جاری در نیروهای مسلح هستند. برنامه‌ریزی در ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) انجام می‌شود و این سناریو از قبل تدوین به نیروهای مسلح ابلاغ می‌شود. 

فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه اظهار کرد: رزمایش پداهند هوایی در قالب حریم ولایت و به صورت مشترک بین یگان‌های سپاه و ارتش در یک برنامه پیوسته اجرا می‌شود و در این رزمایش سناریوهای ابلاغ شد و یگان‌های توسعه‌یافته از سپاه و ارتش در قالب مشترک تحت پدافند هوایی اقدام کردند.

وی بیان کرد: رزمایش در قالب نیروهای آبی به‌عنوان مدافع و نیروهای نارنجی به‌عنوان نیروهای دشمن انجام شد. رزمایش امسال براساس سنارویوهای موجود در نطنز انجام و در سایر نقاط هم انجام می‌شود.

سردار شیخیان تصریح کرد: به جهت واقعی‌سازی میدان رزم مسئولیت دشمن به سازمان مقابل واگذار شد. ارتش به‌عنوان نیروی شبیه‌ساز دشمن کار خود را انجام داد و سپاه به عنوان پدافند هوایی بود. در مرحله دیگر هم ارتش به‌عنوان نیروی آبی و سپاه به‌عنوان نیروهای نارنجی عمل کردند. 

طراحی سامانه‌های بومی متناسب با تهدیدات

فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه گفت: یکی از سناریوها، پهپاد‌های پرسه‌زن هستند که پدیده نوظهوری در پدافند هوایی هستند. حوزه پدافند هوایی در بیست سال پیش برای مقابله با جنگنده‌های دشمن بودند، اما بعد از آن با تهدید موشک‌های کروز مواجه شدیم و بعد پهپاد‌ها سپس تهدید‌ها تغییر ماهیت دادند لذا با توجه به این موضوع متناسب با این تهدیدات سامانه‌ها را طراحی کردیم که بومی است.

سردار شیخیان عنوان کرد: سامانه ۹ دی سامانه برد کوتاه ارتفاع پست است البته قبلا سامانه‌های غیربومی داشتیم مثل سامانه روسی که مخصوص درگیری با موشک‌های کروز و ارتفاع پست است، داشتیم، اما تولید سامانه در ارتفاع پست و کروز به تولید سامانه ۹ دی منجر شد که می‌تواند با بمب‌های بالدار و سنگرشکن درگیر شود. 

فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه گفت: در تهدیدات گذشته با جنگنده‌ها رو‌به‌رو هستیم و تهدیدات پیش‌بینی و در قالب نیرو‌های نارنجی انجام شد ک با سامانه سوم خرداد که در دنیا شناخته شده این عملیات را انجام دادیم. با این سامانه پهپاد آمریکایی را در تنگه هرمز ساقط کردیم. سامانه سوم خرداد در مرحله شبانه شرکت و اهدافش را سرنگون کرد و تهدیدات نوظهور دیگر مثل کروز و پهپاد‌های پرسه‌زن و اهداف پنهان‌کار را شبیه سازی کردیم که این مراحل با موفقیت انجام شد.

سردار شیخیان اظهار کرد: اهداف پنهان‌کار در دو دسته کلی هستند پرنده‌هایی که نقش جاسوسی و شناسایی دارند و در سطح راداری کم هستند و به سختی توسط رادار کشف می‌شوند. بخش دیگر پرنده‌های رزمی دشمن هستند مثل اف ۳۵ و اف ۲۲ که جنگنده پنهان‌کار هستند و کشف راداری آنها بسیار مشکل است که با ظرفیت‌های بومی تجهیزاتی با این نگاه و ظرفیت تولید شده و در حوزه پدافند هوایی توسعه پیدا کرده است و ما تمریناتی در این حوزه برگزار کردیم و برعلیه این اهداف اقدامات خود را برنامه‌ریزی و در منصه اجرا قرار دادیم.

وی اضافه کرد: موضوع پنهان‌کاری موضوعی نسبی است و هیچ پرنده‌ای مطلقا پنهان کار نیست و می‌توان آن را کشف کرد.

ترکیب قدرت آفندی و پدافنی برای رویارویی احتمالی با رژیم صهیونیستی

فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه تصریح کرد: در وعده صادق ۲ رژیم صهیونیستی مدعی شد توان پدافند هوایی ایران را نابود کرده، اما شاهد برگزاری پدافند بسیار گسترده بین سپاه و ارتش هستیم. اول اینکه ما آسیب‌های خیلی محدود دیدیم و کارشناسان آنها متوجه خطای محاسباتی هستند و خطای محاسباتی برای آنها به‌وجود آمده است همچنین این سامانه‌ها که دچار آسیب شدند را به سرعت به چرخه عملیاتی برگرداندیم و خط تولید را آماده و با ظرفیتی به مراتب بیش از وعده صادق ۲ در مدار عملیاتی قرار دادیم.

سردار شیخیان اظهار کرد: اگر واقعا رویارویی جدیدی داشته باشیم شاهد ترکیبی از قدرت آفندی و دفاع سخت پدافندی خواهیم بود که خطای محاسباتی را کاملا برای همه آشکار خواهد کرد.

رونمایی از سامانه‌ای جدید

فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه اعلام کرد: در آینده‌ای نزدیک شاهد تست سامانه دفاع ضدبالستیک بومی جمهوری اسلامی ایران خواهیم بود که قطعا معادلات بسیار زیادی در حوزه نظامی و اذهان کشور‌هایی که با جمهوری اسلامی تخاصم دارند به‌وجود خواهد آورد.

طبق گفته سردار شیخیان بخشی از همه رزمایش‌های نیرو‌های مسلح پدافند هوایی است و پدافند هم واقعی است و بخشی از تمرین رزمایش است.

سردار شیخیان اظهار کرد: ماموریت بمب‌های سنگرشکن توسط سامانه دزفول انجام شد و این امر توسعه چندوجهی تجهیزات بود که انجام شد. 

لطمات رژیم صهیونیستی از عملیات وعده صادق ۲

فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه تاکید کرد: درخصوص رژیم صهیونیستی و اثر و کارکرد توسعه فناوری بومی باید اشاره کنم، چون علی‌رغم اینکه فضاسازی‌های مسمومی صورت گرفت درباره اینکه ظرفیت‌های اساسی و مهمی از پدافند هوایی کشورمان آسیب دیده، اما دیدیم که این‌طور نیست و علاوه بر جبران آن خسارات جزئی، ما تقویت‌های بسیار زیادی در این حوزه انجام دادیم که به سبب رصد‌هایی که دشمنان ما انجام می‌دادند در این خصوص اطلاعاتی را دریافت می‌کنند و پیام‌های لازم را از این رزمایش‌ها دریافت می‌کنند.

سردار شخیان تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق ۲ متحمل لطمات و صدمات زیادی در حوزه پدافند هوایی شد که مصداق این لطمات را در کمک‌های ویژه و خاص به‌خصوص رژیم جنایتکار آمریکا شاهد بودیم که بلافاصله سامانه‌های پدافند موشکی را مستقر کردند، چون رژیم صهیونیستی این سامانه‌ها را داشت، اما به سبب اینکه در عملیات وعده صادق ۲ اینها مورد آسیب‌های جدی قرار گرفتند مجبور شد که از ظرفیت‌های غیربومی متحدان خود استفاده کند و این سامانه‌ها را مستقر کرد در صورتی که ما به‌واسطه توسعه ظرفیت‌های بومی هم در حوزه تحقیق و توسعه و هم خط تولید بلافاصله با یک ظرفیت تقویتی چندبرابر، پدافند در وضعیت بسیار خوب و مطلوبی قرار گرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار