رئیسجمهور در بدو ورود به فرودگاه شهرستان چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان گفت: به اینجا آمدهایم که از نزدیک با مشکلات، امکانات و روند کار آشنا شویم. به دنبال این هستیم تا جایی که از دستمان برمیآید فقر و محرومیت و بی عدالتی و تبعیض را در کشور ریشه کن کنیم.
استان سیستان و بلوچستان جایی است که باید از آنجا آغاز میکردیم. در فکر و اندیشه ماست که کشور را در مسیر رشد و توسعه قرار دهیم.
دیدار با اقشار مختلف مردم، افتتاح بزرگراه زابل-زاهدان، نشست توسعه فرصتهای سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار و نشست بررسی مسائل شمال و جنوب استان و...، از مهمترین برنامههای سفر دو روزه مسعود پزشکیان به شهرستانهای چابهار و زابل در استان سیستان و بلوچستان میباشد.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه مکران و شهر چابهار افزود: چابهار و منطقه مکران، از مناطق حیاتی کشور ما هستند؛ اینجا همه چیزش طلاست، اما چه فایده که از این منابع بهخوبی بهرهبرداری نشده است. یکی از بزرگان جامعهشناسی میگفت، اگر ملتی روی طلا بخوابد اما از آن بهره نگیرد، ممکن است از گرسنگی بمیرد. ما در ایران منابعی داریم که اگر درست مدیریت شوند، تمام مشکلات کشور حل خواهند شد.
پزشکیان با تأکید بر اهمیت همت و همکاری ملی ادامه داد: اگر اراده کنیم و دست به دست هم دهیم، ایران میتواند به کشوری مملو از امکانات و شکوفایی تبدیل شود. این کشور، با منابع و ظرفیتهای بینظیری که دارد، طلاست. ما و شما میتوانیم با همکاری و همدلی، این ظرفیتها را به بهترین شکل ممکن به کار بگیریم و تبعیض را از میان برداریم.
گفتنی است؛ رئیس دولت چهاردهم در نخستین سفر استانی خود، یکم آذرماه به شهرستان زاهدان سفر کرده بود.
رئیسجمهور تاکید کرد: دغدغه اصلی دولت چهاردهم رفع تبعیض و بی عدالتی و تلاش برای حل مشکلات مردم است و ما مصمم هستیم تبعیض و بی عدالتی در کشور را از بین ببریم.
پزشکیان با اشاره به سخنان یک جامعه شناس مبنی بر اینکه، اگر ملتی ندانند، روی طلا هم بخوابند از گرسنگی خواهند مرد و اگر بدانند و اراده کنند از سنگ سیاه طلا میسازند، ادامه داد: اگر اراده کنیم و دست به دست هم دهیم، جای جای این کشور طلاست، جای جای این کشور مملو از امکانات و شکوفایی است. مصمم هستیم که تبعیض را از بین ببریم و به تمام مناطقی که تا به حال به آن توجه نشده است، توجه کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه هدف ما از نهضت مدرسه سازی این است که برای آینده سازان کشور بستری بسازیم تا بتوانند درس بخوانند، گفت: با کمک و اراده ای که وجود دارد، کل مدارس موردنیاز در کشور را یکساله خواهیم ساخت.
رئیس جمهور با بیان اینکه در بهداشت و درمان ۴ اصل عدالت، روابط بین بخشی، مشارکت مردمی و تکنولوژی مناسب را داریم، اظهار داشت: همه کسانی که در مجموعه دولت هستند اعم از استاندار، فرماندار، و بخشدار و همه کسانی که می توانند با هم مشارکت کنند و خیرین مدرسه ساز اینجا هستند، فقط باید اراده این باشد که آموزش بچههای ما زمین نماند.
پزشکیان تأکید کرد: اگر این باور در ما ایجاد شود راه پیدا می کنیم، می سازیم، ما پول نداریم، ما مردم را داریم، ما همه با هم هستیم. وقتی مردم را داریم یعنی همه چیز داریم، ما برای خودمان که نمی خواهیم این کار را بکنیم، می خواهیم برای بچه هایی که فردای این مملکت را باید بسازند بستری آماده کنیم که درست درس بخوانند.
رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: تیمی در تهران برروی کیفیت و روشهای آموزش کار میکنند. قرار است به عنوان نمونه یکی از شهرها را عملیاتی اجرا کنند که وقتی خواستیم کار را گسترش بدهیم بدانیم چگونه باید اقدام کنیم.
رییس جمهور گفت: وقتی که دولت و ملت پای کار بیایند و اراده و عزم وجود داشته باشد هر مشکلی را می تونیم از سر راه برداریم. با همراهی و همکاری شما و با رهبریت استاندار و وزیر روشهای آموزشی را اصلاح خواهیم کرد، همه نیازهای کشور را در رابطه با بحثهای آموزش و پرورش حل خواهیم کرد.
وی افزود: پول نداریم اما مردم را گران قیمتتر از پول است داریم. وقتی مردم وسط بیایند مانند سیلی است که راه می افتد همه چیز را با خود میبرئد بنابراین اگر دست به دست هم دهیم طوفانی به پا خواهیم کرد و این طوفان برای حل مشکلات سلامت، آموزش، شغل کافی است فقط باید با هم باشیم تا مسئله حل شود.
رئیس جمهور گفت: با بیان اینکه سند چشمانداز پایان ندارد، تصریح کرد: من به عنوان یک ایرانی دوست دارم کشورم نمونه باشد و نمیخواهم ایران از سایر کشورها عقب باشد؛ باید نگاهمان را عوض کنیم.
وی با اشاره به اینکه برنامه من در دولت چهاردهم همان سیاستهای برنامه هفتم و چشماندازهای مقام معظم رهبری است، افزود: آنچه که مقام معظم رهبری در قالب چشمانداز ابلاغ فرمودهاند همان سیاست را پیش میروم؛ طبق سند چشم انداز ایران کشوری پیشرفته در منطقه بوده و جایگاه نخست را خواهد داشت.
رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه در سند چشم انداز توسعه کشور دیده شده بود، چیزی نیست که امروز شاهد آن هستیم، براساس چشم اندازی که تدوین شد، ایران می بایست امروز کشور توسعه یافته با جایگاه اول در منطقه، الهام بخش و الگو در حوزه های مختلف علمی، فناوری و اقتصادی باشد اما آیا چنین است؟.
استانداری