باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - محبوبه خاتون قنبری کارشناس اداره بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سفر به چهارمحال و بختیاری گفت: بیماری تب مالت (بروسلوز) در زﻣﺮه ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ و ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه ﺗﺮﻳﻦ زﺋﻮﻧﻮزﻫﺎی ﺷﺎﻳﻊ بین دام و انسان است.
وی افزود: میزان بروز این بیماری در جهان ۱۰ در هر صد هزار جمعیت میباشد، اما این رقم در ایران بالاتر از میانگین جهانی، حدود ۲۵ در هر صد هزار جمعیت گزارش شده است.
قنبری اضافه کرد: بیماری تب مالت بیش از ۱۴ همت (هزار میلیارد تومان) به لحاظ اقتصادی، بهداشتی و درمانی به کشور آسیب و زیان وارد میکند.
وی با اشاره به اجرای ۴ استراتژی برای کنترل این بیماری گفت: پوشش کامل واکسیناسیون دامها، بررسی میزان ایمنی دامهای واکسینه شده، بیمه دامها و پرداخت غرامت درصورت حذف لاشه و اموزش مردم در زمینه راههای پیشگیری و انتقال از راهکارهای کنترل این بیماری است.
قنبری گفت: همچنین مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت جامعه (SHEP) همزمان در سراسر کشور برای افزایش آگاهی مردم و اطلاع رسانی در حال اجراست.
وی قاچاق دام و عدم واکسیناسیون گسترده را از عوامل بروز این بیماری عنوان کرد و افزود: کمبود دارو و ایجاد مقاومت میکروبی (بیاثر شدن آنتیبیوتیکها در درمان بیماریهای عفونی) از چالشهایی است که کنترل این بیماری را ضرورت بخشیده است.
به گفته وی؛ بیماری عفونی تب مالت (بروسلوز) به بیماری هزار چهره معروف است و در افراد مختلف با علائم بالینی متفاوتی بروز میکند.