عمار بن جامع، نماینده الجزایر در شورای امنیت گفت: هدف از تجاوزات اسرائیل به غزه بیرون کردن فلسطینیها از خاک آنها از طریق استفاده از سیاست پاکسازی نژادی است.
وی افزود: ۶۳ درصد از بیمارستانهای نوار غزه فعالیت نمیکنند و بیش از ۱۰۰ آمبولانس منهدم شده است. اسرائیل نهادهای درمانی و پرسنل آنها در نوار غزه را از طریق اقدامات سیستممندی که به سطح کشتار دسته جمعی میرسد، هدف قرار میدهد.
نماینده الجزایر اظهار کرد: اسرائیل بیمارستان کمال عدوان را به صورت عمدی آتش زد تا ساکنان شمال نوار غزه را از درمان محروم سازد.
عمار بن جامع خاطرنشان کرد: محروم کردن ساکنان غزه از درمان و مجبور کردن آنها برای آوارگی از طریق هدف قرار دادن بیمارستانها به منزله جنایت جنگی است.
وی افزود: آنچه که در نوار غزه شاهدش هستیم، به منزله بیاعتنایی کامل به قوانین بینالمللی است. احساس مصونیت کردن و تضمین رهایی از مجازات، باعث تقویت اقدامات وحشیانه اسرائیل در غزه میشود.
در همین حال، لیندا توماس گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در شورای امنیت با تکرار ادعاهای واهی رژیم صهیونیستی و توجیه آن جهت بمباران بیمارستانها در نوار غزه مدعی شد: حماس از زیرساختهای غیرنظامی در نوار غزه بهرهبرداری کرده و از آنها برای انبار سلاح و ادامه حملات به اسرائیل استفاده میکند.
با وجود کشتار بیش از ۴۵ هزار تن از جمله تعداد زیادی از زنان و کودکان در حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نماینده آمریکا ادعا کرد: اسرائیل غیرنظامیان فلسطینی در غزه را هدف قرار نمیدهد، بلکه حماس را هدف قرار میدهد.
همزمان، نماینده روسیه در شورای امنیت گفت: ارتش اسرائیل که دیوانه وار خواهان مجازات جمعی است بیمارستانها در نوار غزه را ویران میکند.
وی تصریح کرد: اقدامات غیر انسانی اسرائیل در حملاتش به شمال نوار غزه نمود پیدا میکند.
نماینده روسیه گفت: نباید غزه به صحنه جنگ تبدیل شود و باید پرسنل بیمارستانها بتوانند فعالیت کنند.
وی افزود: اسرائیل تمام جامعه بین الملل را با پوشش آمریکا که برای آن حمایت و تسلیحات فراهم میکند، به چالش میکشاند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از بیش از یکسال از جنگ اسرائیل در غزه اعلام کرد «فاجعه حقوق بشری همچنان در غزه در برابر چشمان جهانیان ادامه دارد» و از رژیم اسرائیل خواست کمکهای بشردوستانه به ویژه مراقبتهای بهداشتی را برای فلسطینیان تسهیل کند و به حضور مستمر خود در سرزمینهای اشغالی فلسطین پایان دهد.
ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در نخستین نشست شورای امنیت در سال جدید میلادی ۲۰۲۵، گزارشی درباره مراقبتهای بهداشتی در غزه به این شورای ۱۵ عضوی که ریاست دورهای آن را در ماه جاری میلادی (ژانویه) الجزایر برعهده دارد، ارائه کرد.
ولکر ترک گفت: یک فاجعه حقوق بشری همچنان در غزه در برابر چشمان جهانیان ادامه دارد. ابزارها و روشهای جنگی اسرائیل دهها هزار نفر را کشته، آوارگی گستردهای را به همراه داشته است و غزه را ویران کرده است. این موضوع بیشترین نگرانی را در مورد رعایت قوانین بین المللی ایجاد کرده است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل که از ژنو سوئیس بصورت ویدئویی در نشست شورای امنیت در نیویورک شرکت کرد، افزود: گزارش اخیر دفتر من که دوره بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۴ را پوشش میدهد، الگوهای حملات به بیمارستان ها، که با حملات هوایی اسرائیل شروع شد، پس از حملات نیروهای زمینی، بازداشت برخی از بیماران و کارکنان را نشان میدهد. این گزارش همچنین جزئیات قتل بیماران، کارکنان و غیرنظامیان را شرح میدهد.
این مقام سازمان ملل درباره دفاع گروههای مقاومت از خود و مردم غزه در برابر حملات اسرائیل ادعا کرد: «حماس و سایر گروههای مسلح همچنان به حملات پراکنده علیه اسرائیل ادامه میدهند و بنا بر گزارشها، غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی از جمله تأسیسات سلامتی را در معرض حمله قرار میدهند، که کاملاً غیرقابل قبول است.»
او گفت: حفاظت از بیمارستانها در طول جنگ بسیار مهم است و باید توسط همه طرفها و در همه زمانها مورد احترام قرار گیرد. تخریب بیمارستانها در سراسر غزه فراتر از محروم کردن فلسطینیها از حق دسترسی به مراقبتهای سلامتی است. این بیمارستانها پناهگاهی برای هزاران نفر فراهم کردند که جای دیگری برای رفتن نداشتند.
ولکر ترک تصریح کرد: حملات جمعه گذشته ارتش اسرائیل به بیمارستان کمال عدوان - آخرین بیمارستان فعال در شمال غزه - نشان دهنده الگوهای حملات مستند در این گزارش است. برخی از کارکنان و بیماران مجبور به ترک بیمارستان شدند در حالی که برخی دیگر، از جمله مدیر کل، با گزارشهای زیادی از شکنجه و بدرفتاری بازداشت شدند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد: ما بارها هشدار دادهایم که عملیات نظامی اسرائیل در شمال غزه، کل جمعیت فلسطینی این استان را در معرض خطر قرار داده و آنها را با مرگ و آوارگی مواجه میکند.
او تصریح کرد: عملیات نظامی اسرائیل در سرتاسر غزه، در بیمارستانها و اطراف آن، و نبردهای مرتبط با آن، تأثیر وحشتناکی داشته است. آنها به ویژه برای غیرنظامیان فلسطینی ویرانگر بودهاند. تنها در چند روز گذشته شش نوزاد بر اثر هیپوترمی جان خود را از دست دادهاند.
هیپوترمی (Hypothermia) یک وضعیت پزشکی است که در آن دمای بدن فرد به طور غیرطبیعی پایین میآید و معمولاً به کمتر از ۳۵ درجه سلسیوس میرسد. این وضعیت زمانی رخ میدهد که بدن در معرض سرما به مدت طولانی قرار میگیرد و نمیتواند دمای خود را به اندازه کافی حفظ کند.
علائم هیپوترمی شامل لرز، خستگی، گیجی، کندی تنفس، ضربان قلب ضعیف، و حتی از دست دادن هوشیاری میباشد. در شرایط شدید، هیپوترمی میتواند منجر به آسیب به اعضای داخلی بدن و در نهایت مرگ شود. هیپوترمی معمولاً در شرایطی مانند قرار گرفتن در هوای سرد، آب سرد یا هوای مرطوب بدون پوشش مناسب رخ میدهد. برای پیشگیری از آن، باید از لباسهای گرم و مقاوم در برابر سرما استفاده کرد و از قرار گرفتن در محیطهای سرد برای مدت طولانی خودداری کرد.
ولکر ترک ادامه داد: زنان، به ویژه آنهایی که باردار هستند، به شدت آسیب دیدهاند. بسیاری از زنان با حمایت اندک یا بدون حمایت زایمان کردهاند و این خطرات را برای مادر و کودک افزایش میدهد. به دفتر من گزارش شده است که نوزادان تازه متولد شده در نتیجه مستقیم این عدم مراقبت جان خود را از دست دادهاند.
او تصریح کرد: به گفته وزارت بهداشت فلسطین، بیش از یک هزار و ۵۰ پزشک متخصص در غزه کشته شدهاند. توجه به این نکته مهم است که پرسنل پزشکی غیرنظامیانی هستند که وظایف مهمی را به ویژه در زمان جنگ انجام میدهند. آنها تحت قوانین بین المللی از حمایتهای ویژه برخوردار هستند.
عملیات نظامی همیشه باید بین اهداف نظامی و غیرنظامی تمایز قائل شود. تطبیق استفاده از سلاحهای سنگین علیه بیمارستانها با این اصل دشوار است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ادامه داد: رعایت نکردن این اصول، نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است. هدایت عمدی حملات علیه بیمارستانها و مکانهایی که بیماران و مجروحان در آنها معالجه میشوند، به شرطی که اهداف نظامی نباشند، جنایت جنگی است.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: تحت شرایط خاص، تخریب عمدی مراکز بهداشتی و درمانی ممکن است به نوعی مجازات دسته جمعی تبدیل شود که جنایت جنگی نیز محسوب میشود. اگر این حمله به عنوان بخشی از یک حمله گسترده یا سیستماتیک به یک جمعیت غیرنظامی انجام شود، چنین اعمالی ممکن است جنایت علیه بشریت نیز محسوب شود.
ولکر ترک تصریح کرد: در بیشتر موارد، اسرائیل ادعا میکند که این بیمارستانها برای مقاصد نظامی توسط گروههای مسلح فلسطینی استفاده میشوند. من به تازگی نامهای از سفیر اسرائیل دریافت کردهام که در آن تاکید شده که بیمارستان کمال عدوان توسط حماس استفاده شده است و نیروهای اسرائیلی اقدامات فوق العادهای را برای محافظت از جان غیرنظامیان انجام دادهاند و در عین حال بر اساس اطلاعات معتبر عمل میکنند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: با این حال اسرائیل اطلاعات کافی برای اثبات بسیاری از این ادعاها، که اغلب مبهم و گسترده هستند، ارائه نکرده است. در برخی موارد، به نظر میرسد با اطلاعات در دسترس عموم تناقض داشته باشد. اگر این ادعاها تأیید شود، این نگرانی جدی را ایجاد میکرد که گروههای مسلح فلسطینی عمدا از حضور غیرنظامیان برای محافظت از خود در برابر حمله استفاده میکنند که این اقدام نیز جنایت جنگی محسوب میشود.
ولکر ترک ادامه داد: به همین دلیل است که من خواستار تحقیقات مستقل، کامل و شفاف در مورد همه حملات اسرائیل به بیمارستانها، زیرساختهای مراقبتهای بهداشتی و پرسنل پزشکی و همچنین سوء استفاده ادعایی از چنین امکاناتی هستم. من از همه کسانی که دارای نفوذ هستند، میخواهم که بر این اساس اقدام کنند و از غیرنظامیان به عنوان اولویت مطلق محافظت کنند. همه گروگانها باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
این مقام سازمان ملل همچنین گفت: ضروری است که همه کسانی که خودسرانه بازداشت شدهاند، یکباره آزاد شوند. من از اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر میخواهم که دسترسی مردم فلسطین به کمکهای بشردوستانه از جمله مراقبتهای بهداشتی و سلامتی کافی را تضمین و تسهیل کند.
ولکر ترک افزود: من از اسرائیل میخواهم که به حضور مستمر خود در سرزمینهای اشغالی فلسطین، مطابق با قطعنامههای مربوطه سازمان ملل، نظر مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری و قوانین بینالمللی گستردهتر، در سریعترین زمان ممکن پایان دهد.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایتهای همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.
وزارت بهداشت غزه در تازهترین اطلاع رسانی خود اعلام کرد شمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۴۵هزار و ۵۸۱ نفر و شمار مجروحان هم به ۱۰۸هزار و ۴۳۸ نفر رسید.
منبع: ایرنا
حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است ولی اما متأسفانه سران بی ادب آمریکا جنایتکار از مهر ماه سال 1402 تاکنون درک نمی کنند، نمی دانند، نمی فهمند و توجه نمی کنند.