محمود شهبازی کارگردان مستند «عالیجنابان معدن» از ساخت جاده‌ای این اثر به مدت سه سال سخن گفت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور  - محمود شهبازی کارگردان مستند عالیجنابان معدن با حضور در پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی عمار بیان کرد: مستمد عالیجنابان معدن به بررسی چالش‌ها و مشکلات معادن می‌پردازد و اعتراضات کارگران تا مشکلات و مسائل کارگری در حوزه معدن را روایت می‌کند.

وی ادامه داد: مسائلی چون قرارداد ایمنی کارگرها در بحث طرح طبقه بندی کارگری تا حوزه زیست محیطی، واگذاری پهنای معدنی، حوزه خام فروشی مواد، کمبود و نبود صنایع تبدیلی و فرآوری معدن در ایران، بحث نبود آب صنعتی و حتی موضوع مشکلات و نواقصی که قانون دارد باعث شد تا ما این مستند را بسازیم.

وی افزود: زمانی اعتراض‌های کارگری در ایران شروع شد و اتفاق‌هایی در حوزه معدن افتاد مثل معدن یورت و غیره مواردی هستند که ما را ترغیب به ساخت این مستند در استان‌های مختلف کشور کرد‌.

کارگردان مستند عالیجنابان معدن گفت: مستند عالیجنابان معدن یک مستند جاده‌ای است یعنی ما فیلمبرداری را از جنوب کرمان شروع کردیم به استان‌های هرمزگان، اصفهان، خراسان رضوی و چند استان دیگر سفر کردیم‌.

 وی بیان کرد: ما در استان هرمزگان به منطقه کوشا رفتیم. در آن منطقه بیش از ۲۰ نفر انسان زیر آوار معدن بودند که ۱۲ کارگر خانم بودند. در سال‌های متعدد این قصه اصلاً رسانه‌ای نشده بود و ما به جریاناتی از این اتفاقات پرداختیم. 

وی در پایان گفت: ما اواخر اردیبهشت ۱۴۰۰ کار مستند را شروع کردیم. امسال دقیقا یک ماه قبل از شروع جشنواره عمار تدوین این مستند تمام شد و به طور کلی روند ساخت این مستند سه سال به طول انجامید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار