معاون سیمای رسانه ملی گفت: موضوع پخش برنامه تفرقه‌افکنانه مشکوک است، زیرا عده‌ای از افراد در فرایند تولید از این موضوع مطلع بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که به موضوع برخورد با عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه اختصاص داشت، درباره سازوکار فرآیندهای پخش برنامه گفت: یک برنامه تلویزیونی از چند بخش تشکیل شده است. یک برنامه مثل برنامه سیمای خانواده که برنامه زنده است، از آیتم‌های مختلف تولیدی تشکیل شده است. این آیتم‌ها توسط گروهی مثل تصویربردار، کارگردان و ... تولید می‌شود. بعد از تولید، این آیتم‌ها تدوین و در اختیار تهیه‌کننده قرار داده می‌شود. موضوع آیتم درباره ازدواج بوده که به اهل سنت ارتباطی نداشته است! این بخش [نامربوط] را تحویل برنامه می‌دهند و قبل از برنامه تدوین‌گر و کارگردان آیتم آن را بازبینی کرده و بعد از آن تیم تهیه‌کننده آن را بازبینی می‌کنند و در اختیار گروه برنامه‌ساز سازمانی قرار می‌دهند و گروه برنامه‌ساز سازمانی هم آن را در اختیار پخش صداوسیما قرار می‌دهند. پخش صداوسیما هم بعد از بازبینی و تایید اثر، آن را پخش می‌کند.

تشریح ماجرای پخش برنامه تفرقه‌افکنانه به روایت معاون سیمای رسانه ملی

او ادامه داد: در برنامه‌های زنده به دلیل زنده بودن آن‌ها امکان بازبینی وجود ندارد. چون برنامه زنده است و صرفاً آیتم‌ها بازبینی می‌شوند. اینکه ما می‌گوییم پخش این محتوا مشکوک بوده است و اطمینان نداریم خطای سهوی بوده باشد؛ بخاطر این است که این فرآیندها به واسطه افرادی که از جزئیات فرآیندها مطلع بودند، بعضاً دور زده شده است. یعنی قبل از اینکه برنامه پخش بشود، این محتوای نامربوط به سردبیر برنامه داده نشده است. یا بعضی از عوامل از این آیتم بی‌خبر بودند.

موضوع پخش برنامه تفرقه افکنانه، به‌نوعی انتقام از رسانه ملی در پافشاری بر راهبرد وحدت اسلامی است

وی افزود: طبیعتاً بازبین پخش خطای اصلی را متحمل شد. چون محتوای آیتم را متوجه نشده است. در شرایط عادی این اتفاق اصلاً امکان پذیر نیست. اگرچه ما مطمئن نیستیم چه بخش از خطا عمدی و چه بخش سهوی است، اما رئیس صداوسیما به ما دستور داده که اگر عمدی در کار باشد، حتماً فرزندان رسانه ملی ریشه این فتنه را خواهد خشکاند. ما خودمان را سربازان انقلاب و این نظام می‌دانیم و نمی‌توانیم چنین اتفاقاتی را تحمل کنیم.

در فرایند پخش برنامه تفرقه‌افکنانه متاسفانه دچار بی‌توجهی شدیم و حتما بازنگری‌هایی صورت خواهد گرفت

معاون سیما می‌گوید: مجموعه سازمان صداوسیما و صیانت و حفاظت سازمان و شبکه‌ها غیورانه ایستادند و ما منتظر نتایج تحقیقات هستیم، تا اقدامات بعدی را انجام بدهیم. فعلاً ما نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم و فقط می‌توانیم بگوییم این قضیه مشکوک است. چون می‌دانیم تدوین‌گر نمی‌تواند جمله‌ای انتخاب بکند، بدون اینکه از محتوای آن بی‌خبر باشد. ممکن است در فرآیند کار اتفاقاتی رخ داده باشد و تخلفاتی صورت بگیرد؛ مثلاً مدیر گروه نتواند محتوا را ببیند، که تخلف است. اما حتما یکسری افراد از سازوکار در فرآیند پخش مطلع بودند.

موضوع پخش برنامه تفرقه‌افکنانه مشکوک است زیرا عده‌ای از افراد در فرایند تولید از این موضوع مطلع بودند

به گفته وی، ما امروز روزی را سپری کردیم که سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) بود. شیعه ایشان را رئیس مذهب شیعه و اهل سنت شیخ‌المذاهب خطاب می‌کنند. چهار پیشوا و رهبر مذهب اهل سنت شاگردان امام صادق (ع) هستند. ایشان معلم ما در موضوع وحدت‌اند. اگر ما خودمان را شیعه می‌دانیم، اگر پیرو اهل بیت ع و معصومین و پیرو امام صادق می‌دانیم و ادعا داریم، باید به مشی ایشان در حوزه وحدت عمل کنیم. ایشان می‌فرمایند مراقب باشید از تندرو‌های شیعه دور و بر خود که فرزندانتان را فاسد می‌کنند. ما معلمی مثل ایشان و رهبرانی مثل حضرت امام و مقام معظم رهبری داریم، که این مشی را دنبال کردند. امام صادق (ع) بابت موضوع وحدت چه خون دل‌هایی خوردند. ان‌شاء‌الله ما بتوانیم شیعیان خوبی برای فرمایشات ایشان باشیم.

اقدامات و شفاف‌سازی صداوسیما پس از پخش برنامه تفرقه‌افکنانه چقدر می‌تواند تاثیرگذار باشد و سبب افزایش اعتماد به رسانه ملی شود؟

عزل دو مدیر به دلیل پخش محتوای تفرقه‌افکنانه

احمد حیدری، معاون حقوقی و امور مجلس صداوسیما جزئیات بیشتری درباره اقدام به موقع رسانه ملی شرح داد و گفت: بعد از این برنامه بلافاصله این برنامه قطع و با دستور دکتر جبلی کمیته‌ای متشکل از معاون حقوقی، رئیس صیانت سازمان، بازرسان، معاون سیما و ... تشکیل شد. اولین اقدام این کمیته، حذف این محتوای تفرقه‌انگیز در تمام فضا‌های مجازی متعلق به صداوسیما بود. بررسی‌های اولیه برای مشخص شدن زوایای این اتفاق انجام شد. نتایج اولیه بعد از ساعاتی به رئیس رسانه ملی رسانده شد. سه گزینه خطای عمدی، سهوی و نفوذ مورد بررسی قرار گرفت. ۸ نفر مورد بررسی قرار گرفتند. بلافاصله دستور عزل ۲ نفر صادر شد. با قوه قضاییه و دادستانی مکاتبی برای تشریح موضوع صورت گرفت و ضابطان قضایی و نیروهای امنیتی پای کار آمدند. در کل این رسیدگی کمتر سه چهار ساعت صورت گرفت. 

وی افزود: بنابراین، پیش از آنکه مطلب تفرقه‌انگیز در فضای مجازی پخش شود، رسانه ملی پیش قدم شد و قوه قضائیه را در جریان گذاشت. کمیته رسیدگی به تخلفات تا پاسی از شب کارش را ادامه داد. صبح مجدد جلسه‌ای تشکیل شد و حکم جلب چهار نفر صادر و بازداشت شدند. آن‌ها بررسی‌های بیشتر را انجام می‌دهند. نیروهای امنیتی و قوه‌ قضائیه تا آخرین لحظه پیگیر هستند تا اشد مجازات برای مجرمین انجام شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار