باشگاه خبرنگاران جوان؛ مژده عینی - یک روز سرد زمستانی را به خاطر آورید که کنار بخاری نشستهاید و شلغم میل کرده و بوی گل نرگسی را که خریداری کرده و در گلدان روی میز قرار دادهاید، استشمام میکنید. اگر خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان را انتخاب کردهاید ادامه اطلاعات در مورد شلغم و گل نرگس را اینجا مطالعه کنید.
شلغم و گل نرگس از جمله محصولات کشاورزی استان فارس هستند. شلغم را به عنوان یار روزهای سرد میشناسید، یک سبزی بسیار مغذی با کاربرد آنتی بیوتیک که خواص ضدمیکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد، سبب تنظیم سوخت و ساز بدن، بهبود گردش خون و افزایش سیستم ایمنی بدن میشود و عفونتهای ناشی از سرماخوردگی را درمان میکند و مصرف آن بسیار مفید است.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به خواص دارویی شلغم، اظهار کرد: پیشبینی میشود بیش از ۳ هزار تن محصول شلغم در بیضا تولید شود که علاوه بر بازار مصرف داخلی به کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر شود.
او تصریح کرد: عملیات برداشت این سبزی از سطح ۱۰۰ هکتار از مزارع شهرستان بیضا تا اوایل بهمن ماه ادامه دارد.
مویدی افزود: متوسط عملکرد تولید شلغم در هر هکتار ۳۰ تن است.
این مقام مسئول بیان کرد: تولید این محصول نسبت به پارسال افزایش ۱۷ درصدی دارد.
او اضافه کرد: شرایط آب و هوایی مطلوب، بهرهگیری از سیستمهای نوین آبیاری، عملکرد بالا و دوره رشد کوتاه از جمله مزایای کشت این محصول است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا عنوان کرد: برداشت دستی و سنتی شلغم زمینه اشتغال ۲۳۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۱۵ نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم کرده است.
بیضا در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال غربی شیراز است.
طنازی گل نرگس در کازرون
شهرستان کازرون یکی از قطبهای اصلی تولید گل نرگس در استان فارس و کشور بوده و همچنین بزرگترین نرگس زار دیم کشور در بخش جره و بالاده این شهرستان قرار دارد. کیفیت مرغوب و عطر و بوی گل نرگس این منطقه زبانزد عام و خاص است.
گل نرگس دارای کاربردهای زیادی است و از آن جمله در صنایع بهداشتی، آرایشی، دارویی و عطرسازی است. این گل علاوه بر جذب گردشگر، موجب رونق اقتصادی و اشتغال میشود.
فرهمند آقایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون نیز اظهار کرد: پیش بینی میشود در سال زراعی جاری ۱۸۰ میلیون شاخه گل نرگس از مزارع این شهرستان برداشت شود.
او با بیان اینکه برداشت گل نرگس از اوایل دیماه آغاز شده و تا اواسط بهمنماه ادامه دارد، افزود: شهرستان کازرون با سطحی معادل ۲۷۰ هکتار نرگس زار یکی از قطبهای اصلی تولید گل نرگس در استان فارس و کشور بوده و همچنین بزرگترین دیمزار نرگس کشور در بخش جره و بالاده این شهرستان واقع شده است.
آقایی ادامه داد: از مهمترین ارقام نرگس تولیدی در شهرستان کازرون شهلای کم پر و پرپر است که به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و روش صحیح کشت و پرورش بسیار مرغوب است.
این مقام مسئول تصریح کرد: شاخههای نرگس برداشت شده علاوه بر بازارهای محلی به سایر شهرستانها و دیگر استانهای کشور حمل و به دلیل کیفیت مرغوب به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز صادر میشوند.
آقایی یادآور شد: نرگس جزو گیاهان کم آب بر بوده که با توجه به اینکه دوره رویش آن در فصول پاییز و زمستان طی میشود بخشی از نیاز آبی آن از طریق بارش مرتفع میشود.
نیاز آبی کم، دوره رشد کوتاه، اشتغال زایی مناسب، جذب گردشگر و رونق اقتصادی از جمله مزایای کاشت و توسعه گل نرگس است.
کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.