به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در حوزه فرا پس‌کرانه به دنبال احداث شهر لجستیک هستیم و نیاز است ارگان‌های مختلف به ما کمک کنند که زمین موردنیاز برای احداث این شهر را مهیا کنیم.

قاسم عسکری نسب بیان کرد: توسعه دریا محور شامل چند مؤلفه است که اولین آن زیرساخت است. در زنجیره تأمین حمل و نقل، حلقه‌های اولیه سازمان بنادر و دریانوردی بوده و رسالت آن ایجاد زیرساخت‌ها است.

 وی افزود: در حوزه سواحل مکران که مورد تأکید رهبری بوده و در برنامه‌های هفتم توسعه نیز توسعه این سواحل با تمرکز بر بندر چابهار عنوان شده، اقدامات خوبی توسط سازمان بنادر و بخش خصوصی به‌عنوان بازوان اجرایی در حوزه زیرساخت انجام شده است.

 مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گفت: بالغ بر ۱۵ همت سرمایه‌گذاری هم از طرف سازمان بنادر هم توسط بخش خصوصی در بندر چابهار انجام شده است.

 عسکری نسب عنوان کرد: زیرساخت‌های موردنیاز حمل و نقل دریایی در حال آماده‌سازی است که از جمله آنها می‌توان به اسکله‌ها، سیلو‌های نگهداری کالا، ریل در بندر و تأمین انرژی اشاره کرد. در بحث تأمین انرژی نیز نیروگاه ۲۵ مگاواتی در بندر در دست احداث است.

وی خاطر نشان کرد: همچنین انبار‌هایی که بتوانیم کالا‌ها را ایمن و بهداشتی نگهداری کنیم، ترمینال‌ها، ترمینال لجستیک خدمات کالا در بندر شهید بهشتی چابهار در حال احداث هستند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان با اشاره به اینکه نیاز است حلقه‌های بعدی در این بخش کامل شود، گفت: در بخش حمل و نقل جاده‌ای کشنده‌ها باید به تعداد کافی در محور سیستان و بلوچستان آماده شوند که کالا را در بازه زمانی خاص خودش از بندر به پس‌کرانه منتقل کند و سپس به مقاصد مصرف برساند. همچنین در حوزه ریل نیز باید به جد کار شود.

 عسکری نسب اذعان کرد: در زنجیره‌های بعدی که حوزه‌های فرا پس‌کرانه است بر روی شهر لجستیک کار می‌کنیم. نیاز است ارگان‌های مختلف به ما کمک کنند که زمین موردنیاز احداث شهر لجستیک را مهیا کنیم. همچنین در حوزه ایجاد زیرساخت‌ها جاده‌ای نیز در سیستان و بلوچستان اقداماتی در حال انجام است. در تأمین کامیون‌های حمل کالا باید بیشتر کار شود و سرعت عمل بیشتری بگیرد. تأمین سوخت این کامیون‌ها نیز از موضوعات دیگری است که باید به آن توجه شود. از طرفی باید مراکز خدمات‌رسانی به این حوزه‌ها نیز بیشتر شود. همچنین نیازمند خدمات‌رسانی‌های جانبی مانند تأمین قطعات یدکی و کارگاه هستیم که بتوانیم تعمیرات تجهیزات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهیم.

وی همچنین به پروژه‌های بندر چابهار اشاره کرد و گفت: سیلو ۱۰۰ هزارتنی در نیمه اول سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین فاز دوم سیلو توسط بخش خصوصی در حال احداث است که ظرفیت بندر را در حوزه انبارش کالا به ۲۰۰ هزار تن می‌رساند. ظرفیت انبار‌ها در بندر از ۳۵ هزار مترمربع به ۴۵ هزار مترمربع تا پایان سال افزایش می‌یابد. فاز دوم توسعه بندر شهید بهشتی یکی از مقوله‌هایی است که سازمان بنادر به جد دنبال آن است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان در پایان افزود: ۱۳ پروژه بخش خصوصی در بندر شهید بهشتی چابهار فعال است. در حقیقت بخش خصوصی در حوزه ساخت مخازن نگهداری پتروشیمی و مواد نفتی، نگهداری مشتقات نفتی، تأمین انرژی، تأمین آب شرب، احداث پایانه‌های خدمات لجستیکی و ساخت انبار کالا، خدمات کانتینری و صادرات محصولات کشاورزی فعالیت دارند. همچنین در حال آماده‌سازی زیرساخت‌هایی برای افزایش خدمات بخش خصوصی هستیم.

روابط عمومی اداره بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار