جبار آذین، منتقد سینما و تلویزیون، در گفت‌وگویی با باشگاه خبرنگاران جوان، به بررسی سریال «سوجان»، که این شب‌ها از شبکه یک پخش می‌شود، پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محسنی-  سریال عاشقانه، خانوادگی، اجتماعی و تاریخی «سوجان» که روایتگر داستانی در دل تاریخ ایران است، توانسته توجه بسیاری از مخاطبان سیما را به خود جلب کند.

جبار آذین در ابتدا به ویژگی‌های منحصر به فرد این سریال اشاره کرد و گفت: «تاریخ تولید مجموعه‌های درخشان تلویزیونی در ایران، نشانگر سریال‌های عاشقانه و خانوادگی موفقی است که در آن‌ها، هنرآفرینی و توجه به علاقه و سلیقه مخاطب در اولویت قرار داشته است. سریال «سوجان» نیز از جمله این آثار است که توانسته در کنار پرداختن به روابط سلامت عاشقانه در جامعه روستایی، تحولات اجتماعی و فرهنگی زمان خود را به خوبی روایت کند.»

وی افزود: ««سوجان» روایتگر عاشقانه‌هایی در دل تاریخ و در بستر مناسبات دوران ارباب و رعیتی است. داستان از زبان بانو، شخصیت اصلی، در دوران پیری‌اش روایت می‌شود و در این مسیر، جامعه ایران در حال گذار از سیستم ارباب و رعیتی به سرمایه‌داری وابسته است. این تغییرات اجتماعی و سیاسی، بستر داستان را شکل می‌دهد و به خوبی با تحولاتی که در زندگی شخصیت‌ها اتفاق می‌افتد، هم‌راستا است.»

جبار آذین ادامه داد: ««سوجان» در امتداد دو سریال موفق «از یاد رفته» و «گذر از رنج‌ها» ساخته فریدون حسن‌پور است که همان نگاه و حال و هوای خاص این کارگردان در آن حفظ شده است. با این که فیلمنامه بازنویسی شده، اما همچنان رنگ و بوی اثر حسن‌پور در آن مشهود است.»

منتقد سینما و تلویزیون در خصوص تأثیرات موفقیت «سوجان» در میان مخاطبان نیز اظهار داشت: «در این سریال، زنان در کسوت‌های مختلف مانند دختر، همسر، مادر و مادربزرگ به خوبی دیده می‌شوند. سازندگان این سریال توجه ویژه‌ای به مقام و شخصیت زنان داشته‌اند و این موضوع از نقاط قوت کار است. کارگردانی حسین تبریزی به خوبی این توجهات را به تصویر کشیده است. در این سریال، شخصیت‌های مختلف، به‌ویژه زنان، با تمام چالش‌ها و دشواری‌هایی که با آن‌ها روبه‌رو هستند، به‌صورت ملموس و قابل درک پرداخته می‌شوند.»

وی افزود: «یکی دیگر از امتیازهای «سوجان» پردازش خوب و جذاب شخصیت‌ها است که تماشاگران را از هر نسل با خود همراه می‌کند. این سریال، با پرداختن به روابط خانوادگی و عاشقانه در دل جامعه روستایی ایران، به مشکلات و چالش‌های زندگی روستاییان و ظلم ارباب‌ها در این دوران پرداخته و در این مسیر، سه نسل از زنان این خانواده‌ها را به تصویر می‌کشد.»

جبار آذین در ادامه به موفقیت‌های «سوجان» اشاره کرد و گفت: «سریال «سوجان» به دلیل پرداختن به مقوله‌های اجتماعی و فرهنگی مهم و توجه به سلیقه و خواسته‌های مخاطب، به یکی از پدیده‌های تلویزیونی امسال تبدیل شده است. با وجود رقابت‌های شدید در عرصه تولید سریال، «سوجان» توانسته است نظر مخاطبان و خانواده‌ها را جلب کند و همچنان در مسیر موفقیت گام بردارد.»

وی همچنین تأکید کرد: «در مقایسه با سریال‌های موفق گذشته همچون «پس از باران»، باید گفت که در شرایط کنونی که تعداد زیادی سریال تولید و پخش می‌شود، اقبال عمومی از «سوجان» واقعاً شایسته توجه است. این سریال با وجود رقبا و تنوع تولیدات، توانسته موفقیت‌های چشمگیری را کسب کند.»

جبار آذین در پایان گفت: ««سوجان» با داستانی عاشقانه و اجتماعی در دل تاریخ معاصر ایران، توانسته با هنرمندی و توجه به مولفه‌های درستی همچون کارگردانی مطلوب و بازی‌های مقبول، یک سریال به یادماندنی و جذاب را به مخاطبان خود ارائه دهد که می‌تواند در تاریخ تلویزیون ایران به یادگار بماند.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ایمان چراغی
۰۳:۱۰ ۰۴ دی ۱۴۰۳
خیلی عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۳ دی ۱۴۰۳
سلام فیلم سوجان واقعا فیلم خوبی است وما خانوادگی نگاه می کنیم واقعا خوبه اما اینکه خان را خراب جلوه میدن خوب نیست چون انقدر هم خان بد نبوده که می گن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۳ دی ۱۴۰۳
هرفیلمی که می‌سازید نصفش سنسورمکنید.سوجان رفتن رستوران بعدعقدکردچطورفیلمیه
Germany
ناشناس
۰۱:۱۶ ۰۳ دی ۱۴۰۳
با سلام سریال خوبیه بازیگران خوب بازی میکنن صحنه های طبیعی زیبایی داره فیلم ولی باز ادم‌پولدار ها رو ادم بد کردین و بی پولها رو ادم خوب طبق معمول
ضمنا فیلم کم کم داره از عاشقانه به فیلم جنایی تبدیل میشه
و نمیدونم هفته یک بار خلاصه نشون دادن فیلم معنایی داره کسی اگر نگاه نکرده تکرارش میبینه اصلا خلاصه اش را بزارین کنار مردم حوصله طولانی شدن زمان سریال دا ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۲ دی ۱۴۰۳
سوجان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۳۰ آذر ۱۴۰۳
ارزش دیدن نداره
Iran (Islamic Republic of)
محدثه صدیقی
۲۰:۱۶ ۰۱ دی ۱۴۰۳
من خیلی فیلم سورجان را دوست دارم. من به جاوید و زنش که تو فیلم سورجان بازی میکند به او ها پیام دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۳۰ آذر ۱۴۰۳
من ی ساله تلویزیون رو گذاشتم توو کارتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۳۰ آذر ۱۴۰۳
چقدر تماشاچی دارید که مجبورین نو رسانه های مختلف یه سریال رو تبلیغ کنید. اگر بیننده زیاد داشتین الان به اینکارها نمیفتین البته بودجه باید یجورایی در خفا نابود و چپاول شه. داعشیهای پنهان در صدا و سیما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۳۰ آذر ۱۴۰۳
بیشتر سریالها هم که ساخته میشه در شمال کشور هست. نون خ یک استثنا بود. نمیدونم کارگردانها و نویسنده های ما داستان دیگه، فرهنگ دیگه اقوام ایران رو بلد نیستن برن فیلم بسازن؟
آخرین اخبار