به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم از حدود ۷۰۰ هکتار از مزارع پنبه استان دو هزار و ۲۰۰ تن طلای سفید برداشت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی -سید محمد سعادتی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به آغاز برداشت پنبه در استان گفت:امسال از حدود ۷۰۰ هکتار از مزارع استان که به زیر کشت پنبه رفته است، پیش‌بینی  می‌شود دو هزار و ۲۰۰ تن پنبه برداشت شود.

او ادامه داد:امروز تولید پنبه از هند و چین تا استرالیا و آمریکا رقابتی جهانی است که بیشتر کشت ها در آن به صورت مکانیزه انجام می شود.

سعادتی ادامه داد: در مزارع  استان کشت پنبه به صورت سنتی انجام می شود که این موضوع به خاطر نبود تجهیزات نیست؛ در مزارع جعفرآباد که ۸۵ درصد پنبه استان در این شهرستان کشت می‌شود، هم زمین‌ها  به نسبت کوچک است و هم در زمین دو محصول  کشت می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد:کشاورزان این بخش هم صیفی و هم  پنبه می‌کارند  بعد از این که سیفی برداشت شد  نسبت به برداشت پنبه اقدام می‌کنند.

سعادتی گفت: ۲۵۰ کشاورز قمی  پنبه کار هستند که در  اردیبهشت می‌کارند و در  آذر برداشت می‌کنند؛ امسال همه محصول کشت شده از بذر‌های اصلاح شده پنبه بوده است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم با بیان اینکه در دو دهه گذشته کشت پنبه در قم  به یک دهم رسیده است، گفت: بحران آب، عدم حمایت لازم دولت از تولید، هزینه های بالای کشت و واردات بی رویه از جمله دلایل کاهش کشت بوده است.

سعادتی عنوان کرد:محصول پنبه قم از کیفیت خوبی برخوردار است  و در کارخانه‌های نخ ریسی به نخ و پارچه تبدیل می‌شود، اما از پنبه ۶۰ محصول جانبی  اعم از پزشکی و صنعتی تولید می شود.

برچسب ها: کشت پنبه ، طلای سفید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.