رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: با ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک، دومین استان پرجمعیت دام کشور هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الیاس گندمی - رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در حاشیه مراسم اختتامیه "رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک" که در محل تالار جهاد کشاورزی ارومیه برگزار شد؛ در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، استان آذربایجان غربی را از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: این استان همچنین از نظر جمعیت دام سبک دومین استان پرجمعیت دام کشور می‌باشد.

خسرو شهبازی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی دارای نزدیک به ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک می‌باشد؛ بیان داشت: استان ما بر اساس آمار جدید اعلام شده، ۱۰ درصد دام سبک کشور را به خود اختصاص داده است.

وی تصریح کرد: ظرفیت دامی استان می‌تواند نقش موثری در امنیت غذایی داشته باشد، به همین دلیل آذربایجان‌غربی یکی از استان‌هایی است که تامین کننده استان‌های مرکز کشور می‌باشد.

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: براساس آمار‌های رسمی در سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک به سایر استان‌ها صادر شده است که امسال میزان دام سبک صادر شده تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار راس می‌باشد.

شهبازی با اشاره به اینکه استان آذربایجان غربی از مراتع بسیار خوب و غنی برخوردار است؛ گفت: وجود کشاورزان و دامداران توانا و نمونه می‌تواند نقش موثری در اقتصاد دام داشته باشد و همچنین از طرفی وجود نژاد‌ها و اکوتیپ‌های مختلفی همچون میش ماکویی، بز مهابادی، گوسفند هرکی و گوسفند شین بش در این منطقه؛ اثرات مثبتی در صنعت دامداری ما داشته‌اند.

او ادامه داد: به دلیل وجود ظرفیت‌های کشاورزی و دامی در استان و با هدف آموزش و توانمندسازی نیرو‌های پرورش دهنده دام سبک و آشنایی آنها با شیوه‌های افزایش بهره وری، رویدادی با عنوان "رویداد مدیریت اقتصادی دام سبک" با حضور محققان و دانشمندان کشوری، شرکت‌های دانش بنیان و عشایر، روستائیان و کشاورزان خود استان به مدت دو روز برگزار شد.

شهبازی ضمن تصریح اینکه در این رویداد محققین برجسته کشور نیز شرکت داشتند؛ گفت: در زمینه اصلاح نژاد، تغذیه، نگهداری و چگونگی بهره برداری از پشم دام راهکار و شیو‌های نوین ارائه شد که امیدواریم دستاورد‌های خوبی برای استان داشته باشد.

تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن ضایعات گیاهی در آذربایجان غربی

وی ادامه داد: سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن ضایعات گیاهی در استان تولید می‌شود که باید با بهره‌ وری آنها را به خوراک کامل دام تبدیل کنیم.

شهبازی به محدودیت‌های بارشی موجود در کشور اشاره کرد و کمبود آب را مهمترین چالش استان برشمرد که باعث ایجاد مشکلاتی برای دریاچه ارومیه شده است؛ اظهار داشت: به همین دلیل از ضایعات دامی و غذایی که بتواند هم غذای مناسبی باشد و هم اینکه کم آب بری داشته باشد؛ استفاده کرده و در کنار آن بهره وری در آب نیز بالا برود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.