آیین عملیات اجرایی دو طرح ترانزیتی-لجستیکی در مسیر ریلی «اولیانوفسک-آستارا» و مسیر رودخانهای «ولگا -دریای خزر» با حضور استاندار اولیانوفسک، سرکنسول ایران در کازان و مقاماتی از کشورهای هند، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و عراق و همچنین برخی مدیران شرکتهای حمل و نقل از جمله بندر ایرانی روسی سالیانکا برگزار شد.
در این آیین، توسعه ظرفیت ناوگان تجاری و افزایش حجم مبادلات اقتصادی و ترانزیتی بین ایران و روسیه از اهداف این طرح اعلام شد.
استاندار اولیانوفسک در این آیین گفت: با عملیاتی شدن طرح ریلی «اولیانوفسک-آستارا»، علاوه بر تسهیل گردش مبادلات کالایی و افزایش سرعت در جابجایی کالا، هزینه حمل و نقل و نیز مدت زمان تحویل کالا از ۲۱ روز به هفت روز کاهش خواهد یافت.
الکسی روسکیخ از افزایش ۷۶ درصدی حجم مبادلات تجاری دوجانبه این استان با جمهوری اسلامی ایران در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد.
بنابر سخنان وی، حجم تجارت خارجی دوجانبه از ۸/۵ میلیون دلار در ۹ ماهه سال ۲۰۲۳ به ۱۵ میلیون دلار در مدت مشابه سال جاری افزایش و رکورد جدیدی در مناسبات تجاری دوجانبه ثبت شده است.
روسلان گاینالدینوف مشاور استاندار اولیانوفسک و مدیر پروژه ترانزیتی-لجستیکی اولیانوفسک-خزر-آستارا نیز در نشست مشترک با داود میرزاخانی سرکنسول کشورمان در کازان مرکز تاتارستان روسیه گفت: بر اساس دستور رئیس جمهور روسیه و استاندار اولیانوفسک، برقراری مسیرهای امن و ارائه خدمات بهتر برای تجار و شرکتهای دو کشور، از اولویتهای اساسی به شمار میرود.
وی افزود: این طرح در راستای توسعه گذرگاههای حمل و نقل، بهمنظور صادرات کالا از روسیه و نیز واردت منظم و دائمی محصولات و کالاهای ایرانی به روسیه، از طریق شهر آستارا و حوزه ولگا عملیاتی میشود.
مدیر اجرایی این طرح تصریح کرد: اطمینان داریم با همکاری نزدیک سرکنسولگری ایران در کازان، سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو و دیگر نهادهای اقتصادی، طرح ترانزیتی-لجستیکی اولیانوفسک-آستارا با موفقیت در زمان مقرر اجرایی خواهد شد.
داود میرزاخانی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کازان نیز گفت: ۲۳ درصد تولیدات کشاورزی، ۲۰ درصد تولیدات صنعتی، ۲۰ درصد تولیدات نفتی و ۱۳.۵ درصد تولیدات معدنی روسیه در حوزه ولگا تولید میشود، از این رو، این طرحهای حمل و نقل ریلی و رودخانهای از چشم انداز خوبی برخوردار هستند.
بنا بر این گزارش، این راهگذر بینالمللی یکی از مهمترین طرحهای مشترک بین ایران و روسیه در مناطق سیزده گانه حوزه ولگا به شمار میرود که میتواند در رونق تجارت دو کشور نقش مهمی داشته باشد.
اولیانوفسک یکی از استانهای مرکزی روسیه در مسیر کمربندهای شرق به غرب و شمال به جنوب روسیه واقع شده و با دارا بودن ۱۳ بندر در حاشیه رود ولگا، سهم بزرگی در تجارت و بازرگانی این کشور دارد.
منبع: ایرنا