رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: درصد چاقی در افراد بالای ۱۸ سال با شاخص نمایه توده بدنی بالا در استان یزد و در کشور یک هشدار جدی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ لیلا پورذاکری - نقیایی رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: زنگ خطر افزایش چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن در استان یزد به صدا درآمده است و اگر مردم توجه نکنند با خطر بروز انواع بیماری‌های ناشی از آن روبه رو هستند.

او بیان کرد: درصد چاقی در افراد بالای ۱۸ سال با شاخص نمایه توده بدنی بالای ۳۰ نیز در استان یزد ۲۶/۶ و در کشور ۲۴/۹ درصد بوده است که این یک هشدار جدی است.

نقیایی اظهار داشت: بیماری‌های غیر واگیر عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند و مسئول ۴۱ میلیون یعنی ۷۱ درصد از ۵۵ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۹ نیز بودند.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: چاقی یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و انواع خاصی از سرطان‌ها است.

او بیان کرد: با وجود اینکه علل افزایش نرخ اضافه وزن و چاقی در کشور‌های با درآمد کم و متوسط متنوع است، اما افزایش مصرف کل چربی در رژیم غذایی به عنوان یک عامل اصلی شناخته شده است.

نقیایی افزود: یک برنامه غذایی سالم باعث سلامت جسم و روان می‌شود همچنین هر فردی برای دستیابی به سلامت نیاز به مصرف روزانه همه گروه‌های غذایی دارد.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: مواد غذایی به ۶ گروه اصلی نان، غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت ها، حبوبات و مغز‌ها تقسیم می‌شوند.

او بیان کرد: چربی‌ها و شیرینی‌ها گروه متفرقه محسوب می‌شوند و باید با احتیاط مصرف شوند که افراد در جامعه با افزایش چاقی مواجهه نشوند.

نقیایی اظهار داشت: هر یک گرم چربی ۹ کیلو کالری دارد، در حالی که هر یک گرم قند‌ها و پروتئین‌ها ۴ کیلو کالری دارند همچنین منابع رایج چربی در رژیم غذایی انسان انواع گوشت ها، محصولات لبنی، روغن ها، چربی‌های گیاهی و حیوانی، آجیل، دانه‌ها و غذا‌های بسیار فرآوری شده است.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که بزرگسالان باید مصرف کل چربی را به ۳۰ درصد از کل انرژی دریافتی یا کمتر محدود کنند.

نقیایی افزود: چربی مصرف شده به وسیله افراد ۲ سال و بالاتر باید به طور عمده از اسید‌های چرب غیر اشباع باشد به طوری که حداکثر ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی از اسید‌های چرب اشباع شده باشد.

او تصریح کرد: چربی‌های مرئی قابل دیدن است و در تهیه غذا استفاده می‌شود و می‌توان آنها را از بافت چربی غذا جدا کرد.

 نقیایی اظهار داشت: چربی‌های نامرئی در اغلب غذا‌ها داخل بافت پراکنده است و به طور مجزا دیده نمی‌شوند مانند چربی موجود در بافت گوشت، زرده تخم مرغ، فرآورده‌های شیر و لبنیات، مغز دانه‌ها شامل گردو، بادام، پسته و فندق که قابل مشاهده نیستند.

رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: برای کاهش چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن در جامعه افراد باید تغذیه سالم و مناسب و ورزش را در برنامه خود داشته باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.