رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیاتوحش محیطزیست اصفهان با اشاره به ثبت تصویر یک قلاده گونه کمیاب گربه کاراکال در پناهگاه حیات وحش عباس آباد گفت: در ادامه پایش زیستگاههای مختلف پناهگاه حیات وحش عباس آباد و بررسی وضعیت با استفاده از دوربینهای تلهای که با هدف اختصاصی مطالعه بر شرایط و جمعیت پلنگ در این منطقه و سایر گونههای گوشتخوار، تصاویر گونههای مختلفی در این منطقه ثبت شده که با این دوربینها گرفته شدند.
مریم امیدی افزود: با بررسی دوربینهای تلهای، تصویر یک قلاده گونه کمیاب گربه کاراکال ثبت شده بود و زمان عکس مربوط به دو یا سه هفته قبل بوده است.
وی گفت: پناهگاه حیات وحش عباس آباد وسعت زیادی حدود ۳۰۵ هزار هکتار دارد و بکر بودن این منطقه سبب شده که زیستگاه بسیار خوبی برای انواع حیات وحش به ویژه گربه سانان باشد.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان افزود: گربه کاراکال گونهای است که در مناطق کویری و نیمه بیابانی حضور دارد چه زیستگاههای آزاد و مناطق تحت مدیریت محیطزیست فرق ندارد، زیرا حیوان مرز نمیشناسد و در هر یک از زیستگاهها دیده میشود، اما جایی که وضعیت تغذیهای مناسب برای آن مهیا باشد و امنیت داشته باشد حضور کاراکال بیشتر به چشم میخورد و نمایههای آن بیشتر مشاهده میشود.
امیدی گفت: پناهگاه عباس آباد به خاطر بکر بودن و دوری از مناطق مسکونی و تا حدودی امن بودن آن، باعث میشود که گونههای مختلف گربهسان در منطقه دیده شوند.
پناهگاه حیات وحش عباس آباد در شرق استان اصفهان و در حوزه شهرستانهای نائین و خور و بیابانک سال ۱۳۷۸ منطقه شکار ممنوع شد و به دلیل تنوع گونههای جانوری و گیاهی و زیستگاههای منحصر بفرد سال ۱۳۸۹ با وسعت ۳۰۵ هزار هکتار از منطقه شکار ممنوع به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت.
منبع: محیط زیست استان اصفهان