توصیه وزارت بهداشت این است که غذا بلافاصله پس از سرو مصرف و در محیط یخچال نگهداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - به دنبال انتشار گزارش‌هایی درباره جان‌باختن چند کودک پس از مصرف ماکارونی در فضای مجازی، سازمان ملی استاندارد ایران در اطلاعیه‌ای توصیه کرد که باقی‌مانده ماکارونی پخته شده حداکثر یک ساعت پس از پخت در یخچال قرار گیرد و از مصرف ماکارونی که بیش از یک روز در یخچال مانده نیز پرهیز شود.

در همین خصوص احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به این موضوع به باشگاه‌خبرنگاران‌جوان گفت: «باید بررسی‌های لازم در این خصوص که آیا بروز مرگ به دلیل مصرف ماکارونی بوده است یا نه، انجام شود.»

 احمد اسماعیل‌زاده تاکید کرد که مسئولان فنی سازمان غذا ‌و دارو بر تمام مراحل ساخت مواد در کارخانه‌های مواد غذایی نظارت دقیقی دارند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت توضیح داد که در ماکارونی پخته‌شده که شرایط مرطوبی دارد، اگر ایمنی غذایی به خوبی رعایت نشود؛ احتمال وجود میکروارگانیسم‌ها بالا می‌رود. این میکروارگانیسم‌ها اگر به مدت طولانی در این محیط بمانند احتمالا برای سلامتی بدن خطرآفرین باشند.

احمد اسماعیل‌زاده اطمینان داد که ماکارونی به خصوص از نوع سبوس‌دار مشکلی برای سلامت افراد ندارد. توصیه وزارت بهداشت این است که غذا بلافاصله پس از سرو کردن مصرف و در یخچال نگهداری شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: «بهتر است مواد غذایی بیشتر از یک روز در محیط یخچال نباشند و هنگام مصرف حتما گرم شوند. ماکارونی سبوس‌دار برای سلامتی مفید است؛ مشروط بر این که ایمنی و سلامت مواد غذایی حفظ شود.»

البته لازم به ذکر است که بر اساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی، فرآورده هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب می‌شوند.

دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی همچنین اعلام کرده بود که در روزهای اخیر که گزارش‌هایی درباره مسمومیت غذایی چند کودک و مرگ آن‌ها منتشر شده است و گفته می‌شود ماکارونی خورده بودند؛ هنوز گزارش دقیقی درباره دلیل جان باختن این کودکان به‌ طور رسمی منتشر نشده است. 

پس از تحقیقات مقدماتی، غذاهای مصرف‌شده شب حادثه برای آزمایش‌ به پزشکی قانونی ارسال شده‌اند که متخصصان نیز اعلام کرده‌اند غذاهای مورد نظر حاوی مواد مسموم‌کننده نبوده‌اند.

گفتنی است، مسمومیت غذایی با مصرف مواد غذایی به دلیل وجود باکتری باسیلوس سرئوس است و به طور کلی نشاسته موجود در ماکارونی محیط مناسبی برای رشد این باکتری است و این موضوع بیشتر در زمانی رخ می‌دهد که به درستی خنک نشده باشد یا در دمای اتاق برای مدت طولانی نگهداری شود.

مسمومیت ناشی از فعالیت باکتری باسیلوس سرئوس در کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر خطرناک‌تر است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار